Haberler

Lucas Moura'nın Fenerbahçe'nin Kapısından Döndüğü Ortaya Çıktı

Güncelleme:

Şampiyonlar Ligi yarı finalinde Ajax'a attığı 3 golle dünyanın en çok konuşulan futbolcuları arasına giren Lucas Moura'nın Fenerbahçe'nin kapısından döndüğü ortaya çıktı.

Fenerbahçe, 2013 yılında 43 milyon Euro bedelle PSG'ye transfer olan ardından da 2017-2018 sezonunun devre arasında Tottenham'a geçen Lucas Moura'yı elinden kaçırdığı ortaya çıktı. Habertürk'ten Alper Öcal'ın haberine göre; işte hiç kimsenin bilmediği ve gerçekleşmeyen bir transfer hikayesi:

2009-10 sezonunun devre arası. Avrupa'nın tüm yetenek avcıları Brezilya'nın Sao Paulo şehrinde kamp kurmuş durumda. Ocak ayında, Copinha adı altında ülkenin en iyi kulüplerinin katıldığı 92 takımlı 18 yaş altı turnuvayı izliyorlar. Bu turnuva, Brezilyalı birçok yıldız oyuncunun vitrine ilk çıktığı arena olmasıyla ünlü.

İSMAİL KARTAL DA ORADA

Turnuvayı takip edenler arasında İsmail Kartal nezaretindeki Fenerbahçe ekibi de var. 169 maçın oynandığı turnuva boyunca pek çok karşılaşmayı yerinden takip ediyorlar. Sao Paulo'nun finalde Santos'u penaltılarla geçip şampiyon kapattığı kupada, takımın en iyi oyuncularından biri olan ve finalde kupayı kazandıran penaltıyı da gole çeviren Marcelinho'yu gözlerine kestiriyorlar. 17 yaşındaki genç yıldız adayı forvet arkasındaki her mevkide oynayabiliyor ve inanılmaz atletik yetenekleriyle dikkat çekiyor.

SADECE 4 MİLYON EURO

Sao Paulo yönetimine fiyatı sorulduğunda 4 milyon € cevabı alınınca masaya oturma kararı verilir. Fenerbahçe tarafının randevu talebinde bulunduğu tarih, devam eden Paulista Ligi'ndeki maç gününe denk gelir. Brezilya kulübü daha rahat görüşmek için ertesi günü önerse de, İsmail Kartal dönüş planını değiştirmemek için ısrarla o günü ister ve istediğini alır. Kulüp merkezinin de bulunduğu Morumbi Stadı'nda Sao Paulo tarafını temsilen başkan Juvenal Juvencio ve ikinci başkan hazır bulunurken; Türk tarafında İsmail Kartal, bağlantıyı kuran aracılar ve o dönem İstanbul Büyükşehir Belediye ismiyle bilinen turuncu-beyazlı takımın yardımcı antrenörü Recep Uçar da var.

Lucas Moura'nın Fenerbahçe'nin Kapısından Döndüğü Ortaya Çıktı

FENERBAHÇE İÇİN DEĞİL İBB İÇİN

Brezilya kulübünün yüksek fiyat çekmesini engellemek için İsmail Kartal oyuncuyu Fenerbahçe'ye değil Büyükşehir Belediye'ye istiyormuş gibi davranır. Sao Paulo yönetiminin "Fenerbahçe için çalışıp başka bir takım için mi oyuncu istiyorsunuz?" sorusuna mantıklı bir cevap verilemeyince görüşmenin ciddiyeti biraz sarsılsa da diyalog sürer... Fenerbahçe'nin planı aslında futbolcuyu alıp 1 sene İstanbul Büyükşehir Belediye'ye kiralık vererek gelişimini sağlamak.

43 MİLYON EURO'YA TRANSFER OLDU

Yaklaşık 5 sene önce en fazla 4 milyon € ödenerek alınabilecek Marcelinho ise o sezon sonunda Sao Paulo'nun as takımına yükselir ve Lucas Moura olarak ligi kasıp kavurmaya başlar. Yılın en iyi çıkış yapan çaylağı seçilir. 2011 sezonunda Brezilya genç milli takımı kıta şampiyonu olurken, Lucas turnuvanın en iyisi seçilir. İki sene geçmeden de 43 milyon € bedelle Paris Saint Germain'in yolunu tutar.

Kaynak: Haberler.com / Spor

İsmail Kartal Lucas Moura Fenerbahçe Sao Paulo Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
500

Yorumlar (1)

Reiiiss:

Nasil hikaye bu ya, Mesut enisteyi hatirlatti bana

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title