Haberler

Çorum'dan Kısa Kısa

Çorum'da engelli bireylerin yaşam standardını yükseltmek amacıyla faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşlarının (STK) temsilcileri, Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın'ı ziyaret etti.

Çorum'da engelli bireylerin yaşam standardını yükseltmek amacıyla faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşlarının (STK) temsilcileri, Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın'ı ziyaret etti.

Dünya Engelliler Haftası dolayısıyla Çorum Belediyesi Engelli Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezinde gerçekleşen ziyarette STK yöneticileri, Aşgın'a görevinde başarılar dileyerek, yeni dönemde engellilerle ilgili taleplerini iletti.

Engelliler için yapılması gereken ne varsa yapmaya hazır olduklarını belirten Aşgın, "Engelleri aşmak adına, çevresel faktörlerin iyileştirilmesi noktasında göreve başladığımız günden bugüne çalışıyoruz. Engelli rampaları yapıyoruz, engelli yollarını düzenliyoruz. Bunlardaki değişimi sizler de fark etmişsinizdir. Bundan sonra da sizlerin hayatlarını kolaylaştırmak adına çalışmalara devam edeceğiz." dedi.

Çorum'da kısa süre önce hayata geçirilen "Mor Taksi" uygulamasının engelli vatandaşları sosyal hayata taşıyacağını anlatan Aşgın, "Bu uygulamayı düşünürken engelli kardeşlerimizin sadece hastaneye gitmesi gibi düşünülmemeli. Engelli bir kardeşim bu aracı kullanarak çarşıya, kafeye veya bir başka yere engelsiz şekilde ulaşabilecek. Adaylık sürecinde 2 engelsiz taksi için söz vermiştik, bu sayı 10'a kadar çıktı. Bu işte de niyet halis, akıbet hayır oldu inşallah." diye konuştu.

Ziyarete Türkiye Sakatlar Derneği, Zihinsel Engelliler ve Beyaz Ay Derneği, İşitme Engelliler Derneği, Altı Nokta Körler Derneği başkan ve yöneticileri katıldı.

Belediyeden "şebeke suyu" açıklaması

Çorum'da şebeke suyunun tüm standartlara uygun ve sağlıklı olduğu bildirildi.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamada, son günlerde Çorum'da şebeke suyunda bakteri bulunduğuna dair sosyal medyada yer alan iddiaların asılsız olduğu vurgulandı.

Çorum'un, çeşmeden akan suyun rahatlıkla içilebildiği ender illerden olduğu aktarılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Vatandaşlarımızı endişeye düşürmek ve infial oluşturmak için çeşitli sosyal mecralarda içme suyunun sağlıksız olduğuna yönelik paylaşımlar yapılmaktadır. İçme suyunda lejyoner bakterinin görülmesi ve 2 hafta içme suyu kullanılmaması yönünde yapılan paylaşımlar tamamen asılsızdır. Aynı algı farklı illerde de yapılmaktadır. Hemşehrilerimizin sağlığı bizim için her şeyden önemlidir. Günlük olarak bakteriyolojik ve kimyasal analizlerimizi yapıyoruz. Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü Laboratuvar ve SCADA Kontrol Merkezimizde il merkezimizde şebekeye giren içme suyu parametreleri 7/24 ve online olarak izlenmektedir. Elde edilen değerler veri tabanında arşivlenmektedir. Tüm içme suyu depoları bu sistem sayesinde her an ve sürekli kontrol edilmektedir. İl Sağlık Müdürlüğümüz tarafından da şehir şebeke suyunun verildiği cami, okul ve hayrat ya da içme suyu depolarından da düzenli olarak numuneler alınmakta olup, bunların analizleri sonucunda da herhangi bir uygunsuzluğa rastlanılmamıştır. Gönül rahatlığı ile suyunuzu çeşmelerinizden içebilirsiniz."

Bu tür asılsız paylaşımları yapanlar hakkında hukuki süreçte başlatılacağına işaret edilen açıklamada, vatandaşların kurum dışında bildiri ve paylaşımları dikkate almaması gerektiğini kaydedildi.

Tarlasında hayatını kaybetti

Çorum'da bir kişi, ilaçlamak için gittiği tarlada fenalaşarak hayatını kaybetti.

Mecitözü ilçesinde bağlı Yukarıkörücek köyünde torunuyla tarlaya giden S.Ö. (75) bir anda yere yığıldı.

Torununun ihbarıyla tarlaya gelen sağlık ekipleri, yaşlı adamın hayatını kaybettiğini tespit etti.

S.Ö'nün cenazesi, otopsi için Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi morguna kaldırıldı.

Oğuzlar'da Hanımeli pazarı inşa ediliyor

Çorum'un Oğuzlar ilçesinde Hanımeli Pazarı'nın inşasına başlandığı bildirildi.

Belediye Başkanı Muzaffer Yıldırım, ilçedeki kadınların istihdamını ile yöresel ürünlerin tanıtılmasını sağlamak amacıyla Hanımeli Pazarı oluşturmaya karar verdiklerini söyledi.

Daha önce ilçe merkezinde bulunan Hanımeli Pazarı'nın atıl kaldığını dile getiren Yıldırım, yeni pazarın Obruk Barajı'nın kenarına kurulacağını kaydetti.

Oğuzların turizm potansiyelini artırmayı hedeflediklerinin altını çizen Yıldırım, şunları söyledi:

"Hanımeli Pazarı, Obruk Barajı sahil yolunda yer alan Altın Koz Tesislerinde hayat bulacak. Oğuzlar'a gelen ziyaretçilerin kadınların el emeği göz nuru ürünlerini ve Oğuzlar'ın yöresel ürünlerinin yer alacağı hanımeli pazarı ile hem kadın girişimcilere iş imkanı sunmayı hem de Altın Koz Tesislerini canlandırıp Oğuzlar'ın turizm potansiyelini arttırmayı amaçlıyoruz. Zemin çalışmalarını başlattığımız Hanımeli Pazarı en yakın zamanda faaliyete geçerek ilçemize katkı sunacak. Saklı cennet Oğuzlar'ımızın güzelliklerini gün yüzüne çıkarmak için durmadan çalışıyoruz, çalışacağız."

Kaynak: AA / Güncel

Halil İbrahim Aşgın Oğuzlar Çorum Haberler

Bakmadan Geçme

SON DAKİKA TOKAT'TA OKULLAR TATİL Mİ? 18 Nisan Tokat'ta okullar tatil edildi mi? SON DAKİKA TOKAT ARTOVA'DA OKULLAR TATİL Mİ? 18 Nisan Artova'da okullar tatil edildi mi? Yeşilyurt'ta okullar tatil edildi mi? Tokat Yeşilyurt'ta okullar tatil mi edildi, neden? SON DAKİKA TOKAT SULUSARAY'DA OKULLAR TATİL Mİ? 18 Nisan Sulusaray'da okullar tatil edildi mi? SON DAKİKA 18 NİSAN AZ ÖNCE DEPREM Mİ OLDU? Tokat'ta en son depremler kaç şiddetinde oldu? Kandilli Rasathanesi ve AFAD deprem listesi! Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 18 Nisan dün gece deprem mi oldu? Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title