Haberler

Afyonkarahisar'da Engelliler Festivali...protokol Üyeleri Tekerlekli Sandalyeye Bindi, Gözlerini...

Afyonkarahisar'da Engelliler Festivali...Protokol üyeleri tekerlekli sandalyeye bindi, gözlerini bağlayıp yürümeye çalıştı Kortej yürüyüşüne katılan bazı protokol üyeleri tekerlekli sandalyeye bindi, bazıları da gözlerini bağlayıp yürüdü Vali Tutulmaz, "Tek çatı altında toparlanın"...

Afyonkarahisar'da Engelliler Festivali...Protokol üyeleri tekerlekli sandalyeye bindi, gözlerini bağlayıp yürümeye çalıştı

Kortej yürüyüşüne katılan bazı protokol üyeleri tekerlekli sandalyeye bindi, bazıları da gözlerini bağlayıp yürüdü

Vali Tutulmaz, "Tek çatı altında toparlanın" çağrısı yaptı

AFYONKARAHİSAR - Afyonkarahisar Belediyesi Engelliler Meclisi tarafından Engelliler Haftası kutlamaları çerçevesinde her yıl geleneksel olarak düzenlenen Engelliler Festivali, bu yıl da büyük bir katılım ve coşkuyla kutlandı.

Afyonkarahisar Anıt Park içerisinde başlayan 13. Engelliler Festivali, halk oyunları gösterileriyle devam etti. Kortej yürüyüşüyle devam eden festivalde protokol üyeleri de engelli vatandaşların haklarına dikkat çekmeye çalıştı. Bazıları tekerlekli sandalyeye binip, bazıları da gözlerini bağlayıp yürüyen protokol üyeleri, engelli bir vatandaşın nasıl yaşadığını anlayıp empati kurdu. Daha sonra ise iş merkezi içerisine engelliler tarafından hazırlanan serginin açılışı gerçekleştirildi. Halk Eğitim Merkezi, engellilere yönelik eğitim kurumları ve derneklerinin hazırladığı el sanatlarının satışa sunulduğu sergi, büyük ilgi gördü. Anıtpark'taki kutlamaların açılış konuşmasını Engelliler Meclis Başkanı Mesut Yurt yaptı. Engelliler Festivali'ni 13. kez düzenlemenin mutluluğunu yaşadıklarını belirten Mesut Yurt, desteklerinden dolayı emeği geçenlere teşekkür etti.

"Engellilerin hayatlarını kolaylaştırmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz"

Belediye Başkanı Mehmet Zeybek ise, engelli vatandaşlara gereken desteğin her zaman verileceğini söyledi. Zeybek, "Üzerimize düşen görevleri yapmalıyız. Belediye olarak bundan önce olduğu gibi bundan sonra da engelli vatandaşlarımızın yanlarında olacağız. 586 akülü araç ile bin 352'ye yakın tekerlekli sandalye ile engellilerin yanında olduk. Şunu biliyoruz ki sağlıklı her birey engelli adayıdır. Çünkü ne zaman neyle karşılaşacağımızı bilmiyoruz. Hükümetimizin engellilere yönelik gerçekleştirdi çalışmalardan feyz alarak engelli kardeşlerimizin hayatlarını kolaylaştıracak çalışmalarımıza devam ediyoruz" dedi.

"Herkes engelli adayıdır"

Vali Mustafa Tutulmaz da, devletin ve hükümettin engelli vatandaşlara yönelik birçok çalışmasının olduğunu söyledi. Tutulmaz şöyle devam etti;

"Bu hafta yapılacak etkinliklerle bir algı oluşturulmaya çalışıyor. Bu algı şudur. Hepimiz bir şekilde bir engelli adayıyız. Bunun kime ne zaman nerede geleceğini kimse bilemez. Mevcut engelli kardeşlerimizde bunu kendilerinin bir tercihi olarak bu durumda değiller. O zaman biz engelli kardeşlerimizi anlamalıyız, onların problemlerini çözme yolunda gayret sarf etmeliyiz. Bugüne kadar gerek hükümetlerimiz, gerek valiliğimiz engelli kardeşlerimizin problemlerini çözülme yolunda önemli çaba göstermişlerdir. Son yıllarda sosyal devlet olmanın bir gereği olarak engelli kardeşlerimizin ve ailelerinin önemli problemleri çözülme yolunda belirli bir aşama kaydetmiştir."

"Tek çatı altında toparlanın"

Tüm engellileri tek çatı altında toplanmaya davet eden Vali Tutulmaz; "Birlik olunması gerekiyor. Tek tek eğer dernekler bir şeyler yapma gayreti içerisinde olsalar hizmetin veriminde bu günkü istenilen başarı elde edilemez. Bu uygulamayı sonuna kadar devam ettirmek lazım. Yanlış yapan, eksik yapan yanında bu birlik içerisinde olmayan kardeşlerimizi de bu birlik içerisinde olmaya davet ediyoruz. Birlik ile güç olur ancak. Güç olduğu zaman iş görülür. Onun için bütün engelli derneklerimizi bu çatı altında toparlamaya davet ediyoruz" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Genel

Genel Haberler

Bakmadan Geçme

20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne? Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın 2023-2024 sezonu Avrupa gelirleri
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title