Haberler

Uber Halka Arz Edildi, Şirketin Değeri 82.4 Milyar Dolara Yükseldi

UBER Halka Arz Edildi, Hisseler Beklenenden Az İlgi Gördü!

UBER Halka Arz Edildi, Hisseler Beklenenden Az İlgi Gördü!

Uber deyince aklınıza muhtemelen dünyanın bir çok ülkesinde gerçekleşen taksici ve Uber protestoları geliyordur. Ancak şirket yatırımcıları için ciddi fırsatlar saklıyor gibi görünüyor. Ancak yatırımcıların endişeleri de yok değil. Bunun en önemli göstergesi halka arzdan sonra gelen yoğun ilgiye rağmen bunun beklentilerin altında kalmış olması. Bu nasıl bir cümle demeyin. Otoritelerin tabiriyle beklenenden "daha az yüce".

Uber'in uzun süredir beklenen halka arzı bu sabah gerçekleşti, Hisseleri New York Borsasında işlem görmeye başladı.

New York Borsasında halka arz edilen Uber'in, piyasa değeri 82.4 milyar dolar olarak tespit edilirdi. Bu hisse başına fiyatı da 45 dolar anlamına geliyor. Başlangıcından itibaren şirketin değeri 8.1 milyar dolar artmış oldu.

Fakat gün sonuna doğru, yüzde 7 değer kaybeden şirketin hisseleri 42 dolar seviyesinden işlem görmeye başladı. Uzmanlar bu durumun, 2018'de 3 milyar dolar zarar eden şirketin, kara geçebilme konusunda endişeler yarattığını ve  yatırımcıların bundan dolayı temkinli davranmasından kaynaklandığını belirtiliyor.

10 yıl önce uygulama üzerinde araç çağırma modeliyle yol çıkan Uber, son yıllarda otonom teknolojiler geliştirme konusuna ağırlık vermiş durumda. Uber'in söz konusu teknolojileri geliştiren birimi son olarak geçtiğimiz ay, SoftBank'in başında bulunduğu konsorsiyumdan 1 milyar dolarlık yeni bir yatırım almıştı.

Uber'in en yakın rakibi Lyft'te, Nisan ayı başında halka arz edilerek, piyasa değerini 22 milyar dolara çıkarmıştı.

Hemen belirtmekte fayda var dün; halka arzın hemen öncesinde, ülkedeki Uber ve Lyft sürücüleri işgücü koşulları ve düşük ücret nedeniyle greve gitti. Şirket sürücülerin bu sistemin merkezinde olduğunu ve şartların iyileştirilmesi için gerekli adımların atılacağını açıklaması ne derece yeterli oldu bilinmiyor.

Halka arzdan sonra tüm gözlerin UBER sürücüleri ve daha fazla inceleme ile karşı karşıya kalabilecekleri aşikar.

New York Times

Kaynak: Teknotalk.com / Teknoloji

New York Uber Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title