Haberler

Denizli İki Oğullarını Trafik Kazalarında Yitiren Çiftten Avukata, Dolandırıcılık Suçlaması

İki oğullarını trafik kazalarında yitiren çiftten avukata, dolandırıcılık suçlamasıDenizli'de yaşayan Bayram ve Emine Güngör çifti, 9 ay arayla aynı bölgede meydana gelen trafik kazalarında yitirdiği 2 oğlundan Mücahit Güngör (21) için sigorta şirketine dava açtı.

İki oğullarını trafik kazalarında yitiren çiftten avukata, dolandırıcılık suçlaması

Denizli'de yaşayan Bayram ve Emine Güngör çifti, 9 ay arayla aynı bölgede meydana gelen trafik kazalarında yitirdiği 2 oğlundan Mücahit Güngör (21) için sigorta şirketine dava açtı. Çift, davada mahkemenin 112 bin lira tazminata hükmetmesine rağmen, bu parayı tahsil eden avukatları A.K.'nin kendilerine ödeme yapmadığını öne sürerek Denizli Barosu'na şikayet dilekçesi verdi, savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Pamukkale ilçesi Akhan Mahallesi'nde yaşayan işçi emeklisi Bayram Güngör (59) ile eşi ev kadını Emine Güngör'ün (49) 3 oğlundan biri olan Mücahit Güngör, 18 Temmuz 2017 tarihinde 20 AJ 327 plakalı motosikletiyle, Denizli-Afyonkarahisar karayolu Pınarkent Kavşağı'nda bir tırla çarpıştı. Yaralanan sağlık teknisyeni Güngör, kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi. Güngör çiftinin, cep telefonu satan bir dükkan işleten diğer oğlu Ümit Güngör (29) ise 7 Mayıs 2018'de, aynı yerin yakınında, kullandığı 20 AAJ 777 plakalı otomobille refüje çarptığı kazada öldü.

EVLAT ACISINA BAŞKA ÜZÜNTÜ EKLENDİ

Aynı bölgede 9 ay arayla trafik kazasında kaybettikleri 2 çocuklarını toprağa veren Bayram ve Emine Güngör çifti, sigorta şirketinden ölüm tazminatı alabilmek için mahkemeye başvurma kararı aldı. Güngör çifti, sigorta şirketine dava açılması için Denizli Barosu avukatlarından A.K.'ye vekalet verdi. Kazada ölen Mücahit Güngör için Denizli Asliye Ticaret Mahkemesi, geçen temmuz ayında kararını açıklayıp, aileye 112 bin lira ölüm tazminatı ödenmesini kararlaştırdı. İddiaya göre avukat A.K., bu tazminatı tahsil etmesine rağmen Gürgör çiftine vermedi. Güngör çifti, bunun üzerine geçen ay Denizli Barosu'na gidip, A.K.'den şikayetçi oldu. Çift, dolandırıldıklarını ileri sürüp, savcılığa da avukat A.K. hakkında suç duyurusunda bulundu.

'AVUKAT BOŞ BİR KAĞIDA İMZA ATTIRDI' İDDİASI

Mağdur olduklarını belirten Bayram Güngör, daha sonra yaşadıklarını şöyle anlattı

2 oğlumuzu kazada kaybettik. Büyük acı yaşadık ama insanlara güvendik. Kazada ölen oğlumuz Mücahit için ölüm tazminatı almak amacıyla avukat A.K.'ye vekalet verdik. Ancak açılan davada bizi sürekli 'Anlaşıyoruz, hallediyoruz' diyerek oyaladı. Bana boş bir kağıda imza attırdı. Diğer oğlumuz için de dava açmak için başka bir avukata gittik. Onun için açılacak olan dava sırasında avukata 112 bin lira tazminat ödendiğini öğrendik. Avukat ise bize hiç para ödemedi. Onlar bu işleri biliyor diye güvendik ama sonradan benim imzaladığım boş kağıdı doldurmuşlar. Kağıda 67 bin lira ödendiği yazılmış, ancak biz hiç para almadık dedi.

YAŞADIĞIMIZ ACININ TARİFİ YOK

Evlerine gidip gelirken, kazanın yaşandığı yoldan geçtiğini ve acılarının tazelendiğini belirten anne Emine Güngör, 9 ay arayla iki oğlumu aynı yerde kazada kaybettim. Büyük acı yaşadık. Hala yoldan geçerken acılarım yenileniyor. O anları tekrar yaşıyoruz. Yaşadığım acının tarifi yok. Bir oğlumuz kaldı ona sahip çıkıyoruz. O da iki ağabeyini kaybetmenin acısını yaşadı. Biz para derdinde değiliz. Alacağımız tazminat ile oğlumuz adına 'hayır' yapacaktık. Ancak mağdur olduk. Hatta biz istemeden onlar bizim evimize gelip, 'Hakkınızı savunuruz' dediler. Sigorta şirketinin avukata para yatırdığını bir yıl sonra öğrendik. Ancak bize avukat bu tazminatı vermedi. Acımızdan faydalandılar, bizi dolandırdılar dedi.

Avukat A.K. ise konuyla ilgili açıklama yapmadı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title