Haberler

Gümüşhane'de "Trafik Haftası" Etkinliği

Gümüşhane'de "Trafik Haftası" dolaysıyla etkinlik düzenlendi.

Gümüşhane'de "Trafik Haftası" dolaysıyla etkinlik düzenlendi.

İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü ekiplerince Gümüşhane Kültür Merkezi'nde düzenlenen programda, yılın trafik polisi Mehmet Fatih Özbilgin, yılın trafik jandarması Uğur Kabadayı, yılın trafik zabıtası Hüsamettin Yiğiter ve yılın şoförü Suphi Karacan'a ödülleri takdim edildi.

Törende konuşan Vali Kamuran Taşbilek, emniyet kemeri ve yaya öncelikli trafik anlayışı projelerinin önemine vurgu yaptı.

Taşbilek, dünyanın medeni ülkelerinde bir yaya geçidinde insan varsa orada her şeyin durduğunu dile getirerek, "Orada her şey duruyorsa bu ülkede de her şey durmak zorunda. Terörden bile fazla kayıp verdiğimiz günlerden Allah'a şükürler olsun ki alınan tedbirlerle devletimizin üst düzey yetkilileri, Bakanımız ve Cumhurbaşkanımızın ortaya koyduğu irade neticesinde bugün çok ciddi oranda trafik kazalarının olmadığı, olan kazalarda da ölüm oranının asgari seviyeye indirgendiği bir süreç yaşamaktayız. Bu uygulamalara özellikle ve hassasiyetle riayet edilmesini temenni ediyorum." ifadelerini kullandı.

İl Emniyet Müdürü Ömer Faruk Karataş da Gümüşhane'de 2018 yılında uygulanmaya başlanan "Emniyet kemeri ile hayata bağlanın" projesi kapsamında ilde emniyet kemeri takma oranının yüzde 76'lara çıktığını aktardı.

2018 yılının ilk 3 ayı ile 2019 yılının aynı dönemi kıyaslandığında yaralamalı trafik kazalarında yüzde 71, yaralı sayısında yüzde 78, maddi hasarlı trafik kazalarında yüzde 10 azalma sağlandığını bildiren Karataş, sürücüleri trafikte daha dikkatli olmaya ve kurallara uymaya davet etti.

Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürü Celal Sarısoy ise trafik güvenliğine ilişkin yaptığı kısa sunumda, kentteki trafik güvenliğine ilişkin yürütlen çalışmalarla ilgili katılımcıları bilgilendirdi.

Bilgilendirmenin ardından program, liseler arasında trafik kültürü bilgi yarışmasında dereceye girenlere ödüllerinin verilmesinin ardından sona erdi.

Kaynak: AA / Güncel

Trafik Haftası Gümüşhane Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title