Haberler

Libya'da Umh ile Hafter Güçlerinin Çatışması Sürüyor

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: UMH'ye bağlı birliklerin Ayn Zara bölgesindeki çatışmasından detaylar Roketlerin atılması Çatışmalardan detaylar Libya'da Ulusal Mutabakat Hükümeti'ne (UMH) bağlı birlikler ile General Halife Hafter güçleri arasında iki günlük aranın ardından çatışmalar yeniden başladı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

UMH'ye bağlı birliklerin Ayn Zara bölgesindeki çatışmasından detaylar

Roketlerin atılması

Çatışmalardan detaylar Libya'da Ulusal Mutabakat Hükümeti'ne (UMH) bağlı birlikler ile General Halife Hafter güçleri arasında iki günlük aranın ardından çatışmalar yeniden başladı. UHM'ye bağlı birlikler başkent Trablus'un 45 km güneyinde Vadi er-Rebi ve Ayn Zara bölgesinde ilerleme kat ettiklerini bildirdi.

Libya'nın doğusundaki askeri güçlerin lideri General Hafter, başkent Trablus'u ele geçirmek için 4 Nisan'da saldırı emri vermiş, bunun üzerine UMH birlikleri de "Burkan el-Gadab" operasyonunu başlatmıştı.

Meşruiyet krizinin 2011 yılından bu yana sürdüğü Libya'da uluslararası tanınırlığa sahip UMH birlikleri ile Hafter'e bağlı güçler arasındaki çatışmalar yaklaşık üç haftadır sürüyor.

Kaynak: AA / Güncel

Halife Hafter Libya Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title