Haberler

Gündem / 13 Mayıs 2019

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 19201- Türkiye Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin genel merkezinde AK Parti milletvekilleriyle iftarda bir araya gelecek.

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920

1- Türkiye Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin genel merkezinde AK Parti milletvekilleriyle iftarda bir araya gelecek.

(Ankara/20.01) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MYK toplantısına katılacak ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'i ziyaret edecek.

(Ankara/11.00/15.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

EKONOMİ

1- Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), mart ayına ilişkin ödemeler dengesi verilerini açıklayacak.

(Ankara/10.00)

2- TÜİK, mart ayı süt ve süt ürünleri ile kümes hayvancılığı üretimi istatistiklerini açıklayacak.

(Ankara/10.00)

3- Hazine ve Maliye Bakanlığı, 12 ay ve 5 yıl vadeli tahvil ihalesi düzenleyecek.

(Ankara)

4- Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, Turboşaft Ar-Ge Test Merkezi Binaları Temel Atma Töreni'ne ve T700-TEI-701D Motoru Teslim Töreni'ne katılacak.

(Eskişehir/11.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

DÜNYA DİPLOMASİ

1- KKTC'de hükümetin istifasının ardından yeni hükümetin kurulma sürecine ilişkin gelişmeler takip ediliyor.

(Ankara) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Avrupa Birliği Dışişleri Konseyi üye ülkelerden bakanların katılımıyla toplanacak.

(Brüksel) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Suriye iç savaşındaki gelişmeler ile bölgedeki durum izleniyor.

(Halep/İdlib) (Fotoğraflı-Görüntülü)

GÜNCEL

1- Bayburt-Trabzon arasındaki Soğanlı Dağı'nda haber takibi yaparken uçuruma düşerek kaybolan AA Bayburt muhabiri Abdulkadir Nişancı'yı arama çalışmalarına devam edilecek.

(Bayburt) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Soma'daki maden faciasında yaşamını yitiren 301 işçi, facianın 5. yılında Soma Madenci Şehitliği'nde anılacak.

(Manisa/12.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Türk Deniz Kuvvetleri Komutanlığının en büyük planlı tatbikatlarından olan ve Anadolu'yu çevreleyen üç denizde eş zamanlı icra edilen Denizkurdu-2019 izleniyor. (Fotoğraflı-Görüntülü)

4- FETÖ davaları

FETÖ'nün darbe girişiminde komuta merkezi olarak kullandığı Akıncı Üssü'ndeki eylemlere ilişkin 475 kişinin yargılandığı davaya 4. Ağır Ceza Mahkemesinde devam edilecek.

(Ankara/09.30)

Darbe girişiminde Genelkurmay Başkanlığındaki eylemlere ilişkin, aralarında sözde "yurtta sulh konseyi" üyelerinin de yer aldığı 224 kişinin yargılanmasına 17. Ağır Ceza Mahkemesinde devam edilecek.

(Ankara/09.30)

FETÖ'nün darbe girişiminde Sualtı Taarruz (SAT) ile Kurtarma ve Sualtı komutanlıklarında görevli 38 askerle bu personelden sorumlu sözde Deniz Kuvvetleri yapılanmasının "mahrem imamı" konumundaki 14 sivilin de aralarında bulunduğu 42'si tutuklu 52 sanığın yargılanmasına İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesince Silivri'de devam edilecek.

(İstanbul/10.00)

5- Beşiktaş ile Bursaspor arasında 10 Aralık 2016'da oynanan maçın ardından terör örgütü PKK tarafından Vodafone Park çevresinde gerçekleştirilen ve 39'u emniyet mensubu 46 kişinin şehit olduğu, 243 kişinin de yaralandığı saldırıya ilişkin 27 sanığın yargılanması Silivri'de sürecek.

(İstanbul/10.00)

SPOR

1- Spor Toto Süper Lig'de 32. haftanın son maçında Beşiktaş ile Aytemiz Alanyaspor, Vodafone Park'ta karşı karşıya gelecek.

(İstanbul/20.00) (Fotoğraflı)

2- Kadınlar Basketbol Süper Ligi play-off final serisinin üçüncü maçında Fenerbahçe ile Çukurova Basketbol, Metro Enerji Spor Salonu'nda karşılaşacak.

(İstanbul/17.45) (Fotoğraflı)

3- TFF 2. Lig play-off çeyrek final rövanş maçlarında Kırmızı Grup'ta Fatih Karagümrük-Şanlıurfaspor, Manisa Büyükşehir Belediyespor-Tuzlaspor, Beyaz Grup'ta ise Kastamonuspor 1966-Sarıyer, Yılport Samsunspor-Sakaryaspor karşı karşıya gelecek.

(İstanbul/Manisa/16.00/Kastamonu/15.30/Samsun/20.30)

4- Türkiye Basketbol 1. Ligi play-off çeyrek final serisi ikinci maçlarında Sigortam.net İTÜ Basket-Petkim Spor, Akhisar Belediyespor-Karesispor karşı karşıya gelecek.

(İstanbul/14.00/Manisa/18.00)

ÖZEL HABER

1- DEMOKRASİNİN İNFAZI: 27 MAYIS - "Yassıada benim için zulümdür"

27 Mayıs 1960 darbesi sonrası Yassıada'da kalp krizi geçirip vefat edince Eyüp Kabristanına defnedilen İstiklal Savaşı gazisi ve DP Afyonkarahisar Milletvekili Gazi Yiğitbaşı'nın oğlu Şehabettin Yiğitbaşı, o dönem yaşadıklarını anlattı

Afyon Kocatepe Üniversitesi Kurucu Rektörü Prof. Dr. Yiğitbaşı:

"Babamın vefatından 10 gün evvel izin aldık, Kasımpaşa Asker Hastanesinde yatıyordu, oraya kaldırmışlardı. 5-10 dakika izin verdiler, o zaman görüştük. Çok ağır hastaydı, çok zor konuşuyordu, zor bakıyordu. Hemen hemen hiç konuşamadık"

"Yassıada'ya hiç gitmedim. Gitmeyi çok isterim ama sağlığım el vermiyor. Yassıada benim için zulümdür, büyük bir lekedir, yanlış bir harekettir"

"Babam soruşturma geçiriyor, dosyasında hiçbir şey bulamıyorlar. 'Hangi suçtan götürüldü' derseniz, yani suç çok ama aslı yok. Siyasetten böyle bir travma yaşadık"

(Canan Tükelay/Afyonkarahisar)

2- Atmaca füzesi için geri sayım

Türkiye'nin ilk deniz füzesi Atmaca, 200 kilometrenin üstündeki menzili, düşük izi ve yüksek hedef vuruş hassasiyetiyle modern donanma platformlarında göreve hazırlanıyor

Seri üretim sözleşmesi 29 Ekim 2018 gibi anlamlı bir günde imzalanan Atmaca'nın seri üretim hattı kalifikasyon çalışması yürütülüyor

İlk olarak MİLGEM korvetlerine entegre edilecek Atmaca ile yapılacak atışlı testlerin yakın dönemde gerçekleştirilmesi planlanıyor

Atmaca füzesi yaklaşık 1-1,5 yıl içinde gemilerde görülmeye başlanacak

ROKETSAN Deniz Füze Sistemleri Proje Müdürlüğü Takım Lideri Emrah Özdemir:

"Atmaca füzesiyle gemilerimiz milli bir güce kavuşacak ve caydırıcılıkları önemli oranda artacak. Ülkemiz için çok büyük bir kazanım"

(Göksel Yıldırım/Ankara)

3- GRAFİKLİ - Kuru üzüm ihracatında "Uzak Doğu" bereketi

Türkiye, kuru üzüm ihracatında uzun yıllar hedef olarak belirlediği "Uzak Doğu" pazarında meyvelerini toplamaya başladı

Kuru üzüm ihracatı, dünyanın en kalabalık ülkesi Çin'e yüzde 120, Japonya'ya ise yüzde 87 arttı

Ege Kuru Meyve ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Birol Celep:

"Uzak Doğu, Türk kuru meyve ihracatı için ciddi anlamda bir potansiyel oluşturuyor. Bu manada Uzak Doğu'ya olan ihracatımız da her geçen gün artıyor. 2019'u Çin'e ihracat yılı olarak ilan ettik"

(Yusuf Şahbaz/İzmir)

***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.

Kaynak: AA / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Türkiye Haberler

title