Haberler

Hayallerimizin Böyle Hatalarla Elimizden Alınması Üzüyor"

Spor Toto Süper Lig'in 32. haftasında Çaykur Rizespor'un konuğu olan Galatasaray karşılaşmadan 3-2 üstünlükle ayrıldı. Maçın ardından açıklamalarda bulunan Çaykur Rizespor Teknik Direktör Okan Buruk, hakem kararlarına sitem ederek, "Hedeflerimiz hayallerimiz vardı ama böyle hatalarla elimizden alınması üzüyor" dedi. Çaykur Rizespor Teknik Direktör Okan Buruk, hakem kararlarına sitem etti. Okan Buruk açıklamasında şu sözlere yer verdi:

"Durum ortada maalesef. Her şeyden önce mağlup olduğumuz için üzgünüz ama her şeyin başında bugün sahada ayağı kırılan bir oyucu vardı. Emre Akbaba'nın sakatlık yaşaması bütün her şeyin üzerine çıkıyor. Sakatlıklar bazen maçtan çok daha önemli, değerli oluyor. Emre Akbaba'ya geçmiş olsun diliyorum. İnşallah en kısa zamanda sahalara döner. Bu üzücü olan yanıydı. Üzücü olan yanlardan biri de maçı kaybetmemiz. Kazanmaya çok yaklaşmıştık. Özellikle de 2-1 öne geçtikten sonra. 1-1'ken bile kazanmaya yakın olan taraftık. Çok erken 10 kişi bırakıldık. Devamında öne geçtik. Daha sonra verilen penaltının penaltı olduğunu görmedik. Maçtan sonra hakem hepimize 'izleyin, izleyin' dedi. İzleyince de açıkçası hiçbir şey görmedik. VAR ekranında hakemlere başka bir şey mi gösteriliyor yoksa bizim televizyonda izlediklerimizle ikisi aynı şey mi? Bunu sorgulamak gerekiyor. Bu kadar önemli maçın hakemi uzun süre görev almamış daha sonra yeni MHK ile görev almaya başlayan Serkan Çınar'ın olmaması gerekirdi. Biz hep iyi niyetle yaklaşıyoruz. Ama bugün gerçekten kötü maç yönetti, kötü kararlar verdi. Galatasaray'ın galibiyetini gölgelemek istemiyorum sonuçta 3-2 kazanmış bir takım var sahada, tebrik ediyorum ama gerçekten sahada çok kötü bir hakem vardı. Hepimizin kenardan, tribünden, televizyondan izlerken Türk futbolu adına herkesin üzüldüğü bir hakem sahadaydı. Ama sonuçta bunu atayan da bir Merkez Hakem Kurulu (MHK) var. Bunun en büyük sorumlusu da MHK olacaktır. Onlar da inşallah Türk futbolu için, Türk futbolunun ve hakemlerinin gelişimi için üzerilerine düşeni yaparlar. Cüneyt Çakır markasını gururla izliyoruz ama VAR'da hakemler ekrana baktıkları halde göremiyorlar. Bence Türk futbolundaki en büyük sıkıntı bu. Kaybettiğimiz için üzgünüz. Galatasaray'ı kutluyorum. Onlar da mücadele etti biz de mücadele ettik. Bir takım kazanacaktı. Biz de Avrupa hayalimizi özellikle ikinci yarıda verilen hakem hatalarıyla kaybettiğimiz maçlarla kaybetmiş bulunuyoruz. Onlara da teşekkür ediyorum."

"BUGÜN KÖTÜ BİR HAKEM VARDI" Yapılan yanlışların hesabını MHK'nin vereceğini ifade eden Buruk, Türkiye'de değişmeyen tek şeyin hakemler olduğunu belirtti. Buruk, "Bir yanış yapılıyorsa bunun hesabını verecek insanlar var. Hocalar yanlış yapıyor bazen hocaların görevine son veriliyor. Başkanlar yanlış yapıyor onların görevine son veriliyor veya istifa ediyorlar. Hata yapan futbolcu yedek kalıyor, bekliyor, değişiyor. Türkiye'de değişmeyen tek şey hakemler. Hiç ileriye gitmeden hep geriye giderek Türk futbolunun içerisinde belirleyici olmak durumunda kalıyorlar. Bugün kötü bir hakem vardı. Kötü niyetliydi demiyorum ama zaten kötü hakemdi. Kötü bir hakemin böyle bir maça verilmesi en büyük yanlış bu. Bunun da faturasını ödeyecek olan MHK'dır. Hakem bir yanlış kırımızı kart ve penaltı verdi. Bir maçta VAR çizgisi gitti, bir maçta ofsayt olan pozisyonu penaltı verdiler. 3 mağlubiyet aldık 3'ünde de nokta atışı var. Hakemler de bilmiyor diyelim. Görerek insan karar veremiyorsa bilmiyorlar demektir. Çok fazla söyleyecek bir şey yok. Rakibimizin kazandığı bir karşılaşma. Sahada 3 gol atıp kazandılar. Mağlubiyeti direkt hakemlere bağlamıyorum. Belki biz o hatalara daha iyi cevap verebilirdik ama üstesinden gelemedik. Hedeflerimiz hayallerimiz vardı ama böyle hatalarla elimizden alınması bizi üzüyor. İnşallah bir sonraki seneye diyelim" dedi.

(Kubilay Ateş - Hasan Fehmi Demir /İHA)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Merkez Hakem Kurulu Galatasaray Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title