Haberler

Edirne'den Kısa Kısa

Edirne Valisi Ekrem Canalp, Anneler Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Edirne Valisi Ekrem Canalp, Anneler Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Canalp, mesajında, annelerin karşılıksız sevginin ve eşsiz hoşgörünün temsilcileri olduğunu belirtti.

Anneler Günü'nünün büyük bir sevinç ve heyecan içinde kutlandığını aktaran Canalp, şunları kaydetti:

"Milletlerin temelini toplumlar, toplumların temelini aileler, ailelerin temelini ise anneler oluşturmaktadır. Hoşgörünün, şefkatin, karşılıksız emek, özveri ve fedakarlığın timsali olan annelerimiz, bizleri dünyaya getiren ve en iyi biçimde yetişmemizi sağlayan sevginin de kaynağıdırlar. Bu kutsal duyguların sahibi olmanın yanında, evlatlarını vatan uğruna şehit veren, acılarını yürekten paylaştığımız şehit annelerimize minnet ve şükran duygularımız sonsuzdur. Onlar, ölümsüzlüğe uğurladığımız kahraman şehitlerimizin bizlere emanetidir.

Bu duygularla, ömürlerini ailelerine ve çocuklarına adayan başta şehit ve gazi anneleri olmak üzere tüm annelerimizin Anneler Günü'nü kutluyor, aileleriyle birlikte sağlıklı, mutlu ve huzurlu günler diliyorum."

Anneler Günü

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Anneler Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Gürkan, mesajında, hoşgörü, anneler sevgi ve şefkatin tükenmez kaynağı olduğunu belirtti.

Kadınların hayatın her alanında aktif role sahip olduğunu aktaran Gürkan, şunları kaydetti:

"Kadınlarımız aynı zamanda annelik gibi ulvi bir görevi de üstlenmektedir. Kocaman kalplerine dünyaları sığdıran annelerimiz; çocuğunun mutluluğu ve iyi bir birey olarak yetişmesi için her türlü zorluğa göğüs germekte vatana, millete hayırlı evlatlar yetiştirmek; topluma sağlıklı çocuklar kazandırmak için ekmeğinden, uykusundan ve hatta kendisinden fedakarlık etmektedir.

Dünyadaki en masum duygudur anne sevgisidir. Annenin evladına duyduğu sevgi sonsuz ve sınırsızdır. Annelerimiz bizi biz yapan; gücümüze güç katan; başımızı yasladığımız en sıcak omuz, yüzümüzü güldüren en temiz sevgidir. Kendisine bahşedilen en yüce ve kutsal sorumluluğunu; sevgi, şefkat ve merhamet duygularıyla yerine getiren; bizi besleyen, büyüten annelerimize olan sevgimizi ve saygımızı her daim dile getirmeli; onların yüzlerini güldürmek için elimizden gelen çabayı göstermeliyiz.

Unutmayalım anne sevgisi ve anneye duyulan saygı bizi biz yapan ortak değerimizdir. Annelerimize sadece yılın bir günü değil; her gün onların yanlarında olduğumuzu hissettirelim."

Kadınlardan kadın muhtara ziyaret

EKK Kadın Meclisi ve Edirne Kadın Merkezi Danışma Derneği (EKAMEDER) üyeleri, Medresealibey Mahallesi muhtarı Nesrin Çağlar'ı ziyaret etti.

EKK Kadın Meclisi ve EKAMEDER'den yapılan yazılı açıklamaya göre, dernek üyeleri Edirne'nin tek kadın muhtarı Çağlar'a çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Mahalle çalışmalarının artacağını anlatan kadınlar, Çağlar'ın Anneler Gününü de kutladı.

Eğitim fakültesinden konser

Trakya Üniversitesi Eğitim Fakültesi'nde bahar konseri düzenlendi.

Müzik Eğitimi Ana Bilim Dalı öğrencileri, Mehmet Akif Ersoy Konferans Salonu'nda düzenlenen konserde piyano, flüt, viyolonsel, keman, gitar, buzuki, bariton, bas gibi çalgılar eşliğinde Chopin, Bach, Theodorakis, Tarrega, Schubert, Vivaldi ve Nazirova gibi bestecilerin eserlerini ve türküler seslendirdi.

-Eczacılık Fakültesi'ne "inovatif" unvanı

Trakya Üniversitesi (TÜ) Eczacılık Fakültesi, "En İnovatif Üniversite" plaketini kazandı.

TÜ'den yapılan yazılı açıklamada, Eczacılık Fakülteleri öğrencilerinin inovatif projelerinin yarıştığı "Uluslararası FarmaFikir 4" yarışmasının ödüllerinin sahipleriyle buluştuğu belirtildi.

Yarışmaya 18 üniversiteden 38 proje ile katılım sağlandığı aktarılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Marmara Üniversitesi Eczacılık Fakültesi ev sahipliğinde, Marmara Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Konferans Salonu'nda yapıldı. Yarışmaya öğrencilerinin hazırladığı 7 proje ile başvuran Trakya Üniversitesi Eczacılık Fakültesi, En İnovatif Üniversite plaketi"ni alma başarısı gösterdi. Pharmetic Girişimci Eczacılar Derneği Başkanı Armağan Ener, "En İnovatif Üniversite plaketini Prof. Dr. Gülay Şeren adına Eczacılık Fakültesi öğrencisi Beşir Sefa Mumay'a teslim edildi."

Uzunköprü'de mezuniyet töreni

Trakya Üniversitesi Uzunköprü Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu 2018-2019 Eğitim Öğretim Yılı Mezuniyet Töreni düzenlendi.

Atatürk Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen törene, Uzunköprü Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Müdür Vekili Dr. Öğr. Üyesi Enver Erdinç Ersoy, Keşan Yusuf Çapraz Uygulamalı Bilimler Yüksekokul Müdür Vekili Prof. Dr. Adil Oğuzhan, Uzunköprü Meslek Yüksekokulu Müdür Vekili Doç. Dr. İsmail Kılıç, akademisyenler ile öğrenciler ve aileleri katıldı.

Mezuniyette yüksekokul öğrencileri adına okul birincisi Bankacılık ve Sigortacılık Bölümü öğrencisi Semanur Çelikbaş, bir konuşma gerçekleştirdi.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

title