Haberler

İstanbul İftar Saati: 10 Mayıs Cuma İstanbul İftar Vakti (2019 Ramazan İmsakiyesi)

Güncelleme:

İstanbul'da iftara ne kadar kaldı merak ediliyor. Ramazan ayının 5. Gününde İstanbul iftar saati araştırılmaya başlandı. İstanbul'da yaşayanlar, akşam ezanı ile birlikte açacakları oruç için hazırlıklarını yapmaya başladı. Peki 10 Mayıs Cuma günü İstanbul iftar saati nedir, İstanbul iftar vakti nedir? İşte diyanete göre İstanbul iftar saatleri…

On bir ayın sultanı Ramazan ayının beşinci günündeyiz. İstanbul'daki vatandaşlar, bu sabah imsak vakti olan 04.02'ye göre sahura kalkıp beşinci oruç için niyetlendiler. Şimdi ise akşam ezanı ile açılacak orucun vaktini merak ediyorlar. 10 Mayıs Cuma günü iftara misafire gidecekler, evde iftar yemeği hazırlayacaklar İstanbul iftar saati kaçta sorguluyorlar. İşte İstanbul iftar vakti;

10 MAYIS CUMA GÜNÜ İÇİN İSTANBUL İFTAR SAATİ 20.16

RAMAZAN İMSAKİYESİ 2019

Diyanetin hazırladığı Ramazan imsakiyesi 2019 listesine haberimizdeki linkten ulaşabilirsiniz. Bağlantıya tıklayınca açılan sayfada il ve ilçe seçimi yaparak bulunduğunuz şehrin imsakiyesini görebilirsiniz.

İFTARDA YÖRESEL İÇECEKLERİ TERCİH EDİN!

Huzur ve bereket ayı ramazanda dengeli beslenme ve sağlıklı ürün tüketme daha da önem kazanıyor. Hava sıcaklığının her geçen gün arttığı ramazan ayında sıvı tüketimindeki tercihler sağlık açısından da önemli. Zengin tarihi ve kültürel değerleri bünyesinde barındıran Diyarbakır'ın unutulmaya yüz tutan lezzetlerinin peşine düşen Diyarbakır Olgunlaşma Enstitüsü, yöresel içecekleri orijinal tariflerine uygun olarak hazırlıyor. Kızılcık, vişne, üzüm, demirhindi, limon, karanfil, meyan gibi meyve ve şifalı bitkilerle yapılan şerbetler ve içecekler, sağlıklı olduğu kadar göze ve damağa da hitap ediyor.

GAZLI İÇECEKLERDEN UZAK DURUN!

Uzman diyetisyen Özlem Tay da gazlı ve asitli içeceklerin yüksek oranda şeker ve tuzun yanı sıra fosforik asit içerdiğini belirtti. Ve fosforik asidin kanda bulunan kalsiyumu bağlayarak kemik dokunun yıpranmasını hızlandırdığına, ileri yaşlarda kemik erimesi riskini artırdığına dikkat çekti. Ramazan ayı boyunca susuzluğu gidermek için en kaliteli sıvının su olduğuna dikkati çeken Tay, bunun yanı sıra evde yapılan taze limonata, meyan şerbeti, ayran gibi içeceklerin de tercih edilebileceğini kaydetti.

PEYGAMBER EFENDİMİZİN İFTAR DUASI

Peygamberimizin iftar duası ve Türkçe manası nasıldır? Hazreti Muhammed iftarını açarken şu duayı okurdu;

-"Allahümme leke sumtü ve ala rızkıke eftartü."

TÜRKÇE MANASI : (Ey Allah'ım, Senin rızan için oruç tuttum ve Senin rızkınla orucumu açıyorum.)

Peygamberimiz orucunu açtıktan sonra ise şöyle derdi; "Susuzluk gitti, damarlar ısındı, inşallah Tealaya sevap kesinleşti."

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma kim geçti (Survivor)? Survivor'da Takım Değişikliği: Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma Kim Geçti? Galatasaray Bankalar Birliği'nden çıkıyor mu, GS borcu ne kadar 2024? 24-25 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 26 Nisan Cuma Hutbesi yayınlandı! 26 Nisan Cuma Hutbesi tam metni! 25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title