Haberler

Antalya'da Genç Kızın Ormanlık Alanda Darbedilmesi

Antalya'da 18 yaşındaki genç kızı, ormanlık alanda darbedip parasını almaya çalıştıkları öne sürülen 6 sanıktan 3'ünün yargılanmasına başlandı.

Antalya'da 18 yaşındaki genç kızı, ormanlık alanda darbedip parasını almaya çalıştıkları öne sürülen 6 sanıktan 3'ünün yargılanmasına başlandı.

Antalya 6. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tutuklu sanık Amina Sufiyeva, Yasin Kamay ve Mehmet Can Yörük, mağdur S.D. ile taraf avukatları katıldı.

Duruşmada yaşananları anlatan S.D, sanıkların bulunduğu otomobile evine bırakmaları için bindiğini ancak kendisini kandırarak ormanlık alana götürdüklerini anlattı.

Ormanlık alanda S.D.K, Sufiyeva ve M.S'nin kendisini tekme ve tokat atarak darbettiğini, Yörük'ün yaşananları cep telefonunun kamerasıyla kaydettiğini belirten S.D, daha sonra sanık Kamay'ın kendisini tokatlamaya başladığını ifade etti.

Kamay'ın aracından "sallama" diye tabir dilen döner bıçağını çıkararak boğazına dayadığını aktaran S.D, şunları kaydetti:

"Yasin, bıçak boğazımdayken "Bir daha benim ağzımdan Amina ile konuşacak mısın?' gibi sözler söyleyerek beni tehdit etti. 'Bir burada ilk kez adam kesip biçmiyoruz. İlk defa adam dövmüyorum, ben kasabım. Eğer bu olup bitenleri ailene söylersen, seni buraya aynı şekilde getirir, doğrayıp gömerim.' dedi. Daha sonra 'Akşam 20.00'da hazır olacaksın, benim bir arkadaşım var onunla bir iş halledeceksiniz. Ona zevk verdireceksin. Gelmezsen evinden zorla çıkartırım.' dedi. Ardından sanık Yörük ile beni orada bırakıp gittiler."

Aracına bindiği Yörük'ün ise başına silah dayayarak 'Seni burada öldüreyim mi?' diyerek tehdit ettiğini, tokat atarak boğazını sıkmaya çalıştığını anlatan S.D, bunun üzerine otomobilden inip çığlık atarak kaçtığını dile getirdi.

S.D, bir borcu olmamasına rağmen sanık Sufiyeva'nın kendisinden önce 100, 200, 300 lira istediğini belirtti.

"Gasbetmedim, borcumu istedim"

Sanıklardan Amina Sufiyeva ise S.D'nin sosyal medya hesabından erkek arkadaşı sanık Yasin Kamay'a 'Amina'yı bırak gel benimle konuş.' şeklinde mesaj attığını görünce sinirlendiğini anlattı.

Kamay'ın telefonundan mağdura mesaj atarak buluşma ayarladığını aktaran Sufiyeva, mağdurun ormanlık alana götürülerek darbedilmesinin asıl nedeninin S.D'nin sanıklardan S.D.K'yi ağabeyine dövdürmesi olduğunu iddia etti.

Sufiyeva, mağduru gasbetmediklerini öne sürerek, S.D. ile daha önce apartman temizliği işine gittiklerini, bu işten alacağı olan 100 lirayı istediğini savundu.

Sanık, erkek arkadaşını suçlayarak, "Yasin, S.D'ye 'Benim askere gidecek arkadaşım var, onun gönlünü edeceksin. Saat 8'de hazır ol' dedi. Daha sonra mağduru Mehmet Can Yörük'ün aracına bindirip bölgeden uzaklaştık." dedi.

"Döner bıçağını yaşananları durultmak için çıkardım"

Sanık Yasin Kamay ise üzerine atılı suçlamaları kabul etmeyerek kavganın borç alacak meselesi yüzünden çıktığını ileri sürdü.

Arabadan döner bıçağını yaşananları yatıştırmak için çıkardığını iddia eden Kamay, kimseyi tehdit etmediğini savundu.

Sanık Mehmet Can Yörük de suçlamaları kabul etmedi ve S.D'yi tabanca doğrultarak tehdit etmediğini öne sürdü.

Mahkeme heyet, sanıklar Amina Sufiyeva, Yasin Kamay ve Mehmet Can Yörük'ün tutukluk halinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.

Olay

Antalya'da 4'ü kız 6 kişinin, ormanlık alana götürdükleri 18 yaşındaki S.D'yi darbettiklerine ilişkin cep telefonuyla çektikleri görüntüler basında yer almış, harekete geçen Antalya Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla şüpheliler Amina Sufiyeva (18), Yasin Kamay (22) ve Mehmet Can Yörük (20) gözaltına alınmıştı. Syfiyeva ve Kamay tutuklanırken, raporlu olduğu için Antalya'da bulunduğu anlaşılan asker Yörük ise adli kontrol şartıyla serbest bırakılmış, daha sonra tutuklanmıştı.

Yaşları 18'den küçük olan diğer şüpheliler M.S, M.G. ve S.D.K. ise Çocuk Suçları Soruşturma Savcılığındaki ifade işlemlerinin ardından mahkemeye sevk edilmiş, S.D.K. tutuklanırken, M.S. ile M.G, adli kontrol şartıyla serbest kalmıştı.

Tutuklu sanıklar Sufiyeva, Kamay ve Yörük hakkında "birden fazla kişi tarafından silahla yağmaya teşebbüs", "çocuğa yönelik birden fazla kişiyle birlikte cebir, tehdit kullanarak silahla kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" ile "özel hayata ilişkin görüntü ve sesleri ifşa etmek" suçlamalarıyla 8,5 yıldan 23 yıla kadar hapis istemiyle hazırlanan iddianame mahkemece kabul edilmişti.

Kaynak: AA / Güncel

Cep Telefonu Antalya Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title