Haberler

Dha Yurt Bülteni -14

Alanya'ya şehit ateşi düştüHakkari'nin Yüksekova ilçesinde teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan Piyade Uzman Çavuş Zekeriya Zencirli'nin (27) acı haberi, Antalya'nın Alanya ilçesinde oturan annesi ve kardeşlerine verildi.

Alanya'ya şehit ateşi düştü

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan Piyade Uzman Çavuş Zekeriya Zencirli'nin (27) acı haberi, Antalya'nın Alanya ilçesinde oturan annesi ve kardeşlerine verildi.

Hakkari'nin Yüksekova Avaşin bölgesi Batıntepe üs bölgesine bölücü terör örgütü mensuplarınca sızma girişimi sonucu çıkan çatışmada Piyade Uzman Çavuş Zekeriya Zencirli şehit oldu. Şehit Zekeriya Zencirli'nin Alanya'ya bağlı Mahmutlar Mahallesi'nde oturan annesi Leyla Çelik ve kardeşlerine şehadet haberi askeri yetkililer tarafından verildi. Şehidin annesinin evine Türk bayrağı asılırken, acı haberi alan yakınları ve komşular da eve akın etti.

Şehit Uzman Çavuş Zekeriya Zencirli'nin anne ve babasının bir süre önce ayrıldığı, babasının Kırşehir'in Kaman ilçesinde, annesinin ise Alanya'da oturduğu belirtildi. Bekar olan şehidin iki kardeşinin Alanya'da ticaretle uğraştığı kaydedildi.

Görüntü Dökümü

------------

-Jandarma araçlarından görüntü

-Alanya Kaymakamının evden çıkışı

-Evden görüntü

-Ağabeyinin jandarma tarafından götürülmesi

-Yakınlarının evin önünde görüntüsü

-Detaylar

Haber-Kamera: Engin ANAK/ALANYA (Antalya),

====================

İYİ Parti'den Mustafakemalpaşa için yeni itiraz

İYİ Parti Bursa İl Başkanlığı, 31 Mart seçimlerinde 593 oyla kaybettiği Mustafakemalpaşa Belediye Başkanlığı için YSK'ya ikinci kez itirazda bulundu. İtirazda 11 sandıkta görevli başkanların kamu görevlisi olmadığı, İstanbul seçimlerinin de bu gerekçeyle iptal edildiği belirtilerek, seçimin yenilenmesi istendi.

İYİ Parti Bursa İl Başkanı Yahya Bahadır, ilçedeki 11 sandıkta görevli sandık başkanlarının kamu görevlisi olmadığını tespit ettiklerini, bu gerekçeyle seçimlerin iptali için YSK'ya yeni bir başvuruda bulunduklarını anlatarak, şöyle konuştu:

"Mustafakemalpaşa'da sandık kurullarının usulüne uygun oluşturulmadığına ilişkin olağanüstü itirazımızın reddine karar verilmişken, İstanbul seçimlerinin aynı gerekçeyle iptal edilmesi hukuki ve vicdani değildir. Biz de Mustafakemalpaşa'daki durumu yeniden inceledik ve yeni bulgularla başvuru hazırlayıp, YSK'ya iletilmek üzere Bursa İl Seçim Kurulu'na ilettik. Bu kapsamda Mustafakemalpaşa ilçemizde 11 sandıkta devlet memuru olmayan kişiler tespit ettik. Bunların belediyede çalışan taşeron işçiler olduğunu tespit ettik. İstanbul seçimleri de bildiğiniz gibi bu nedenle iptal olmuştu. Bu seçimin 593 oyla kaybedildiği varsayılırsa, bu sandıklardaki partimizin oylarının çok düşük olması kuşkularımızı artırıyor."

'GEREKÇE AYNI, KARAR FARKLI'

Bahadır, "YSK'nın 31 Mart seçimlerinde uyguladığı çifte standart hepimizin malumudur. Bilindiği gibi 20 Nisan'da yaptığımız olağanüstü itiraz, YSK tarafından reddedilmiş ancak aynı gerekçeyle AK Parti'nin İstanbul başvurusu kabul edilerek, İstanbul seçimlerinin tekrarına karar verilmiştir. Dün de genel merkezimiz tarafından İstanbul kararı emsal gösterilerek, Mustafakemalpaşa ile ilgili yapılan başvuru YSK tarafından reddedilmiştir. Adaletin öldüğü gün devlet de ölür" dedi.

Görüntü Dökümü

-----------

-Toplantıdan görüntüler

-Bahadır konuşması

-Detaylar

Süre: 5.46 Boyut: 646 mb

Haber-Kamera: Tahsin AYDIN/BURSA,

==========================

Otomobil bijuteri dükkanına daldı: 2 yaralı

Bursa'da  sürücüsünün kontrolünden çıkan otomobil, bujiteri dükkanına girdi. Kazada, kaldırımda yürüyen 2 kişi yaralanırken, dükkan savaş alanına döndü

Kaza, merkez Osmangazi ilçesi Haşim İşcan Caddesi'nde meydana geldi. Savaş B., 16 ADZ 649 plakalı otomobilinin direksiyon kontrolünü yitirdi. Otomobil, kaldırımı aşarak cadde üzerindeki bijuteri dükkanına girdi.

Kaldırımda yürüyen Aleyna Ş. ve Yeter S., yaralandı. Yaralılar, olay yerine gelen ambulansla Bursa Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Kazanın ardından bijuteri dükkanı savaş alanına dönerken, araç sürücü Savaş B. ifadesi alınmak üzere karakola götürüldü.

Görüntü Dökümü

---------

-Yaralılardan görüntüler

-Hastaneden görüntüler

-Olay yerinden görüntüler

-Dükkandan görüntüler

Süre: 2.38   Boyut: 347 MB

Haber: Semih ŞAHİN / Kamera: Muammer İRTEM/BURSA,

===================

İş yerinde tabancayla vurulan baba ve oğlu yaralandı

Çorum'da yem satışı yaptıkları iş yerinde silahlı saldırıya uğrayan Mevlüt Y. ile oğlu Hüseyin Y., bacaklarından vuruldu. 3 kişi oldukları belirlenen saldırganlar kaçarken, baba ve oğlu tedavi altına alındı.

Olay, saat 13.00 sıralarında Çorum-Ankara yolu üzerinde meydana geldi. İddiaya göre Mevlüt Y., ve oğlu Hüseyin Y. yem satışı yapan iş yerine gelen 3 kişi ile tartıştı. Tartışmanın büyümesi üzerine şüphelilerden biri tabanca ile baba ve oğluna ateş etti. Şüpheliler olay yerinden kaçarken, baba ve oğlu bacaklarına isabet eden mermilerle yaralandı. Silah sesleri üzerine çevredeki iş yeri sahiplerinin ihbarı ile olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Baba ve oğlu ambulanslara Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Olay yerinde 6 adet boş kovan tespit eden polis ekipleri, güvenlik kameralarından kimliklerini belirlediği şüphelileri arıyor.

Görüntü Dökümü

----------

-Olay yeri inceleme ekipleri çalışma

-Yaralı baba ve oğlu hastaneye ambulanslarla getirilmesi

-Detaylar

(SÜRE: 1 dk 50 sn) (BOYUT 91 MB)

Haber-Kamera: Serkan BARIŞ- /ÇORUM,

===================

Selanik'ten alınan bayrak ve toprak Sapanca'ya ulaştı

Selanik'te Atatürk Evi Müzesi'nin bahçesinden alınarak Samsun'a götürülecek olan toprak ve Türk Bayrağı Sapanca'ya getirildi.

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nın 100. yılı etkinlikleri kapsamında Selanik'teki Atatürk Evi Müzesi'nin bahçesinden alınan toprak ve Türk Bayrağı, Samsun'a götürülmek üzere yola çıkarılmıştı. Toprak ve bayrak, Selanik - Samsun güzergahında bulunan illerin bisiklet sporcularıyla Samsun'a götürülmek üzere dönüşümlü olarak taşınıyor. Sapanca İlçe Kaymakamlığı önünde bugün düzenlenen törenle, Türk Bayrağı ve toprak, Sapanca'da Kocaeli bisiklet sporcularından teslim alındı. Sapanca Kaymakamı Bilgehan Bayar getirilen toprak ve bayrağı öperek aldıktan sonra yine öperek 59 kilometrelik mesafe sonrası Düzce ekibine teslim edilmek üzere Sakarya bisiklet sporcularına teslim etti.

Törende konuşan Bayar, "Aldığımız bu kutsal bayrağı öperek size teslim ediyorum. İnşallah sizde sağ salim emaneti yerine teslim edersiniz." dedi. Sakarya bisiklet grubu toprak ve bayrağı Düzce ekibine teslim etmek üzere Sapanca'dan yola çıktı.

Görüntü Dökümü

------------

Kaymakamın konuşması

Kaymakamın toprak ve bayrağı teslim etmesi

Sporculardan görüntü

Haber-Kamera: İsa ÇİÇEK/SAPANCA(Sakarya),

==================

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Yüksekova Antalya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

title