Haberler

Ek Fotoğraflarla // 15 Temmuz Şehitler Köprüsü Cezalarına Protesto (2)

15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nden yasak geçişlerle ilgili cezaları protesto eden hafif ticari araç sürücüleri eylem yaptı. Yenikapı Miting alanında toplanan çok sayıda sürücü, araçlarıyla konvoy halinde Anadolu yakasına geçti.

Sosyal medyada ' 15 Temmuz Köprüsü Panelvan Ceza Mağdurları' isimli oluşumu kuran grup, Yenikapı'da bulunan etkinlik alanında toplanarak konvoyu oluşturdu. Araçlarına Türk bayrakları ve balonlar asan sürücüler, 'UKOME İhlal cezası neden mesaj gelmiyor' ve 'Vatandaş bu yükü taşıyamaz' yazılarının bulunduğu dövizleri araçlarının camlarına astı. Yenikapı etkinlik alanından yola çıkan sürücüler, Üsküdar Nakkaştepe Millet Bahçesine doğru kornalar eşliğinde tek şeritten gitti.

HAKSIZ VE ANLAMSIZ CEZALAR SİLİNECEK

Tüketici Başvuru Merkezi Onursal Başkanı Aydın Ağaoğlu mağdur vatandaşların eylemine katıldı. Ağaoğlu, haksız ve anlamsız cezaların silineceğini belirterek, bundan sonra küçük araçların da 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nden serbestçe geçebilmesinin sağlanacağını söyledi.  Yaklaşık 100 gündür kesilen cezalar biriktiğini ifade eden Aydın Ağaoğlu, "Cezalar her gün tek tek kesildi ama bir anda gönderildiği için çok büyük meblağlara ulaştı. Bazı insanlarımızın uykuları kaçtı. Kimisi arabasını sattı kimi işinden ayrıldı ve aldığı tazminatı bu geçiş paralarına ödedi. Kimisi de kredi çekti. En kısa sürede bu tahsil edilmiş bedellerin iadesi ve geçişlerin serbestliğiyle ilgili yasal düzenleme yapılmalı. Mutlu sona ulaştık. Bugün gülümsüyoruz ama günlerce bu insanlar uyuyamadılar. Bugün beşinci toplantımız. Bu beşinci toplantı şükran toplantısıdır" dedi.

BU SİYASİ BİR YATIRIM DEĞİL, HİZMETTİR

Uygulamanın hayata geçmesinin siyasi bir yatırım olmadığı, hizmet olduğunu ifade eden Ağaoğlu, "İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin resmi açıklaması var. 'Tüm birinci sınıf araçlar aks aralığı 3.20 altında ise 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nden geçiş hakkı vardır' İBB bunu internet sitesinden duyurmuş ve bu konu haber olmuş. Geçtiğimiz hafta konuyu Kamu Baş Denetçisine anlattık, belge ve evraklarımızı sunduk. Karayollarının bu cezayı kesebilmesi için cezaya kaynak gösterdiği 6001 sayılı kanunun 15. Maddesi 2. Fıkrasına uyması gerekir. O maddeye göre Karayollarına getirilen erişim kısıtlamaların resmi gazetede yayınlanması lazım buna da uyulmadı. Bu esastan da sakat, cezaların kanuni ilkesine de aykırı. Bu cezalar hukuka da dayanmadığı için bu cezaların kaldırılması siyasi idare tarafından yapılmasaydı yargı erki tarafından sağlanacaktı" diye konuştu.

90 BİN LİRALIK CEZA YEDİM

Mağdurlardan Selçuk Tok ise, "15 Temmuz Şehitler köprüsünden ihlalli geçiş yaparak 90 bin lira ceza tutarına sahibim. Aracım, yaklaşık 74 bin lira ediyor. Bu ödeyemeyeceğimiz bir rakam. Bununla ilgili olarak devlet büyüklerimizden yardım istedik. Sesimizi AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediyesi adayı Binali Yıldırım'a duyurabildik. Gerekli düzenlemelerin yapılacağını ve kesilen cezaların affedileceğine yönelik çok güzel açıklamalarda bulundu bunların sonuçlanmasını bekliyoruz" dedi.

SORUNUMUZ ÇÖZÜLECEĞİ İÇİN KUTLAMA MAHİYETİNDE TOPLANDIK

15 Temmuz Şehitler Köprüsü mağdurlarından Özcan Bozkurt de 81 bin 504 lira ceza yediğini ifade ederek, "72 usulsüz geçişten bu kadar para cezası kesildi. Bunu ödeyebilecek durumumuz yoktu, ödeyemezdik hiçbir şekilde de. Cezalar biz çok geç tebliğ edildi. Binali Yıldırım'ım sesimizi duydu ve konuyla ilgili olumlu mesajlar verdi. Kutlama mahiyetinde buradayız" şeklinde konuştu. - İstanbul

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

15 Temmuz Haberler

Bakmadan Geçme

Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor? 2024 KPSS başvuruları ne zaman? Başvuru nereden yapılır? ÖSYM BAŞVURU EKRANI! Seçmen kağıdı olmadan oy kullanılır mı? Seçmen kağıdı, oy kullanırken gerekli mi? Oy kullanırken gereken belgeler neler?
title