Haberler

    Sudan'da Ordu ile Sivil Yönetim İsteyen Muhalefet, Geçiş Konseyi Kurulması Konusunda Anlaştı

    Sudan'da 30 yıldır iktidarda olan Ömer El Beşir'i deviren ordu ile muhalefet arasında geçiş konseyi kurulması noktasında anlaşma sağlandı ancak konseyin nasıl şekilleneceğine ilişkin henüz mutabakata varılamadı.

    Sudan'da 30 yıldır iktidarda olan Ömer El Beşir'i istifaya zorlayıp yönetimi ele alan ordu ile sivil iktidar isteyen muhalefet arasında geçiş konseyi kurulması noktasında anlaşma sağlandı. Ancak ancak konseyin nasıl şekilleneceğine ilişkin henüz mutabakata varılamadı.

    Yerel kaynaklara göre, askerler ile sivil yönetim isteyen protestocular arasında ortak bir geçiş kurulu oluşturması konusunda anlaşmaya varıldı. Ancak iki taraf arasında geçiş kurulunun nasıl şekilleneceği konusunda uzlaşmazlık devam ediyor. Ordu 3'ü sivil 7'si asker 10 kişiden oluşan bir konsey oluşturulması konusunda ısrarcıyken, protestocular 7'si asker 8'i sivil 15 kişilik bir oluşum istiyor.

    Kaynak: Euronews.com / Dünya

    Ömer El Beşir Sudan Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title