Haberler

İstanbul İftar Saati: 9 Mayıs Perşembe İftar Saatleri (2019 Ramazan İmsakiyesi)

Güncelleme:

On bir ayın sultanı Ramazan ayının 4. gününe başladık. Vatandaşlar, mübarek Ramazan ayını; dualar, ibadetler ile huzur içinde geçirmeye devam ediyor. Geceden sahura kalkılan ve niyetlenilen 4. gün orucu için İstanbul iftar saati sorulmaya ve araştırılmaya başlandı. Diyanete göre hazırlanan Ramazan imsakiyesi 2019 ile İstanbul iftar saatleri haberimizde. Aşağıdaki linkten kolayca İstanbul'da iftara ne kadar kaldı, İstanbul iftar saati ve İstanbul imsak vakti kaçta öğrenebilirsiniz.

RAMAZAN AYINDA NASIL DUA ETMELİ?

Teravih namazı, mukabele, fıtır sadakası ve itikaf gibi ibadetlerin ifa edildiği bu ayda, Kur'an-ı Kerim'de "Bin aydan daha hayırlı" olduğu bildirilen Kadir Gecesi'ni barındıran Ramazan ayı bu Pazartesi günü başlıyor. Peki Ramazan'da nasıl edilir? Peygamberimiz Ramazan'da nasıl dua ederdi? İşte Ramazan ayı duası...

İbadetlerin kat kat sevabının olduğu ve duaların kabul olduğu Ramazan ayı, 6 Mayıs Pazartesi günü başlıyor. Müslümanlar için büyük öneme sahip üç aylardan ramazanın ilk orucu için pazarı pazartesiye bağlayan gece sahura kalkılacak. 11 ayın sultanı, huzur ve bereket ayı ramazanın ilk teravih namazı 5 Mayıs Pazar günü kılınacak. Duanın büyük bir öneme sahip olduğu bu ayda nasıl dua etmeli araştırılıyor. Peygamberimizden Ramazan ayında ettiği dua örnekleri Ramazan ayı duası haberimizde.

PEYGAMBERİMİZDEN DUA ÖRNEKLERİ

Peygamberimiz her halinde ve hareketinde duâ eder, bizim de duâ etmemizi isterdi. Çünkü duâ, onu Rabbine yakınlaştıran bir araçtı. Ramazan ayı girince Peygamberimiz dualarını daha da arttırırdı. "Oruçlunun iftar vaktindeki duâsı reddedilmez" müjdesini verirdi.

"Ya Rabbi, herşeyi kuşatan rahmetinin hakkı için beni affet, bağışla!" diye dualarda bulunurdu. Özellikle Ramazan gecelerinde Allah'ın rahmeti coşar ve taşar, Ramazan bir dua denizi olurdu Ramazan ayı girer girmez Yüce Allah kullarını dua etmeye davet eder, yapılacak duaları kabul edeceğini bildirir. Efendimizin dile getirdiği gibi: "Ramazan'ın ilk gecesinde Cennet kapıları açılır. Her gece sabaha kadar bir çağırıcı seslenir:

"Günahlarının affedilmesi için bağışlanma isteyen yok mu? Tövbe eden yok mu? Allah tövbesini kabul buyursun. "Duâ eden yok mu? Cevap verilsin. "Kendisi için bir şey isteyen yok mu? İsteği hemen yerine getirilsin."

Oruçluyu, duâsı reddedilmeyecek üç kişi arasında sayan Sevgili Peygamberimiz şu teşviklerde bulunurdu: "Üç kişinin duâsı geri çevrilmez: "Adalet üzere hüküm veren hakimin... "İftar edinceye kadar oruç tutanın... "Zulme, haksızlığa uğrayan mazlumun..."

Zaten Ramazan ayı duaların makbul olacağı, karşılık verileceği özel ve müstesna bir mevsimdir. Oruçlu ağzın duası hep makbuldür. Hadis-i şerif bu müjdeyi dile getirir:

"Her oruç tutan kulun iftar vaktinde kabul olunacak bir duası vardır. Duasının karşılığı mükâfat olarak ya dünyada verilir ya da âhirette ebedi bir surette ihsan edilir." (Kenzü'l-Ummal, 3:328)

İftar saati gelince de Peygamberimiz şöyle dua ederdi: "Ey Allah'ım! Senin rızan için oruç tuttum ve Senin rızkınla orucumu açıyorum." "Susuzluk gitti, damarlar ıslandı, inşâ sevap kesinleşti."

Hadis-i şerifte bu manaya dikkat çekilir ve mü`minler duaya teşvik edilirler:

"Ramazan`ın ilk gecesinde Cennet kapıları açılır. Her gece sabaha kadar bir münadi seslenir: Günahlarının affedilmesi için istiğfar eden yok mu? Tevbe eden yok mu? Allah tevbesini kabul buyursun. Dua eden yok mu? Cevap verilsin. Kendisi için bir şey isteyen yok mu? isteği hemen karşılansın."

Kaynak: Haberler.com / Güncel

İstanbul Haberler

Bakmadan Geçme

Turgay Şirin kimdir? Memleket Partisi Ardahan Çıldır Belediye Başkan Adayı Turgay Şirin Kaç yaşında, nereli? Yıldırım Öztuğ kimdir? Memleket Partisi Afyonkarahisar Dazkırı Belediye Başkan Adayı Yıldırım Öztuğ Kaç yaşında, nereli? Hüseyin Yakaryılmaz kimdir? Memleket Partisi Adıyaman Yaylakonak Belediye Başkan Adayı Hüseyin Yakaryılmaz Kaç yaşında, nereli? Hayriye Yıldız kimdir? Zafer Partisi Isparta- Atabey Belediye Başkan adayı Hayriye Yıldız kaç yaşında, nereli? Berat Doğan kimdir? Zafer Partisi Isparta- Aksu Belediye Başkan adayı Berat Doğan kaç yaşında, nereli? Oğuz Emre Gökal kimdir? Zafer Partisi Hatay- Yayladağı Belediye Başkan adayı Oğuz Emre Gökal kaç yaşında, nereli? Akaryakıt fiyatları 3 haneli rakamlara mı çıkıyor? Cumhurbaşkanlığı ne dedi? Suphi Yıldız kimdir? Zafer Partisi Hatay- Samandağ Belediye Başkan adayı Suphi Yıldız kaç yaşında, nereli? Salih Savaşlı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Reyhanlı Belediye Başkan adayı Salih Savaşlı kaç yaşında, nereli? Abdullah Kadayıf kimdir? Zafer Partisi Hatay- Payas Belediye Başkan adayı Abdullah Kadayıf kaç yaşında, nereli? Serhan Yıldırımhan kimdir? Zafer Partisi Hatay- Kırıkhan Belediye Başkan adayı Serhan Yıldırımhan kaç yaşında, nereli? Cengiz Kırgın kimdir? Zafer Partisi Hatay- İskenderun Belediye Başkan adayı Cengiz Kırgın kaç yaşında, nereli? SURİVOR KİM ELENDİ? Survivor All Star 2024 adaya kim veda etti? OY SAYIMINDA İFTAR MOLASI OLACAK MI? YSK iftar arası kararında ne dedi? Vatandaşa yumruk atan Belediye Başkanı kim? Vatandaşa neden yumruk attı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title