Haberler

Dha Yurt Bülteni -13

'Denizkurdu-2019'da ikinci gün; Hedefler tam isabetle vuruldu (2)

YARA SAVUNMA TATBİKATI

Deniz Kurdu-2019 tatbikatı kapsamında Saros Körfezi açıklarında 'Yara Savunma' tatbikatı yapıldı. Yangından dolayı vücudundan yaralanmış bir askere müdahalede bulunuldu. Yaralı olan kişiye ilk olarak gemide bulunan doktor olay yerinde ilk tedaviyi uyguladı. Ardından taşıma timi tarafından sedyeye alınan yaralı gemi revirine alındı. Burada gemi doktoru tarafından gerekli müdahalede bulunuldu.

Görüntü Dökümü

-----------

-Yaralıya müdahale

-Taşıma timinin gelmesi

-Sedyeye alınıp revire götürülmesi

-Doktorun müdahalesi

Haber-Kamera: Ergün AYAZ/ÇANAKKALE,

====================

Tekirdağ'da yakalanan DEAŞ'lı terörist tutuklandı

Tekirdağ'ın Çerkezköy ilçesinde polisin düzenlediği operasyonla üzerinde sahte kimlikle yakalanan ve DEAŞ adına ülkesinde çatışmalara katıldığı belirlenen Suriye uyruklu B.M.K. (26), tutuklandı.

Tekirdağ İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, yaptıkları çalışmada DEAŞ'lı bir teröristin Çerkezköy ilçesinde bir evde bulunduğunu belirledi. Eve operasyon düzenleyen polis, Suriye'de DEAŞ terör örgütü adına  çatışmalara katıldığı belirtilen B.M.K.'yı gözaltına aldı. Sahte kimlik kullandığı tespit edilen ve kaldığı evde yapılan aramada B.K.M.'nin örgütte bulunduğu sırada çektirdiği fotoğraflar ele geçirildi. Emniyetteki işemlerinin ardından adliyeye sevk edilen DEAŞ'lı terörist tutuklandı.

Görüntü Dökümü

-----------

-DEAŞ'lının polisler arasında getirilişi

-Sağlık kontrolünden geçirilmesi

-Polis aracına bindirilmesi

Haber-Kamera: Ruhan YALÇIN/TEKİRDAĞ,-

=====================

Tunceli Belediyesi'ne yerli üretim traktör hediye etti

Dünya Çiftçiler Günü nedeniyle Yozgat'tan Tunceli'ye gelen, traktör üreticisi Mehmet Şimşeker, Tunceli Belediyesi'ne traktör hediye etti. Traktörün motoru hariç tamamen yerli üretim olduğunu ifade eden Şimşeker, 90 bin lira değerindeki traktörü törenle, Tunceli Belediyesi'ne hediye etti.

Yerli üretim traktörün belediyeye hibe edilmesinden dolayı traktör üreticisi Mehmet Şimşeker'e teşekkür eden Tunceli Belediye Başkanı TKP'li Fatih Mehmet Maçoğlu, "Dünya Çiftçiler Günü'nde, bu çok anlamlı bir destek oldu. Mehmet Şimşeker'in ülkemizdeki üretilen bu traktörü bizimle dayanışma içinde bulunarak, hediye etmesi bizim için çok önemli ve anlamlıdır. Türkiye'de vicdanlı insanların üretim konusunda dayanışma içinde olduğunu gördük. Tunceli halkının üretimine destek olması bakımında bu traktör işimize çok yarayacaktır" dedi.

Traktör üreticisi Mehmet Şimşeker ise Tunceli'de yapılan olumlu çalışmalara katkı sunmak için traktör hediye ettiklerini ifade ederek, "Traktörümüzün motoru hariç geri kalan parçaları yüzde yüz yerli ve milli, ülkemizin ürünü. Ülkemizin işçileri çalışıyor. Ülkemizin sanayisi çalışıyor. Ülkemizin ürünü olarak ülkemize katkısı olan bu traktörü Tunceli Belediyesi'ne armağan etmek istedik. Çünkü burada çok güzel şeyler oluyor. Bu güzel kooperatifleşmeye katkımız olduysa ne mutlu bize. İnşallah tekeri her döndüğünde ülkemizin tarımına katkı anlamında dönmüş olacak" diye konuştu.

Görüntü Dökümü

---------

Traktörün belediye önüne getirilmesi

Maçoğlu'nun açıklamaları

Şimşeker'in açıklaması

Belediye Başkanının traktöre binerek incelemesi

Genel ve detay görüntüler

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 407 MB

Haber-Kamera: Ferit DEMİR/TUNCELİ-

===================

93 Yaşındaki Kore gazisi hayatını kaybetti

Osmaniye'nin Kadirli İlçesi'nde  93 yaşında vefat eden Kore gazisi Mehmet Zeki Akarca, son yolculuğuna uğurlandı.

Türk bayrağına sarılı tabutu, Şehit Mehmet Delikuş Mahallesindeki İmam Hatip Camii'ne getirilen 5 çocuk babası Kore Gazisi Mehmet Zeki Akarca için cenaze töreni düzenlendi.

Cenaze törenine Kadirli Kaymakamı Tamer Orhan, Belediye Başkanı Ömer Tarhan, İlçe Garnizon komutanı Asteğmen Muhammet Aydoğan, İlçe Jandarma bölük komutanı Binbaşı Yusuf Avcı, İlçe Emniyet Müdürü İrfan Uzay, daire müdürleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Akarca'nın cenazesi İlçe Müftüsü Necati Gündoğdu'nun kıldırdığı cenaze namazının ardından Akarca Mezarlığında toprağa verildi.

Görüntü Dökümü

---------

-Müftünün cenaze namazını kıldırması

-Askeri tören

-Askerlerin omuzlarında cenazenin taşınması

-Cenaze aracına bindirilmesi

-Cenaze aracının camiden çıkışı

SÜRE: 02'08" BOYUT: 240

Haber-Kamera: Efendi ERKAYIRAN/KADİRLİ,(Osmaniye),

==================

Yolun karşısına geçmek isterken canından oldu

Uşak'ta yolun karşısına geçmek isterken tır çarpan 68 yaşındaki Hasan Hasırcı, yaşamını yitirdi. Kaza yapan tıra çarpmamak için şerit değiştiren bir minibüsün çarptığı 3 otomobilde de maddi hasar meydana geldi.

Kaza, bugün saat 13.30 sıralarında, Gazi Bulvarı Uşak Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi yakınlarında meydana geldi. Uşak'tan Afyonkarahisar yönüne giden Tahsin Ünalır'ın kullandığı 06 BDV 685 plakalı tır, yolun karşısına geçmeye çalışan Hasan Hasırcı'ya çarptı. Hasırcı olay yerinde yaşamını yitirdi.  Çevredekilerin durumu bildirmesi üzerine gelen polis ekipleri Tır şoförü Ünalır'ı gözaltına aldı. Hasırcı'nın cesedi ise savcının olay yerindeki incelemesinin ardından Uşak Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Morgu'na kaldırıldı.

Öte yandan kaza yapan tıra çarpmamak için şerit değiştiren 34 UJ 6642 plakalı minibüs 64 LR 099, 64 KF 777 ve 06 S 1829 plakalı otomobillere çarptı. Şans eseri yaralanan olmadı. Polis, kazayla ilgili soruşturma başlattı.

Görüntü Dökümü

--------------

-Kaza yerinden görüntü

-Kazaya karışan araçların çekilmesinden görüntü

-Hasan Hasırcı'nın cesedinin kaldırılmasından görüntü

-Genel ve detay görüntüler

Haber - Kamera: Feyzi DAVULCU / UŞAK,

===================

Uçamayan ebabil kuşuna sahip çıktılar

Kocaeli'nin Derince ilçesinde yaşayan Tarık Aşçı, evinin önünde bulduğu uçamayan ebabil kuşunu alarak, veterinere ne yapması gerektiğini sordu. Tarık Aşçı sıcak tutup, şerbetli su verdiği kuşu, tedavisi için belediye ekibine teslim etti.

Derince Yenikent Mahallesi'nde yaşayan gemi kaynakçısı Tarık Aşçı, dün işten eve döndüğü sırada çalıların arasında bir kıpırtı gördü. Çalılığın yanına giden Aşçı, yaprakların arasında bir kuş olduğunu görerek kuşu eve götürdü. Aşçı, kuşa gece boyunca evinde baktı. Kredi ve Yurtlar Kurumu'nda güvenlik görevlisi olan komşusu Emrah Başarslan'dan da yardım isteyen Aşçı, internette yaptığı araştırmada bulduğu kuşun ebabil kuşu olduğunu öğrendi. Bunun üzerine Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ekiplerine haber veren Aşçı, kuşu eve gelen ekiplere teslim etti. Vücudunda herhangi bir yara olmayan ebabil kuşu, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Sokak Hayvanları Geçici Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi'ne götürüldü.

Tarık Aşçı kuşu kedilerin yememesi için çalıların arasından aldığını söyleyerek, "İşten gelirken çalılıkların içinde buldum. Kediler alıp yemesin diye yakalayıp eve getirdim. Sonra veterinere ne yapmam gerektiğini sordum. Veteriner sadece sıcak tutmam gerektiğini söyledi. Ben de pamuklu bir beze sarıp evde muhafaza ettim. Sabah da yine veterinerden aldığım talimatla şerbetli su verdik" dedi.

Emrah Başarslan ise kuşu bulduktan sonra internette araştırma yaptıklarını belirterek, "Komşum, bahçede bulmuş. İnternetten bakıp ebabil kuşu olduğunu öğrendik. Kanatlarına baktık herhangi bir yara bulamadık ama kaburgalarında incinme olabilir. Bu kuşun özelliklerine baktık. Su vermeye çalıştık. Ebabil kuşu olması ayrıca güzel oldu. Ama uçamaması da bizi üzdü." diye konuştu.

Görüntü Dökümü

------------

Kuşun görüntüsü

Aşçı ve Başarslan'ın yaralı kuşu sevmeleri

Tarık Aşçı ile röp.

Emrah Başarslan ile röp.

Detay

HABER: Dinçer AKBİR-KAMERA: Alişan KOYUNCU/DERİNCE(Kocaeli),

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Saros Körfezi Tunceli Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor? 2024 KPSS başvuruları ne zaman? Başvuru nereden yapılır? ÖSYM BAŞVURU EKRANI!
title