Haberler

Kahramanmaraş'ta Orman Köylülerine 34 Milyon Liralık Destek

KAHRAMANMARAŞ Orman Bölge Müdürlüğü, son 3 yılda bölgedeki orman köylülerine 34 milyon lira faizsiz kredi desteğinde bulundu.

KAHRAMANMARAŞ Orman Bölge Müdürlüğü, son 3 yılda bölgedeki orman köylülerine 34 milyon lira faizsiz kredi desteğinde bulundu.

Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürü Alpaslan Altındaş, Tarım ve Orman Bakanlığı'nın orman köylülerini yerinde istihdam edip şehirlere göçü önlemek amacıyla hayata geçirdiği ORKÖY Projesi kapsamında son 3 yılda önemli çalışmalara imza attıklarını söyledi. Sorumluluk sahaları olan Kahramanmaraş, Hatay, Gaziantep ve Kilis'ten çok sayıda proje başvurusu aldıklarını ifade eden Altındaş, "3 yılda 3 bin 638 aileye 33 milyon 948 bin 508 lira ORKÖY hibe ve kredi desteği verdik" dedi.

Özellikle hayvancılığı desteklemek için süt sığırcılığı, süt koyunculuğu, manda yetiştiriciliği, fenni arıcılık ve ipek böcekçiliği projeleri ile aileleri yerinde ve doğrudan desteklemeyi amaçladıklarını ifade eden Altındaş, "Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürlüğü olarak bölgemize bağlı illerde son 3 yılda 34 milyon civarında orman kredisi verdik orman köylümüze. Kredinin yaklaşık 30 milyon gibi büyük bir kısmı hayvancılık üzerine. Süt sığırcılığı, süt koyunculuğu, besi sığırcılığı, fenni arıcılık ve ipek böcekçiliği olarak veriyoruz. Bizim buradaki amacımız orman köylümüzü yerinde kalkındırmak ve orman köylümüzün köyden şehre göçünü engellemek, yerinde istihdamını ve gelirini sağlamak" diye konuştu.

Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürlüğü olarak orman köylüsüne kredi desteği vermeye devam edeceklerini de belirten Alpaslan Altındaş, köylerde yaşayan vatandaşların daha iyi ortamda yaşamaları için dam örtülüğü, güneş enerji sistemleri ve kaloriferli soba projelerine kredi desteğinde bulunduklarını kaydetti. - Kahramanmaraş

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Kahramanmaraş Kilis Haberler

Bakmadan Geçme

Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak canlı izle! 25 Nisan ATV Aldatmak 66. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (25 Nisan) Dolar ne kadar oldu? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title