Haberler

MHP'li İsmet Büyükataman Açıklaması

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in bugün meclis grup toplantısında kullandığı "6 Mayıs Yargı Darbesi" sözlerine cevaben açıklamalarda bulundu. Büyükataman, "Geriye doğru bir inceleme yaptığınızda bir kaynaktan yönlendirildiğini, söylem birliğine sahip olduğunu göreceğiniz zillet ortakları, kavramları sulandırma, karmaşa çıkartıp işin içinden sıyrılma peşindedir" dedi.

31 Mart'ta halkın iradesini sandığa yansıttığını aktaran Büyükataman, şunları kaydetti:

"Türkiye'nin 31 Mart 2019 tarihinde, öncesinde yaşanan ve sonrası için planlanan hain emeller düşünüldüğünde bir beka meselesine dönen Mahalli İdareler Seçimlerini gerçekleştirmiş ve büyük Türk milleti iradesini sandığa yansıtmıştır. Sandığa yansıyan irade neticesinde çeşitli belediyeler çeşitli partilere devredilmiştir. Bu kapsamda Milliyetçi Hareket Partisinin ve AK Parti'nin yönetimindeki bazı büyükşehirlerde de PKK'nın siyasi kanadının ve kaosçu hanımefendinin partisinin desteği ile Cumhuriyet Halk Partisi söz sahibi olmuştur. Milliyetçi Hareket Partisi her seçimin ardından olduğu gibi bu seçimin ardından da 'Milletin iradesi her şeyin üzerindedir' açıklaması yapmıştır. Devrettiği, itirazına ret cevabını aldığı yerlerde YSK hakimlerini töhmet altında bırakacak ifadeler kullanmak yerine karara saygı göstermiştir."

Sayım döküm cetvellerindeki yanlışlıkların düzeltilmesine tahammül edemeyenlerin olduğunu anlatan Büyükataman, "Milletin iradesinden, sandığa yansıyan tercihe saygıdan bahsetmesi yavuz hırsızın ev sahibini bastırmaya kalkmasından farksızdır. Yasal süresi içerisinde yapılan ve kanuni bir hak olan itiraz süreçleri boyunca, milletin sandığa yansıyan iradesinin gasp edildiği şüphelerinin ete kemiğe bürünmesiyle Cumhur İttifakı, İstanbul'daki Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerine aşama aşama itirazlarını yapmıştır. Bu arada sürekli azalan oy farkı birilerinin paniklemesine, telaşlanmasına hatta akıl babaları gibi, kozmik oda operasyonlarına tevessül etmesine sebebiyet vermiştir. ve tabii dillerden düşmeyen aynı söz: 'Halkın sandığa yansıyan iradesi gasp ediliyor.' Evet, halkın sandığa yansıyan iradesi gasp edilmeye çalışılmış ancak yanlış hesap YSK'dan dönmüştür. Birileri usulsüzlükler bu kadar ayyuka çıkmışken, biz çalmadık, diyerek bu işin içinden sıyrılamaz" şeklinde konuştu.

15 Temmuz'a "darbe" diyemeyenlerin 6 Mayıs günü YSK'nin verdiği kararı "6 Mayıs yargı darbesi" olarak nitelendirenlerin olduğunu vurgulayan Büyükataman, "Geriye doğru bir inceleme yaptığınızda bir kaynaktan yönlendirildiğini, söylem birliğine sahip olduğunu göreceğiniz zillet ortakları, kavramları sulandırma, karmaşa çıkartıp işin içinden sıyrılma peşindedir. Milliyetçi Hareket buna izin vermeyecektir" ifadelerini kullandı.

"31 Mart gecesinden beri gerek adayları ve gerekse zillet ittifakının meşru ve gayrimeşru bileşenleri 'Mazbatayı verin' çığırtkanlığı ile Türk kamuoyunu yanıltmaya; YSK'yı kamuoyunun da desteğiyle baskı altına almaya çalışmış; kendilerinin çeşitli il ve ilçelerde kullandıkları yasal hakkın İstanbul'da kullanılmasını engelleme teşebbüsleriyle milletin iradesine asıl darbeyi kendileri vurmuştur" diyen Büyükataman, şöyle konuştu:

"Bugünkü Meclis Grubunda '6 Mayıs 2019 günü aziz milletimizin iradesine darbe yapılmıştır. Bu darbeye sessiz kalmayacağız. Bağımlı yargı yoluyla millet iradesinin gasp edilmesi ikinci bir 28 Şubat darbesidir' sözleriyle hedef şaşırtmaya kalkışan HDP'nin ortağı İP'in başı ne zamandan beri demokrasi aşığıdır? Milletin iradesine ve üzerine kurşunlar yağdıran, bombalar atan FETÖ'nün yargıdaki kollarına kendisini bırakırken yargıya güven açıklaması yapan hanımefendi, şimdi neden yargıya güvenmemektedir? FETÖ'nün yargısı ile Türk milliyetçilerine darbe yapmaya kalkışanların Türk yargısına güvenmeleri zaten tezat olacaktır. 15 Temmuz hain darbe teşebbüsünün sloganlarını 15 Temmuz'dan önce meydan meydan gezerek haykıran ve 15 Temmuz'un işaret fişeği gibi davranan hanımefendi mi millet iradesinden söz etmektedir? Ufukta seçim yokken yakında Başbakan olacağının müjdesini (!) veren hanımefendi sandığın dışından medet umarken hangi milletlerin, kimlerin menfaatini gütmekteydi?"

Sicili demokrasi bakımından kirli olanların çırpınışlarının boşa olduğunun altını çizen Büyükataman, "Sicili demokrasi bakımından oldukça kirli olanların, milletin iradesini ağızlarına dolayıp milleti yok sayanların çırpınışları boşunadır. Milliyetçi Hareket, milletin iradesini gasp etmeye çalışanların oyunlarını başlarına geçirecek ve adaletin yerini bulması için kurulduğu günden beri verdiği mücadeleden asla bir adım geri gitmeyecektir" dedi. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Milliyetçi Hareket Partisi İsmet Büyükataman MHP Politika Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title