Haberler

Denizli Honaz Tünelinde Işık Göründü

Denizli'yi, Ankara karayolundan Antalya ve Muğla karayoluna bağlayacak çevreyolu üzerinde yapımı süren Honaz Dağı Tüneli'nde, birinci tüpte bugün ışık göründü.

Denizli'yi, Ankara karayolundan Antalya ve Muğla karayoluna bağlayacak çevreyolu üzerinde yapımı süren Honaz Dağı Tüneli'nde, birinci tüpte bugün ışık göründü. Tünelin diğer tarafından açılan delikten geçen işçilerin getirdiği Türk bayrağını öpen Vali Hasan Karahan, gidiş ve geliş olarak iki tüpte de 5 bin 200 metre uzunluğundaki tünelin 2020 yılında bitirilip, hizmete gireceğini açıkladı.

Denizli- Ankara karayolundan şehir merkezine girmeden Denizli- Antalya ve Denizli- Muğla karayollarına doğrudan geçişi sağlayacak çevreyolu projesi içinde yer alan Honaz Tüneli'nin birinci tüpünde, 4 yıl sonra bugün, ilk kez ışık göründü. Honaz Dağı'nın 180 metre altında gidiş- geliş olmak üzere iki ayrı tüpteki çalışmalar sürüyor. İki tüpün giriş ve çıkışlarında inşaat çalışmaları devam ederken, birinci tüpte ışık görme töreni yapıldı. Vali Hasan Karahan, TBMM AK Parti Başkanvekili ve AK Parti Denizli Milletvekili Cahit Özkan, AK Parti Denizli Milletvekili Nilgün Ök, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı AK Partili Osman Zolan ve Karayolları Bölge Müdürlüğü yetkilileri törene katıldı. Törende protokol üyelerinin bulunduğu tünele, karşı taraftan delikten geçerek gelen işçiler, yanlarında getirdikleri Türk bayrağını Vali Hasan Karahan'a teslim etti. Bayrağı öpen Karahan, tünelle ilgili açıklamalarda bulundu.

2020'DE BİTECEK

Vali Hasan Karahan, projenin başarılı bir şekilde sürdüğünü belirterek, Tünelde ışığı gördük. Hepimizin hasretle beklediği bir andı. 4 yıldır bu tünelde çalışmalar devam ediyordu. Zor arazi şartlarına rağmen iyi bir şekilde ilerliyoruz. Projemizi 2020 yılı içerisinde bitirmeyi taahhüt ediyoruz. Denizli'nin hasretle beklediği bir projeydi. Trafik açısından bizi çok rahatlatacak bir proje. Tünelin tamamlanmasının ardından havaalanına ulaşım daha da kolaylaşacak. Honaz Tüneli, önemli bir proje, Umarım projemiz bir an önce tamamlanır ve hizmete girer. Antalya-İzmir Otoydlu diye geçen projenin önemli bir etabıydı burası. Yakında Aydın-Denizli Otoyolu'yla ilgili de ihale aşamaları bitmek üzere. Burası da kullanıma başladığı an Denizli'nin çehresi değişecek diye düşünüyorum dedi. Vali Karahan, tünel inşası sırasında yaşanan iki ayrı iş kazasında hayatını kaybeden 2 işçiyi rahmetle andıklarını belirtti.

ŞEHİR İÇİ TRAFİĞİ RAHATLAYACAK

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı AK Partili Osman Zolan, tünel projesinin tamamlanmasının ardından kent trafiğinin rahatlayacağını ifade ederek, Bu tünel sayesinde, Ankara-Antalya-Muğla çevreyolumuzu aktif hale getireceğiz. Aynı zamanda Ankara-İzmir çevreyolumuzda daha yoğun kullanılır hale gelecek. Kentimizin içindeki caddelerden yapılan şehirlerarası geçişler artık bu çevreyollarından yapılacak. Özellikle ağır tonajlı ve transit geçiş yapan araçların bu yolları kullanmasıyla şehir içi trafiğimiz çok rahatlayacak. 2020 yılında Denizli trafik anlamında daha da rahatlamış olacak diye konuştu. Törenin ardından tünelde inceleme yapan protokol üyeleri daha sonra ayrıldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Denizli Antalya Ankara Honaz Haberler

Bakmadan Geçme

20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne? Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın 2023-2024 sezonu Avrupa gelirleri
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title