Haberler

    2024 Yılında Ay'a İlk Kez Bir Kadın Astronot Ayak Basacak: Görevin Adı Artemis

    NASA'nın 2024 yılında Ay'a kadın astronot göndereceği görevin adı belli oldu. Apollo 11 görevi ile Ay'a ilk kez erkek astronotların ayak bastığı biliniyordu, bu kez bir kadın bir de erkek astronotun gönderileceği görevin adı ise 'Artemis' oldu.

    Nasa'nın 1969 yılında yapmış olduğu Ay görevinde yalnızca erkek astronotlar bulunuyordu. 2024 yılında yeniden Ay'a gidecek olan Nasa, bu kez kadınları da göndermeyi planlıyor. Çalışmaların hız kesmeden devam ettiği 2024 görevine verilecek isim de belli oldu. NASA'nın 2024'te Ay'a kadın astronotları da göndereceği görevin adı Artemis.

    Peki Artemis ne ifade ediyor? Bilindiği üzere Apollon, Yunan mitolojisinde sanatın, güneşin ve ateşin tanrısı olarak geçer. Tanrıların Kralı olarak bilinen Zeus ile, çocuklarını Zeus'a aşık Hera'dan korumaya çalışan Leto'nun oğludur. Apollon'un ikiz kız kardeşi de Artemis'tir. Artemis de Yunan mitolojisinde 'Ay Tanrıçası' olarak bilinir.

    NASA yöneticilerinden Jim Bridenstine, Artemis göreviyle ilgili açıklamalarda bulundu. 11 yaşında bir kızı olduğunu ifade eden Bridenstine, Ay'a kadın gönderileceği için mutlu olduğunu belirtti.

    Henüz başlangıç aşamasında olan Artemis programı dahilinde, Ay'a gönderilecek olan kapsülün çalışmaları sürdürülüyor. Mart ayında yapılan açıklamaların ardından hızlandırılan çalışmaların, tamamlanması için de yüklü miktarda para gerekiyor. Geçtiğimiz gün yapılan açıklamalarda, Amerikan hükümetinin belirlemiş olduğu 21 milyar dolarlık bütçenin NASA'ya yetmediği ve ek olarak 1.6 milyar dolar daha ek bütçe istediği belirtilmişti. 2024 yılında gerçekleşecek olan görevde Ay'a bir kadın bir de erkek astronot ayak basacak.

    Kaynak: WebTekno / Teknoloji

    NASA Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title