Haberler

73 Yaşında Resim Yapmaya Başladı

Kırşehir Aile Yaşam Merkezi'nde resim öğretmeninin teklifiyle yağlı boya kursuna başlayan 73 yaşındaki Hasibe Dernek, ilerlemiş yaşına rağmen yaptığı yağlı boya resimlerle hayatına yeni bir sayfa açtı.

Daha önce aile yaşam merkezinde diksiyon ve Kur'an kursuna katılan Dernek, pozitif enerjisiyle kurumun resim öğretmeni Derya Yıldırım'ın dikkatini çekti. Öğretmenin teklifiyle resim kursuna başlayan Dernek, çok keyif aldığı yağlı boyada kısa sürede önemli gelişme gösterdi.

İki çocuk, iki torun sahibi olan Hasibe Dernek, AA muhabirine yaptığı açıklamada, daha önce hiç resimle uğraşmadığını, resme ilgisinin kursa katıldıktan sonra başladığını söyledi.

Yağlı boya kursuna katılmadan önce resme olan ilgisizliğini "Sadece 62'den tavşan ve lale çizebiliyordum" diye esprili bir dille aktaran Dernek, bir yıl içinde dört yağlı boya tablosu yaptığını söyledi.

Kursa ilk başladığında eksiklerini tamamlamak için çok çalıştığını anlatan Dernek, "Yapmak istediğim resimleri seçtim. Ona göre malzememi ayarladım. Resim çizmeye ilk başladığım zamanlarda zorlandığım çok şey oldu. Hocamın desteği ve yardımıyla bunları aştım. Manzara resimleri çizerken hala zorlandığım noktalar olsa da yine de en çok manzara resmi çizmeyi seviyorum. Kuş çizmeyi çok seviyorum. En çok cami resmi çizerken zorlandım." diye konuştu.

"Artık bir resme daha manalı bakıyorum"

Yağlı boya resim kursuna başlamadan önce gördüğü resimlerin ilgisini çekmediğini dile getiren Hasibe Dernek sözlerine şöyle devam etti:

"Resim kursuna başladıktan sonra bakış açım değişti. Resim çizmeyi öğrendiğim için nerelerde ne hata olduğunu, aslında ne olması gerektiğini görebiliyorum. Artık teknik bildiğim için dalgasını, gölgelerini eleştirebiliyorum ya da daha çok beğeniyorum. Artık bir resme daha manalı bakıyorum. Resim kursu bana çok şey kattı. Kursa katıldığım için çok mutluyum, çok da memnunum. Seneye de gelmeyi düşünüyorum. Burada yeni arkadaş ortamı edindim. Vaktim kaliteli ve güzel geçti. En önemlisi de 73 yaşımda yeni bir sanat öğrendim. Her şeyi unutup kendimi resme adadım."

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Kırşehir Haberler

Bakmadan Geçme

Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title