Haberler

Dha Yurt Bülteni -10

Abdullah, motosikletle 23 Nisan kutlamalarına giderken kazada ağır yaralandıKaraman'da, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı törenini izlemeye giderken kullandığı motosikletle yol kenarındaki beton aydınlatma direğine çarpan Abdullah Rıdvan Şahin (13), ağır yaralandı.

Abdullah, motosikletle 23 Nisan kutlamalarına giderken kazada ağır yaralandı

Karaman'da, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı törenini izlemeye giderken kullandığı motosikletle yol kenarındaki beton aydınlatma direğine çarpan Abdullah Rıdvan Şahin (13), ağır yaralandı.

Kaza, bugün saat 11.15 sıralarında Urgan Mahallesi'nde meydana geldi. Abdullah Rıdvan Şahin, ailesine haber vermeden babasına ait 70 AAE 780 plakalı motosikletle, mahallesindeki Vali Halil Niğmetoğlu İlkokulu'nda düzenlenen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı törenini izlemek için yola çıktı. Abdullah Rıdvan, yaklaşık 600 metre gittikten sonra okulun yakınında motosikletin kontrolünü kaybetti. Motosiklet yolun kenarındaki beton aydınlatma direğine çarparken, yere savrulan ve başında kask bulunmayan Abdullah Rıdvan ağır yaralandı.

Çevredekiler tarafından çağrılan ambulansla Karaman Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Abdullah Rıdvan Şahin'in sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu belirtildi. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Görüntü Dökümü

----------------

-kaza yerinden detay

-Okul ve kaza yeri

Haber- Kamera: Muammer ŞEN KARAMAN DHA))

========================

Trakya'da 23 Nisan coşkuyla kutlandı

23 NİSAN Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Edirne, Tekirdağ ve Kırklareli'nde yabancı ülkelerin çocuklarının da katıldığı törenle coşku içinde kutlandı. Edirne'de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Balkan ülkelerinden gelen çocukların da katılımıyla coşkuyla kutlandı. Atatürk Anıtı'na çelenk konulmasının ardından etkinlikler Saraçlar Caddesi üzerinde devam etti. Yerli ve yabancı ekiplerin katıldığı gösterilerin ardından, Meriç İlkokulu'nun mehteran ekibi gösteri yaptı. Miniklerin gösterileri ilgiyle izlendi.

Edirne Valisi Ekrem Canalp, makamında ağırladığı öğrencilerden Eda Tütünlü, makam koltuğuna oturdu. Tütünlü, Vali Canalp'tan okulların yollarının düzelmesini istedi. Kaynaştırma öğrencilerinin ortaokul öğrencileri arasında devamsızlığa neden olduğuna da vurgu yapan Tütündü, "İlkokul yıllarında kaynaştırma öğrencilerinin yüzde 10'lardayken sayıları ortaokula geçiş döneminde ve ortaokulda yüzde 1'lere kadar büyük bir düşüş gözükmekte. Bu öğrenciler ortaokula geçiş döneminde neden okula devam etmiyorlar'öncelikle bunun araştırılmasını istiyorum" dedi.

ÜLKEMİ DÖNÜNCE ATATÜRK'Ü ANLATACAĞIM

Suriye'deki savaştan kaçarak ailesi ile birlikte Edirne'ye gelen İstiklal Ortaokulu öğrencilerinden  Nama Tatmuri,'de Suriye'ye döndüğünde Mustafa Kemal Atatürk'ü anlatacağını söyledi. Tatmuri, "Ben de 23 Nisan ile ilgili en çok şunu söylemek isterim. Atatürk bu  bayramı bütün dünya çocuklara armağan etmiş bu bayramı. Bundan çok gurur duyuyorum. Hem başka ülkelerdeki çocuklarda bunu öğrensin istiyorum. Bunun için farklı projelerde bulunabiliriz. Diğer ülkelerin valilikler, belediyelerine bunu iletebiliriz. Bende Suriye'ye geri dönersem ilk önce Ata'mızdan bahsedeceğim. Bütün herkese bunu yayacağım. ve orada da çocuk bayramını kutlamak istiyorum. Bu en büyük isteğim" dedi.

TEKIRDAG'DA TEMSİLİ TBMM AÇILIŞI

Tekirdağ'da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları Atatürk Anıtı'na Çelenk sunulmasıyla başladı. Vali Aziz Yıldırım, Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, protokol üyelerinin de bulunduğu törenler, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından sahildeki Amfi Tiyatro'da sürdü. Burada öğrenciler TBMM'nin kuruluşunu canlandırdığı tiyatro oyunu büyük ilgi gördü.  Törenler halk oyunları ekiplerinin gösterisi, şiirler okunması ve 23 Nisan konulu resim yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödül verilmesiyle sona erdi.

Tekirdağ'ın Şarköy ilçesinde coşku içinde geçen törenlere koltuk değnekleriyle gelen yaşlılar dikkat çekti. Çocuklar, tören alanına gelen bir sokak köpeğini severken, halk oyunları ilgiyle izlendi.

LÜBEBURGAZ'DA YAĞLI GURESLER YAPILDI

Kırklareli'nin Lüleburgaz ilçesinde bayram, Gagavuzya, Bulgaristan, Kırgızistan., Kazakistan ve Romanya'dan gelen çocukların da katıldığı törenlerle coşku içinde kutlandı. kutlamalar kapsamında TEK İlkokulu öğrencileri arasında Kırkpınar canlandırılarak yağlı güreş müsabakaları gerçekleştirildi. Miniklerin kıran kırana geçen güreşleri ilgiyle izlendi.

Görüntü Dökümü

------

EDİRNE

Öğrencilerin valiyi ziyaret etmesi

Eda Tütündü'nün makam koltuğuna oturması

Nama Tatmuri'nin konuşması

Kalabalık kortej

Atatürk Anıt'ına çelenk

Mehteran takımı gösterisi

Farklı açılardan kutlamalar

TEKİRDAĞ

Atatürk Anıtı önündeki törenler

Anıta çelenk sunulması

Kutlamalardan detaylar

TBMM'nın kuruluşunun canlandırıldığı oyun

Oyundan detaylar

Kutlamalardan detaylar

Haber-Kamera: Haber-Kamera: Ali Can ZERAY-Ruhan YALÇIN/EDİRNE,TEKIRDAĞ

====================

Çorum'da 23 Nisan kutlaması

Çorum'da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, düzenlenen törenlerle kutlandı.

Kentte, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları, İl Milli Eğitim Müdürü Yahya Çoban tarafından Atatürk Anıtı'na çelenk sunulması ile başladı. İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan kutlamalar daha sonra Atatürk Spor Salonu'nda sürdü. Buradaki programa Vali Mustafa Çiftçi, Garnizon Komutanı Albay Çetin Öcal, Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın, İl Jandarma Komutanı Albay Abdurrahman Başbuğ, İl Emniyet Müdürü Murat Kolcu, Başsavcı Fatih Ağca, Vali Yardımcısı Recep Yüksel ile kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Programda, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı konulu resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere hediyeleri verildi. Ardından öğrenciler dans ve halk oyunu gösterileri gerçekleştirdi.

Kutlamalarda, 19 Mayıs İlköğretim Okulu tarafından hazırlanan Atatürk oratoryosu da izleyenlerin beğenisini topladı. Öğretmen Yıldıray Kiltaş'ın çalıştırdığı minik öğrencilerin gösterisi, kutlamalara katılanlardan alkış aldı.

Görüntü Dökümü

-----------

-Atatürk anıtına çelenk sunulması

-Kapalı spor salonunda 23 Nisan etkinlikleri

-19 Mayıs İlköğretim Okulu tarafından hazırlanan Atatürk oratoryosu

-Detaylar

(SÜRE: 4 dk sn ) (BOYUT 544 MB )

Haber-Kamera: Serkan BARIŞ- /ÇORUM,

==================

Şırnak'ta 23 Nisan coşkuyla kutlandı

ŞIRNAK'ta 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, düzenlenen etkinliklerle coşkuyla kutlandı.

Şırnak'ta 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları, Valilik bahçesindeki Atatürk Anıtı'na çelenk bırakılmasının ardından Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesindeki spor salonunda devam etti. Kutlamalara Vali Mehmet Aktaş, Belediye Başkan Vekili Dr. Ferit Batmaz, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Patlak, 23'üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanı Tuğgeneral Halil Soysal, kent sakinleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı'nın okunduğu törende konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Nurettin Yılmaz, "Tarihin hiçbir döneminde esarete mahkum olmayan şanlı ecdadımız küllerinden doğarak bir deve dönüşmüştür. Ecdadımız bizlere cennet gibi bir vatan bırakmışlardır" dedi.

Program, öğrencilerin seslendirdiği şiir ve sergiledikleri halk oyunları gösterisiyle sona erdi.

Görüntü Dökümü

----------

Çelenk sunulması

İl Milli Eğitim Müdürü Nurettin Yılmaz'ın konuşması

Etkinliklerden görüntü

-Genel ve detay görüntüler

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 374 MB

Haber-Kamera: Sekvan KÜDEN/ŞIRNAK;

=====================

Batman'da 23 Nisan'da kutlamalarında maket gösterisine ilgi

Batman'da, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamalarında, anaokulu öğrencilerin hazırladığı maket gösterisi büyük beğeni topladı.

Batman'da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları, Atatürk Parkı'nda düzenlenen etkinliklerle kutlandı. Kutlamalara Vali Hulusi Şahin, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Coşkun Uçarcılar ve Batman Üniversitesi Rektörü Aydın Durmuş'un katılırken, Batman Belediye Başkanı HDP'li Mehmet Demir'in katılmadığı gözlendi.

Kutlama programı kapsamında anaokulu öğrencinin hazırladığı maket gösterisi beğeni topladı. Öğrencilerin sergilediği çeşitli etkinlerin ardından program son buldu.

Görüntü Dökümü

---------

Kutlamalardan görüntü

Öğrencilerin gösterileri

Genel ve detay görüntüler

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 227MB

Haber-Kamera: Arif ARSLAN-Reşat YİĞİZ/BATMAN,

===================

Denizli'de suç örgütüne operasyon: 29 gözaltı

Denizli'de 'zorla çek senet tahsilatı', 'yaralama ve adam kaçırma' ile 'tehdit ve gasp' gibi suçlara karıştığı iddia edilen organize suç örgütüne yönelik operasyonda 29 kişi gözaltına alındı.

İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, Denizli Cumhuriyet Başsavcılığı'nın koordinesinde organize suç örgütüne yönelik geçen pazar günü operasyon yaptı. 'yaralama ve adam kaçırma', 'zorla çek ve senet tahsilatı', 'tehdit ve gasp' gibi suçlara karıştığı iddia edilen A.K. liderliğindeki suç örgütüne yönelik 21 ayrı adrese eş zamanlı yapılan operasyonda, toplam 29 kişi gözaltına alındı.

OPERASYON ANI KAMERADA

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, Özel Harekat Şubesi ekipleriyle birlikte suç örgütü üyelerine ait olduğu belirtilen gece kulübüne de baskın yaptı. Gece kulübünün yakınındaki bir işyerinin güvenlik kamarası, baskın anını kaydetti. Gece kulübü baskınından sonra bazı şüphelilerin üstünde tabancayla yakalanmamak için, silahları bahçeye attığı görüldü. Polis, gece kulübünün bahçesinde 3 tabanca bulup, incelenmek üzere el koydu. Organize suç örgütünün işledikleri suçlar kapsamında 53 kişinin mağdur olduğu, bazılarının savcılığa şikayette bulunduğu belirtildi.

Gözaltına alınan şüphelilerin emniyetteki sorgusu sürüyor.

Görüntü Dökümü

----

Güvenlik kamera örüntüsünde

Polislerin gece kulübüne girmesi

Özel harekat polislerinin kulübe girmesi

Bahçeye atılan tabanca fotoğraflarından

Haber: Ramazan ÇETİN / DENİZLİ,

==============

Kocaeli Valiliği'nden cezaevleri önünde yapılmak istenen eylemlere yasak

KOCAELİ Valiliği'nce terör örgütü PKK elebaşı Abdullah Öcalan'a uygulandığı öne sürülen sözde tecridin kaldırılması talebiyle örgüt mensubu tutuklu ve hükümlülerin başlattığı süresiz açlık grevine destek amacıyla cezaevleri önünde yapılması planlanan eylemler yasaklandı.

Kocaeli Valiliği'nden konuya ilişkin yapılan yazılı açıklama şöyle:

'9 Nisan tarihinden itibaren devam eden günlerde Ceza İnfaz Kurumları önünde PKK/KCK terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'a uygulandığı söylenen sözde tecritin kaldırılması talebi ile ülkemiz genelinde, cezaevlerinde tutuklu hükümlü bulunan PKK/KCK terör örgütleri mensuplarınca başlatılan süresiz/dönüşümsüz açlık grevi eylemlerine sözde destek vermek amacıyla, cezaevleri önünde yapılması planlanan eylem/etkinlikler ile ilgili olarak, provokatif eylemlerin yaşanabileceği, karşıt görüşlü grupların bir araya gelerek telafisi mümkün olmayan olaylara sebebiyet verebileceği ve böylece kamu düzenin ve kamu güvenliğinin bozulacağına yönelik ciddi duyumların alınması sebebiyle, ilimiz genelinde bu amaca yönelik gerçekleştirilebilecek, yürüyüş, basın açıklaması, açlık grevi, oturma eylemi, stant, çadır kurma, bildiri dağıtma, protesto eylemi/etkinlikler ile bu eyleme destek vermek amacıyla, eylem ve etkinlik düzenlemek için gelen araçların ve şahısların ilimiz sınırlarına girişlerinin engellenmesi ile belirtilen konuların devamı niteliğindeki her türlü eylem/etkinliklerin 5442 sayılı İl İdaresi Kanununun 11/C maddesi ve 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanununun 7. ve 17. Maddeleri hükmü gereğince, Kocaeli İl sınırları içerisinde 22 Nisan günü saat 00.01'den 6 Mayıs günü saat 24.00'a kadar Valilik Makamı'nın 22 Nisan tarih ve 1150 sayılı Olur Emri ile yasaklanmıştır.'

İZMİT (Kocaeli), -

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

23 Nisan DHA Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title