Haberler

Milletvekili Kavuncu, Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy ile Görüştü

AK Parti Çorum milletvekili Erol Kavuncu, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ile görüştü.

Dünyanın en büyük imparatorluklarından Hititler'e başkentlik, diğer medeniyetlere ise ev sahipliği yapan Çorum'daki tarihi ve kültürel değerlerin ele alındığı ziyarette Bakan Ersoy, Çorum Müzesi bahçe duvarı ve çevre düzenlemesi, İskilip Redif Kışlası ile Bilaller Kültür ve Sanat Merkezi restorasyonu ödeneklerinin çıkarılması talimatını verirken, Hasan Paşa Kütüphanesinin yeniden yapılması kapsamında önümüzdeki dönemde yatırım kapsamına alınması sözünü verdi. Milletvekili Kavuncu, ayrıca bakan yardımcısı Nadir Alparslan ile de turizm faaliyetleri hakkında karşılıklı görüş alışverişinde bulundu.

AK Parti Çorum milletvekili Erol Kavuncu, Çorum'un sanayi, tarım ve turizm kenti olduğunu belirterek,dünyada fabrikasız baca olarak nitelendirilen turizmden hak ettiği payı alabilmesi için gayret gösterdiklerini söyledi.

Çorum'un UNESCO tarafından tescillenerek "Dünya Kültür Mirası" kapsamına alınan Hattuşa gibi önemli değerlere sahip olduğunu, bununla birlikte 2023 yılında "Hitit Kültür Turizmi Gelişim Bölgesi" ilan edildiğini açıklayan milletvekili Kavuncu, "Ziyaret dünyanın miras olarak tescillediği birçok medeniyete ev sahipliği ve başkentlik yapan kadim medeniyetler beşiği bu topraklardaki birbirinden değerli eserlerin korunması, turizme kazandırılması ve gelecek nesillere aktarılabilmesi kapsamında yapılabilecek çalışmaları belirleyebilmek adına gerçekleşen bir görüşme olmuştur. Ayrıca Çorum'a acilen yapılması gereken kültür kapsamındaki çalışmalar beş başlıkta görüşülerek yatırım sözü alınmıştır. İlki Türkiye'de müzeler arasında ilk onda yer alan Çorum müzesi Hitit tarihi ile ilgilenenler için eşsiz bir müzedir. Müzede sırası ile Asurlar, Hititler, Frigler, Galatlar ve Roma dönemi olarak eserler sıralanarak anlatılmaktadır. Böylesine eşsiz bir değere haiz olan müzemizin bahçe çevre duvarının yapımı, taş kaplama işi ve çevre düzenlemesi ödeneğinin, İskilip ilçemizdeki Osmanlı dönemi nadir anıtsal mimari örneklerinden tescilli tarihi Redif Kışlası'nın restorasyonu için gerekli ödeneğin, Çorum merkezindeki 49 yıllığına ücretsiz olarak üzere Kültür Bakanlığı'na tahsis edilen Bilaller Kültür ve Sanat Merkezi'nin restorasyonu için ödenek çıkarılması talimatı verildi. Çorum merkezde 60 yıl önce yapılarak önemli kültür hizmeti veren ancak inşaat ömrünü tamamlayan Hasan Paşa Halk Kütüphanesi yıkılarak yerine prestijli ve teknolojiyle entegre olmuş yeni bir kütüphane yapılması için önümüzdeki dönemde yatırım kapsamına alınması talimatını verdi. Sayın Bakanımıza ve Bakan Yardımcımıza Çorum'a gösterdikleri bu yakın ilgiden dolayı Çorum halkı adına teşekkür ederim"dedi. - ÇORUM

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Çorum Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title