Haberler

Döviz Kurlarındaki Gerileme Pozitif Etki Edebilir

Güncelleme:

Geçtiğimiz hafta İstanbul seçimlerinin iptal edilmesi ve ABD-Çin ticaret görüşmelerindeki gerginlik, TL varlıkları üzerindeki baskıyı artırırken Borsa İstanbul'daki satışları desteklemişti.

TL'deki değer kaybı sebebiyle TCMB'nin repo ve zorunlu karşılık müdahaleleri ile bir miktar gevşeyen döviz kurlarına paralel olarak endeks üzerindeki alımlarda bir miktar artış görüldü. Yeni haftada ABD-Çin ticaret görüşmeleri küresel piyasaların odak noktasında olmaya devam edecek.

Normal şartlarda Mayıs ayında imzalanması beklenen anlaşmada ABD'nin Çin ürünlerine yönelik vergi artırma hamlesine Çin'den misilleme uyarısı ve Trump'ın anlaşma için aceleye gerek yok açıklaması piyasalar üzerinde endişe fiyatlanmalarının devam etmesine neden olabilir. Yurtiçinde ise bugün önemli bir veri akışı bulunmazken endeks fiyatlamalarının haber akışı odaklı olabileceğini söyleyebiliriz. Şirket Haberleri… BIMAS… İlk çeyrek karı 215.4 milyon TL olarak açıklandı (beklenti: 285 milyon TL). ISCTR… İlk çeyrek karı 1.46 milyar TL olarak açıklandı (beklenti: 1.015 milyar TL) VAKBN… İlk çeyrek karı 651 milyon TL olarak açıklandı (beklenti: 664 milyon TL). EKGYO ilk çeyrek karı 47.9 milyon TL olarak açıklandı (beklenti: 104 milyon TL) VESTL… İlk çeyrekte 274.4 milyon TL zarar açıkladı.

USDTRY… TCMB Müdahaleleri Sonrası TL Lehine Fiyatlanmalar Arttı… Perşembe günü TCMB'nin haftalık repo ihalelerine ara vermesi ve zorunlu karşılık oranlarını düşürmesinin ardından bir miktar gerileyen parite dolar endeksindeki düşüş ile birlikte aşağı yönlü hareketlerini ivmelendirdi. Cuma günü açıklanan ABD enflasyon oranının beklentilerin altında kalmasının ardından enflasyon hedeflemesine odaklanan FED'in faizleri bir süre daha değiştirmeyeceği beklentisi ile Dolar'da kısmi olarak değer kaybı görüldü. Yeni haftaya başlarken ABD'li ünlü bir yatırım bankasının TL'deki değer kaybını baz alarak Türkiye büyüme görünümünü -%1.5'ten -%2.5'e düşürmesi dikkat çekti. USDTRY paritesi güne düşüş eğilimi ile 6.02 seviyesinden işlem görerek başlarken ABD-Çin ticaret görüşmeleri ve fiyatlamalar üzerinde etkisini koruyan ABD-Türkiye S400 gerilimine ilişkin olası haber akışları takip edilecektir.

EURTRY… TL Varlıklarındaki Toparlanma İle Geriledi… TCMB'nin repo ve zorunlu karşılık oranları ile ilgili müdahalelerinden sonra TL varlıklarında bir miktar toparlama görülürken parite haftaya 6.77 seviyesinden başladı.

EURUSD… Dolar Endeksindeki Gerileme İle Yukarı Yönlü… ABD-Çin ticaret müzakerelerindeki belirsizlik Euro lehine fiyatlamaları artırırken parite yükseliş eğilimine devam etmekte. Cuma günü açıklanan ABD enflasyon verisinin beklentilerin altında kalması ile Fed'in faiz oranlarını değiştirmeyeceği beklentisi Dolar endeksine değer kaybettirirken paritenin yukarı yönlü seyrini desteklemekte. Yeni haftanın ilk günü önemli bir veri akışı bulunmazken ABD-Çin ticaret müzakerelerine yönelik açıklamalar ve İran Nükleer Anlaşması gibi konular parite üzerinde volatilite yaratabilir.

XAUUSD… ABD-Çin Müzakerelerindeki Belirsizlik Ons Altına Talebi Artırmakta… ABD-Çin ticaret müzakerelerinde belirsizliğin devam etmesi ve ABD'nin Çin ürünlerine yönelik vergi artırımına Çin'den misilleme uyarısı endişeleri artırırken güvenli liman Ons altına talep artmaya devam ediyor. ABD Nisan ayı enflasyon verisinin beklentilerin altında açıklanması Dolar'a kısmi olarak değer kaybettirirken paritenin 1280 üzerindeki yukarı yönlü hareketlerini ivmelendirmekte. Yeni haftaya 1284 seviyesinden yükseliş eğilimi ile başlayan Ons altında ABD-Çin ticaret görüşmelerine yönelik haber akışı takibimizde olmaya devam edecek. Anlaşmaya yönelik endişelerin artması değerli madenin talebini destekleyebilir ancak müzakerelere yönelik olumlu haber akışı ile paritede yeniden 1270 seviyeleri gündeme gelebilir.

GLDGR… TL Lehine Fiyatlamalar İle Geriledi… TL'deki değer kaybı ile 258 direncini test eden gram altın, TCMB hamleleri sonrası döviz kurlarındaki gerileme ile birlikte değer kaybetmekte. Yeni haftaya 248 seviyesinden başlarken kur ve ons altındaki olası yükselişlerde gram altında da yukarı yönlü hareket devam edebilir.

BRENT… Arz Sıkışıklığı Gündemde… ABD'nin Çin ürünlerine yönelik vergileri artırması ve müzakerelerdeki belirsizlik ile Brent petrol dalgalanmasını sürdürürken arz sıkışıklığı endişesi ile aşağı yönlü baskılanmakta. ABD'nin İran petrol ihracatına yönelik muafiyetleri durdurmasının ardından İran petrol ihracatında yaşanan düşüş arz endişelerini beraberinde getirirken yukarı yönlü seyri destekleyebilecek katalizör olarak gündemimizde yer almaktadır.

S&P500…ABD-Çin Ticaret Anlaşmasına Yönelik Endişeler İle Düşüşte… Geçtiğimiz hafta Cuma günü gerçekleşen ABD-Çin ticaret görüşmelerinden sonuç çıkmazken belirsizlik ve anlaşmaya yönelik endişelerin devam etmesi ile endeks üzerinde baskı yaratmaya devam ediyor. Yeni haftaya Asya piyasalarının negatif görünümüne paralel olarak satıcılı seyrine devam edebilir.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Amerika Birleşik Devletleri Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title