Haberler

Şehit Yakınları ve Gaziler Onuruna İftar Programı Düzenlendi

Erzurum'da Valilik koordinesinde Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler (AÇSH) İl Müdürlüğü tarafından şehit aileleri, gazi ve yakınları onuruna iftar yemeği düzenlendi.

Erzurum'da Valilik koordinesinde Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler (AÇSH) İl Müdürlüğü tarafından şehit aileleri, gazi ve yakınları onuruna iftar yemeği düzenlendi.

Palandöken Kayak Merkezinde bir otelde düzenlenen iftar programın açılışında konuşan AÇSH İl Müdürü Cemil İlbaş, her yıl ramazan ayında orucun bereketiyle birlikte şehit aileleriyle bir araya geldiklerini ifade etti.

Şehit aileleriyle birlikte olmaktan gurur duyduklarını belirten İlbaş, "Şehit ailelerimizle orucumuzu açmak, beraber aynı masa etrafında toplanmak, aynı duyguları paylaşmak için buradayız, burada olmaktan mutluyuz, Sizler bizim için çok değerlersiniz. Ülkemiz için, geleceğimiz için, bütünlük açısından çok önemlisiniz. Önemli bir günde, önemli bir ayda önemli insanlara bir arada olmanın gurunu ve mutluluğunu yaşıyoruz. Hepinize saygılar ve hürmetler sunuyorum" dedi.

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen ise Ramazan ayının önemine değinerek, İslam dininde vatan bekçiliği ve vatan uğruna canını vermenin önemli bir yeri olduğunu söyledi.

Sekmen, şunları söyledi: "Evveli rahmet, ortası mağfiret, sonu kurtuluş olan ramazan ayında buluyoruz, her milletin kendine has mili ve manevi günleri vardır. Bizde Türk Milleti olarak hem mili günlerimize hem de manevi günlerimize çok önem veren bir milletiz zaten bizi biz yapan değer yargıları bunlardır, bizim inancımızda vatan bekçiliği ve vatanın koruması ve müdafaası uğruna canını verenlerin ayrı bir önemi vardır, Peygamberlikten sonra en güzel makam şehitlik makamıdır. Şehirlerimizi rahmetle anıyoruz, Allah mekanlarını cennet etsin, Allah milletimizin yar ve yardımcısı olsun, Allah devletimize zeval ziyan vermesin."

Vali Memiş, ise şehit ailelerinin Türk milletine emanet olduğunu belirterek, şehit aileleri için yapılan maddi ve manevi yardımların da her zaman devam edeceğini ifade etti.

Memiş, şehit ailelerine hitaben yaptığı konuşmada şunları söyledi: "Çocuklarınız şehit olmadan önce sadece sizin çocuklarınızken artık şimdi şehitlerimiz 82 milyonun evladı oldu. Onlar için ne söylesek az gelir çünkü ateş düştüğü yeri yakar. Sizler şehitlerimizin bizlere emanetisiniz. Eksiklerimiz olabilir, bu yüzden lütfen bizleri bağışlayın. Her zaman sizlere minnettarlığımız devam edecek, bunu özellikle belirtmek isterim. Şehitlerimiz ahirette 'Vatanımız için toprağa düştük, göğsümüzü siper ettik.' derler. Onlara mahcup olmamak için gece gündüz çalışıyoruz. Allah bizleri şehitlerimize ve onların ailelerine mahcup etmesin. Bu ülke için şehit düşmüş bütün polis ve askerlerimize rahmet, gazilerimize de şifalar diliyorum."

İftar programına 9. Kolordu Komutanı Tümgeneral Veli Tarakçı, Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Ahmet Hacıoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Erzurum Cumhuriyet Başsavcısı Burhan Bölükbaşı, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı, Erzurum Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bülent Çakmak, Adalet Komisyonu Başkanı Ömer Özgür Evcan, AÇSH İl Müdürü Cemil İlbaş katıldı. - ERZURUM

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yaşam

Yaşam Haberler

Bakmadan Geçme

Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 20 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Bugün hangi sınav var? Bugün ne sınavı var? 20 Nisan Cumartesi hangi sınav yapılacak? İşte ÖSYM Sınav Takvimi Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle!
title