Haberler

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

AK Parti İzmir Milletvekili Necip Nasır, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'na ilişkin bir kutlama mesajı yayımladı.

AK Parti İzmir Milletvekili Necip Nasır, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'na ilişkin bir kutlama mesajı yayımladı.

Nasır, mesajında 23 Nisan 1920, Türkiye Büyük Millet Meclisinin açılışı ve tarihi büyük kahramanlık destanlarıyla yüklü aziz Türk milletinin yeniden şahlanışının ve kendi kaderini kendisinin belirleyeceği yeni bir dönemin miladı olduğunu belirtti.

Türk milletinin yüzyıllar boyunca oynanan bütün kirli oyunlara rağmen özgürlük ve bağımsızlık idealinden asla vazgeçmediğinin altını çizen Nasır, mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Bugün 99'uncu yılını idrak ettiğimiz 23 Nisan 1920, milli iradenin tecelli ettiği en yüce mertebedir. Bugün de meclisimiz tarihi bir sorumluluk ve ruhla ülkemizi aydınlık yarınlara taşıyacak bu onurlu görevin yılmaz takipçisi ve ana kaynağıdır. 23 Nisan aynı zamanda ülkemizin geleceğini emanet ettiğimiz çocuklarımızın da en büyük bayramıdır. Bu yanıyla da dünyada tek olma özelliğini sürdürmektedir. Çağdaş bilimin ışığında milli ve manevi değerlerimize sahip çıkan ve Türk bayrağının ilelebet dalgalanması için alacakları bu kutsal görevde çocuklarımıza ve yeni nesillere destek olmak hepimizin borcudur."

CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'na ilişkin mesaj yayımlandı.

Sındır, mesajında, "23 Nisan 1920'de halkımızın emperyalist güçlere ve işbirlikçilerine karşı gösterdiği birlik, beraberlik ve dayanışma gücünü bugünde göstermek zorundayız. Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'na yapılan alçak saldırıyla ulusumuzun huzuru ve birliği hedef alınmıştır. Yurdumuz ateşe atılmak istenmiştir. Gençlerimiz, kadınlarımız görevlerini biliyor, bizler aydınlık ve bağımsız Türkiye'yi yeniden inşa etmek için mücadele etmekten geri durmayacağız. Gücümüzü milletimizin ferasetinden alıyoruz. Nefret ve ayrıştırma diline inat, ülkemizin kardeşçe yaşama arzusundan asla vazgeçmeyeceğiz." ifadelerini kullandı.

MHP İzmir İl Başkanı Veysel Şahin 23 Nisan Milli Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.

Şahin mesajında, şunları kaydetti:

"Egemenliğimizin teminatı TBMM nasıl Türk tarihinin önemli dönüm noktalarından biriyse, bu bayramın geleceğimizin teminatı çocuklarımıza emanet ve hediye edilmesi de o seviyede önemli bir adımdır. İşte bunları gerçekleştiren Atatürk'ü çok iyi anlamak ve yolundan sapmadan hedefe yürümemiz gerekmektedir."

Kaynak: AA / Kültür Sanat

23 Nisan İzmir Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title