Haberler

Avukatın "Fetö Propagandası" Davasında Karar

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimi gecesinde sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlar nedeniyle hakkında "terör örgütü propagandası yapmak", "silahlı terör örgütüne üye olmak" ve "halkı kanunlara uymamaya tahrik etmek" suçlarından dava açılan avukatın beraatine...

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimi gecesinde sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlar nedeniyle hakkında "terör örgütü propagandası yapmak", "silahlı terör örgütüne üye olmak" ve "halkı kanunlara uymamaya tahrik etmek" suçlarından dava açılan avukatın beraatine karar verildi.

İstanbul 22. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuksuz sanık Sibel Sevinç Deveci ve avukatları katıldı.

Duruşmada savunma yapan sanık Deveci, hakkındaki tüm suçlamaları reddederek, "İzmirli, Atatürkçü, devlet okullarında okumuş biriyim. Bu yapıyla bir yakınlığım hiçbir zaman olmamıştır. Aksine hiçbir dönemde iyi gözle bakmamışımdır." dedi.

Sanık Deveci, darbe girişimi gecesi Twitter hesabından attığı "Mehmetçik ne yaparsa güzel yapar." paylaşımının kendisine ait olduğunu kabul ederek, şunları söyledi:

"Bunu attığım saatte, kim darbeci, kim Mehmetçik belli değildi. Zaten Mehmetçik darbeci olamaz. Halka kurşun yağdıran, bombalayan zaten Mehmetçik değildir. 'Sokağa çıkmayın' şeklinde attığım paylaşım zaten duruyor. Ben, halk ile Mehmetçik'in karşı karşıya gelmemesi için bunu yazdım. Kaldı ki paşlaşımı attığım saatte henüz bu yapının darbeye kalkıştığına dair bir bilgi de yoktu. O saate devlet daha durumu çözmemişken, ben bunu nasıl ayıklayabilirim ki.... Ayrıca sokağa çıkan tüm askerler suçlu mu veya tümü suçsuz mu? Bunu o zaman nasıl bilecektim. O saatlerde televizyonlara bağlanan bazı rütbeli askerler, kalkışmayı bastırmak için harekete geçtiklerini söylediler."

Savcı, propagandadan ceza istedi

Sanık avukatlarının ardından talepleri ve görüşü sorulan Cumhuriyet savcısı, davanın esasına ilişkin mütalaasını okudu.

Mütalaada, sanık Deveci'nin "silahlı terör örgütüne üye olmak" ve "halkı kanunlara uymamaya tahrik etmek" suçlarından beraati istendi. Mütalaada, sanık Deveci'nin darbe girişimi gecesi attığı "Mehmetçik ne yaparsa güzel yapar". paylaşımı ile FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimini meşru göstermeye çalıştığı belirtilerek, sanığın "terör örgütü propagandası yapmak" suçundan 1,5 yıldan 7,5 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edildi.

Süre istemeyerek mütalaaya karşı beyanda bulanan sanık Deveci, mütalaada "örgüt propagandası" suçundan cezalandırılması istemine katılmadığını belirterek, "Üyesi olduğum şeyin propagandasını yaparım. En azından bir sempati olması gerekir. Bu yapıya en ufacık bir sempatim dahi yok. O yapının ideolojisine uzak biriyim. Hatta benim gibi bu suçlamalarla karşı karşıya kalanlar yüzünden gerçek FETÖ'cüler kendilerine mağduriyet yaratıyor. Kaldı ki o tweetim hala orada duruyor silmedim bile..." dedi.

Sanık Deveci, örgüt propagandası yapmak suçundan da beraatini talep etti.

Dosyayı karara bağlayan mahkeme heyeti, sanık Deveci'nin tüm suçlardan beraatine karar verdi. Heyet, sanık hakkında bulunan adli kontrol hükümlerinin de karar kesinleştikten sonra kaldırılmasına hükmetti.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca sosyal medyadaki paylaşımları üzerine başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan avukat Sibel Sevinç Deveci hakkında "terör örgütü propagandası yapmak", "silahlı terör örgütüne üye olmak" ve "halkı kanunlara uymamaya tahrik etmek" suçlarından iddianame hazırlanmıştı.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title