Haberler

İhtiyar Delikanlılar"In Bocce Tutkusu

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığınca düzenlenen Yetişkin Gençler Bocce 2019 Huzur Bocce Ligi'nin 3. Grup müsabakaları başladı.

Bilecik Sevgi Evleri Spor Salonu'nda, Bursa Ali Osman Sönmez Huzurevi ile Bilecik Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi maçının başlama atışını Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Müdür Vekili Hatice Dost yaptı.

"İhtiyar delikanlılar"ın heyecanlı ve eğlenceli geçen karşılaşmasını Bursa Ali Osman Sönmez Huzurevi 12-9 kazandı.

Bilecik Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Seyhan Şimşek, gazetecilere yaptığı açıklamada, bu tür aktivitelerin yaşlılar arası dostluğa katkı sağladığını söyledi.

Sporun sağlıklı kalmak anlamına geldiğini belirten Şimşek, "Bu spor, sağlıklı kalmalarını, kendilerini değerli hissetmelerini ve yaşama bağlanmalarını sağlıyor. Boccenin tüm yaşlılarımız tarafından yapılmasını tavsiye ediyorum." dedi.

Bilecik ekibinin antrenörü Sunay Uygur da haftada üç gün antrenman yaptıklarını aktardı.

İlk maçta yenildiklerini ancak 10 karşılaşmaya daha çıkacaklarını dile getiren Uygur, "Daha iyi oynayacağız. Takımdan memnunum. Yaşlılarımız için bu tür etkinlikler kesinlikle beceri, motivasyon ve zaman geçirme konusunda etkili oluyor." ifadelerini kullandı.

"60 yaşından sonra milli takım formasını giymek gurur verici"

Bursa ekibinin antrenörü Betül Güngör de bocce sporunun yaşlılar için faydalı olduğunu anlattı.

Bursa Ali Osman Sönmez Huzurevi Bocce Takımı Kaptanı 60 yaşındaki Ali Kaya, 3 yıldır bu sporla uğraştığını söyledi. Kaya, geçen yıl Antalya'da Türkiye birincisi olduklarını kaydederek, "Avrupa'ya gittik, milli takım olarak. Fransa Monaco'da Türkiye'yi 28 ülke arasında temsil ettik. 60 yaşından sonra milli takım formasını giymek gurur verici." değerlendirmesinde bulundu.

Bilecik takımının kaptanı Kazım Alver de iki yıldır yaptığı bu spor sayesinde zamanı yatarak değil antrenmanla ve eğlenerek geçirdiklerini belirtti.

Yeni arkadaşlıklar edindiğini söyleyen Alver, "Huzurevinde vakit geçirmek zor oluyor. Bocce oynayarak eğleniyoruz. Günlerimiz daha dolu dolu geçiyor." diye konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Bilecik Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Pazartesi bankalar açık mı? Seçimden sonra Pazartesi bankalar çalışıyor mu, saat kaça kadar çalışıyor? 29 MART BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU YAYINLANDI: Bu hafta neler var? Bu hafta BİM'e hangi ürünler geldi? İstanbul'da yangın mı var? İstanbul'da nerede, ne yangını var son dakika! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 29 Mart Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Moritanya'da bir kadın evlenmek istiyorsa kaç kilo olmalıdır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Basketbol tarihinde bir oyuncu kariyerinde en fazla toplam kaç sayı atmıştır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Dünyanın en uzun öküzü günde kaç litre su içer? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! RESİMLİ HAYIRLI CUMALAR MESAJLARI | Hadisli Cuma mesajı! En güzel resimli cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları En yeni Cuma mesajları neler? Kısa, ayetli ve anlamlı Cuma mesajları hangisi? EN İYİ CUMA MESAJLARI: Whatsapp, Facebook Ayetli, resimli, kısa Cuma mesajları! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 29 Mart AFAD ve Kandilli deprem listesi! 29 Mart Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 29 Mart 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı! On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 29 Mart 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 29 Mart Resmi Gazete yayımlandı! 32503 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title