Haberler

    Bak sen şu işe...

    Sezonun maçı kapıda. Kazananın şampiyonluk yarışında büyük avantaj sağlayacağı Galatasaray- Beşiktaş derbisi yarın oynanacak. Böylesine önemli bir maç hararetli bir şekilde kapıyı çalıyorken ne yapılabilir diye düşündüm. Aldım jetonu, atladım gazeteciliğin tek yönlü çalışan zaman makinesine ve arşive daldım. 2002-03 sezonundaki “Sergen attı, şampiyonluk geldi.” maçının öncesinde buldum kendimi.

    Takımlar daha sahaya çıkmadan gol geldi...

    "İlk gol Serdar Bilgili'den"

    Beşiktaş Başkanı, Lucescu konusunda Galatasaray’ı eleştirdi, "Şampiyonlar Ligi’nde çeyrek finale çıkan, ligde şampiyonluğa ulaşan bir hocaya dünyanın hiçbir yerinde böyle davranıldığını görmedim." yorumunu yaptı.

    Bu haberi okuduktan sonra Beşiktaş taraftarları derin düşüncelere dalmış olabilir. Maddi açıdan tam da ihtiyaç duyulan bir dönemde takımı iki sezon üst üste şampiyon yapan ve tarihinde ilk kez Şampiyonlar Ligi’nde çeyrek finale çıkaran Şenol Güneş'in silüeti belirdi mi karşıdaki boş duvarda? "Hata mı yaptık acaba?" diye soruyor olabilirsiniz kendi kendinize. Hakkınızdır, sorun.

    Bu arada Şenol Hoca'nın ayrılığının müsebbiplerinden birinin Lucescu olması da ayrı bir ironi. Her sene ekranlara gelen ve sadece karakterlerin isimlerinin değiştiği "yaz dizisi" kıvamında bir haber bu doğrusu.

    Galatasaray tarafında ise Fatih Terim’in başrol olduğu bir haber çarptı gözüme.

    "Terim'den son emir"

    Beşiktaş derbisini prestij maçı olarak da düşünen Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, oyuncularıyla kısa ve öz konuştu: "Bu, hayatınızın maçı. Ne siz üzülün ne de ben."

    Yarın saat 18.45 sularında Fatih Hoca'nın söyleyeceği şeylerin, yukarıda yazanlardan çok farklı olacağını sanmıyorum.

    Benzerlikler bunlarla sınırlı değil. Tıpkı bu sezon olduğu gibi 2002-03 sezonunda da Fenerbahçe ligden erken kopmuş, derbinin oynandığı 33. hafta öncesinde Beşiktaş’ın 30, Galatasaray’ın ise 26 puan gerisinde kalmıştı. Bir komplo teorisyeni olsam tüm bu benzerliklerden yola çıkarak, o sezon olduğu gibi bu sezon da Beşiktaş’ın şampiyon olacağını söyleyebilirdim. Fakat sadece mesleğinde yeni bir gazeteciyim.

    Jetonlarımız bitti, maziden tekrar günümüze dönelim. Derbiye dair merak ettiklerimi sıralayarak bitireceğim: Ercan Taner’in yeni “Sergen’i” kim olacak? Bu anların hocası Fatih Terim, son haftalar konusundaki maharetini gösterebilecek mi? Yoksa ayrılığı hukuken gerçekleşen Şenol Güneş, taraftarlarına bir veda busesi mi verecek? Göreceğiz.

    Kaynak: EuroSport.com / Spor

    Mircea Lucescu Galatasaray Beşiktaş Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title