Haberler

Reyhanlı Saldırısının Planlayıcısı 53 Kez Ağırlaştırılmış Müebbet Cezası Aldı

Reyhanlı saldırısının planlayıcılarından Yusuf Nazik, 53 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

Reyhanlı saldırısının planlayıcılarından Yusuf Nazik, 53 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

MİT operasyonuyla Suriye'den getirilen Reyhanlı saldırısının planlayıcılarından Yusuf Nazik, 53 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

Ankara 9. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın karar duruşmasında tutuklu sanık Yusuf Nazik hazır bulundu. Ayrıca, haklarında dava açılan ve mevcut davayla birleştirilen Aykan Hamurcu ve Hasan Kabakulak tutuklu bulundukları cezaevlerinden telekonferans ile mahkemeye bağlandı.

Mahkemede yapılan kimlik tespitinin sonrasında savunma yapan Kabakulak, gazeteci olduğunu, Nazik'in ifadelerinde geçen suçlamaları kabul etmediğini söyleyerek Reyhanlı patlaması ile bir ilgisinin olmadığını öne sürdü. Sanık Hamurcu da patlamayla herhangi bir ilgisinin olmadığını iddia ederek beraatini istedi. Görüşü sorulan iddia makamı, firari sanık Mehmet Gezer'in dosyasının ayrılmasını, Nazik ile ilgili önceki celselerde açıklanana mütalaanın tekrarını ve "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan da cezalandırılmasını, Kabakulak ve Hamurcu'nun ise "üye olmamakla birlikte bilerek ve isteyerek örgüte yardım" suçundan cezalandırılmalarını talep etti. Mütalaaya karşı sanıklar ve avukatlarının diyeceklerinin sorulmasının ardından mahkeme heyeti kararını açıkladı.

53 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası aldı

Firari sanık Mehmet Gezer'in dosyasının tefrikine karar veren mahkeme, MİT operasyonuyla Suriye'den getirilen Reyhanlı saldırısının planlayıcılarından Yusuf Nazik'e, "devletin birliğini ve bütünlüğünü bozmak"tan bir kez, 5'i çocuk 52 kişiyi öldürmek suçundan 52 kez olmak üzere toplamda 53 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verdi.

Ayrıca sanık Yusuf Nazik'e, 28'i çocuk 130 kişiyi öldürmeye teşebbüs suçundan 3 bin 900 yıl, terör örgütü faaliyeti kapsamında izinsiz patlayıcı bulundurmak suçundan 16 yıl, 2 kişiyi duyu organları zarar görecek şekilde yaralama suçundan 36 yıl, bir kadının çocuk düşürmesine yol açacak şekilde yaralanması suçundan 20 yıl 3 ay, 3 kişiyi yaralama suçundan 20 yıl 3 ay, 20 kişiye yönelik basit yaralama suçundan 45 yıl, mala zarar verme suçundan bin 206 yıl, Reyhanlı'daki Emniyet Müdürlüğü, belediye, PTT ve notere verilen zarar dolayısıyla da kamu malına zarar vermek suçundan 48 yıl ve "silahlı terör örgütü THKP/C Acilciler'e üye olmak" suçundan da 15 yıl olmak üzere toplam 5 bin 306 yıl 6 ay hapis cezası verildi. Sanıklar Kabakulak ve Hamurcu'ya ise mahkeme tarafından, "üye olmamakla birlikte bilerek ve isteyerek örgüte yardım" suçundan 15'er yıl hapis cezası verilmesini kararlaştırdı. Ayrıca Hamurcu, "suçu ve suçluyu kayırma" suçundan da ayrıca 7 yıl 6 ay hapis cezasına mahkum edildi. Mahkeme, Kabakulak ve Hamurcu hakkında hükümle birlikte tahliye kararı verdi. Üye hakimlerden biri tahliye kararına muhalefet şerhi koydu. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Yusuf Nazik Reyhanlı Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

CAN DALTON KİMDİR? Can Dalton hangi çete? Oya Okar Arka Sokaklar'a geri mi dönüyor? Arka Sokaklar'ın Selin Komiser'i diziye dönüyor mu? SAĞLIK BAKANLIĞI Personel alımları başladı mı? #128657 Personel alımı başvuruları ne zaman? Servisler kaldırılacak mı? Servisler neden kaldırılacak, sebebi ne? Servisler yasaklanıyor mu? Köklü tasarruf tedbirleri hayata geçiyor! Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 26 Nisan Cuma Survivor yeni bölüm! Müfredat değişiyor mu? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru tarihi ne zaman? #127973 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları neler? YEMEKTEYİZ 26 Nisan yarışmacısı Durmuş kimdir? Durmuş Çetin kaç yaşında, nereli? Tavuğa ihracat yasağı mı geldi? Tavuğa neden ihracat yasağı geldi, sebebi ne? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtileri ne? KKKA nasıl bulaşır, nasıl önlenir, ne yapılmalı? 26 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye geri mi dönüyor? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye mi gelecek? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY MAÇI CANLI İZLE Adana Demirspor- Galatasaray maçı canlı (HD) izleme linki!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title