Haberler

Tarihin En Kötü Sezonunu Geçiren Fenerbahçe'de Maddi Kayıp 323 Milyon Lirayı Buldu

Güncelleme:

Bu sezon saha sonuçlarıyla taraftarlarını hayal kırıklığına uğratan ve tarihinin en kötü dönemini geçiren Fenerbahçe'de, yapılan yanlış hamlelerin sonucu büyük maddi kayıp oluştu. Sarı-lacivertlilerin, TFF ve UEFA gelirlerinden mahrum kalmasının yanı sıra, hatalı transferlere ödediği rakamlarla zarar 323 milyon TL'yi buldu.

Fenerbahçe bu sezon yaşadığı başarısızlık nedeniyle büyük bir maddi kayıp yaşadı. Ligde tarihinin en kötü dönemini yaşayan sarı-lacivertliler, 7 galibiyet, 12 beraberlik ve 10 mağlubiyet alarak topladığı 33 puanla Türkiye Futbol Federasyonu'ndan 33.8 milyon TL galibiyet primi ödülüne hak kazandı. TFF'nin galibiyete 2.6, beraberliğe de 1.3 milyon TL verdiği göz önüne aldığında Fenerbahçe'nin şu ana kadar kaybı 41.6 milyon TL oldu. Ligde şampiyonluğa ulaşan ekibe 33 milyon TL ödül veriliyor, ikinciye 26 milyon TL, üçüncüye de 21 milyon TL veriliyor.

LİGDEKİ BAŞARISIZLIK NEDENİYLE KAYIP 238 MİLYON

Sarı-lacivertli ekip, yarıştan erken koparak bu ödüllerden de mahrum oldu. Fenerbahçe'nin, kalan maçlarını kazansa da maddi kaybının 74.6 milyon TL olacağı belirtildi. Şampiyonlar Ligi'ne katılamayacak olunması nedeniyle en az 30 milyon euroluk kayıp ortaya çıkıyor. Bu da 196.5 milyon TL olacak. Bütün bu kötü gidişatın sonucunda, sarı-lacivertlilerin ligdeki başarısızlığı nedeniyle maddi kaybı 238 milyon TL olacak.

YANLIŞ HAMLELERİN SONUCU

Öte yandan 238 milyon TL'lik bu kayba, futbol takımı üzerinde yapılan yanlış hamlelerin külfeti de bindi. Yanlış transferlere ödenen bonservis bedelleri, yıllık ücretler ve teknik heyet değişikliği nedeniyle yapılan harcamalar da eklendiğinde rakam 323 milyon TL'ye ulaşıyor. Fenerbahçe'de, kadro dışı oyuncuların yıllık ücreti (Kameni, Benzia ve Slimani) yaklaşık 8 milyon euro (52.4 milyon TL) olarak göze çarpıyor. Görevden alınan Philip Cocu, Chris van der Weerden ve Erwin Korman'a ödenen tazminat en az 5 milyon euro (yaklaşık 33 milyon TL).

16 TRANSFER İÇİN 26,7 MİLYON EURO HARCANDI

Finansal Fair Play'e uymak için 65 milyon euro toplamak zorunda olan F.Bahçe'nin sadece tarihi başarısızlık nedeniyle kaybı 323 milyon TL, yani yaklaşık 50 milyon euro olarak göze çarpıyor. Sezon öncesinde ve devre arasında yapılan 16 transfer için 26.7 milyon euro harcandı. Maddi kayıba bu rakam da eklendiğinde harcanan miktar yaklaşık 500 milyon TL'yi buluyor.

(Fanatik)

Kaynak: Haberler.com / Spor

Fenerbahçe Haberler

Bakmadan Geçme

Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 25 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Ziraat Türkiye Kupası ikinci maçlar ne zaman? ZTK rövanş maçları ne zaman oynanacak?
500

Yorumlar (21)

SOSYETE MAHO:

ESKİ KUPALARINI ERİTİP YENİ KUPA YAPARLARSA, EN BÜYÜK KUPAYA SAHİP OLABİLİLLER. . !

4
3
yanıtYanıtla
rex:

volkan, kameni, harun gitsin berke kaleye geçsin . . . skrtel neustader , hasan ali, dirar , isla , mehmet topal , şener , ismail koybası , tolgay arslan serdar aziz, slimani, ayew , benzia , mehmet ekici bunların hepsini gönderin , bunlara verilen maaşlara yazık, genç oyuncuları oynatın dahaiyi, gençlere güvenemiyorsunuzki , korkaklıktan hiçbişeey yapamıyor daha cok batıyorsunuz.

5
1
yanıtYanıtla
İstanbul:

Ali Koç başta olmak üzere ali Koça oy veren başkan yapanlara hepsi şimdi zarari versinler

5
1
yanıtYanıtla
co hart:

sezon sonu olduğu yerde yani 2lig de görmek istiyoruz fenevbahçeyi

5
1
yanıtYanıtla
CANER:

Rezil insanlar ne hale getirdiniz takımı

5
0
yanıtYanıtla
Adınızı Yazın:

size ne ulan size ne bizleri rahat birakin sizlerin cebindenmi cikiyor fenerin zarari hep fener her yerde fener rahatlik görmeyecegizmi sizlerden

1
3
yanıtYanıtla
efe can:

sorun yok toplarlar

2
2
yanıtYanıtla
ŞAPKACI:

HİÇ ÖNEMLİ DEĞİL DİLENİP TOPLARSINIZ, BELEDİYECİLERDE KARIŞMIYOR SİZİN GİBİ DİLENCİLERE NASILSA.

4
0
yanıtYanıtla
BRS:

ALİ KOÇ VE EKİBİ BU HATANIN CEZASINI KENDİLERİ ÇEKSİN. FENER OL İLE OLMAZ BU İŞ. FUTBOLCU OYNAMAYACAK, PARA KAZANACAK, ONLARIN PARASINI TARAFTAR ÖDEYECEK, YOK YA. . .

3
0
yanıtYanıtla
Ahmet Kural:

Aziz Yıldırım''ın ahı. :)

3
0
yanıtYanıtla
Tüm 21 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title