Haberler

Dha Ankara - Erdoğan: Hiç Kimsenin Milletin Hakemliğinden Kaçmaya Hakkı Yok

CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan, "Sandığa gölge düşmüşse, en doğru yol yeniden milletin hakemliğine başvurmaktır. Hiç kimsenin milletin hakemliğinden kaçmaya, sabah-akşam mızıkçılık yapmaya, bu yol açıldığı için karşısındakileri ve yargıyı suçlamaya hakkı yoktur. Hukuka uygun karar aldıkları için YSK üyelerine 'çete' demek, demokrasiden nasibini almamaktır" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, '14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü' etkinlikleri kapsamında çiftçilerle iftar programında bir araya geldi. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi Sergi Salonu'nda düzenlenen programda Erdoğan'a Tarım Bakanı Bekir Pakdemirli ve Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Başkanı Şemsi Bayraktar eşlik etti. İftar yemeği sonrasında çiftçilere seslenen Erdoğan, 15 Temmuz'daki darbe girişimi sırasında darbeci askerlere direniş gösteren Kahramankazanlı çiftçilerin, tarladaki hasadını ateşe verme pahasına iradesine sahip çıktığını belirtti.

'ÇİFTÇİMİZ NASIRLI ELLERİYLE O GECE TANKLARA MEYDAN OKUDU'

15 Temmuz'un ak koyun ile kara koyunun ortaya çıktığı gün olduğunu belirten Erdoğan, "15 Temmuz destanının tüm kahramanlarını buradan bir kez daha saygıyla selamlıyorum. 15 Temmuz, tarihimizde ak koyun ile kara koyunun belli olduğu, safların netleştiği bir gündür. 15 Temmuz, bu ülkede gerçek demokratlar ile demokrasiden geçinenler arasındaki farklın oraya çıktığı bir test günüdür. Milletimiz bu sınavdan da alnının akıyla çıkmıştır. Çiftçilerimiz demokrasinin varlık yokluk mücadelesi verdiği o meşum gece gerçekten cesaretleriyle, mücadeleleriyle asil bir duruş sergiledi. Birleri darbecilerle anlaşıp tankların arasından kaçarken, bizim çiftçimiz nasırlı elleriyle o gece tanklara meydan okudu. Birileri üç kuruşluk menfaatleri için ATM'lere koşarken bizim çiftçimiz meydanlara, kışlalara koştu. Birileri hainleri meşrulaştırma yarışına girerken, bizim çiftçimiz o gece tıpkı Kurtuluş Savaşı'ndaki gibi istikbal ve istiklaline sahip çıktı. Rabbim o gece iradesini Pensilvanya'nın gözü dönmüş militanlarına çiğnetmeyen milletimizden, özellikle de çiftçilerimizden razı olsun" dedi.

'HER FIRSATTA KARDEŞLİĞE ÇAĞIRIYORUZ'

Cumhur ile Cumhurbaşkanının aynı yöne baktığı, aynı hedefe kilitlendiği bir devletin üstesinden gelemeyeceği hiçbir sıkıntının olmayacağını belirten Erdoğan, "Sizler dik, sağlam durduğunuz sürece bir daha asla bu ülkenin ufku darbelerle karartılamayacaktır. Sizler, birlik ve beraberliğinizi yücelttiğiniz müddetçe, Türkiye büyümeye, güçlenmeye, bölgesinde ve dünyada itibarını artırmaya devam edecektir. Bunun için biz her fırsatta kardeşliğe, dayanışmaya çağırıyoruz. Bunun için 82 milyonun her bir ferdini kucaklaştırmanın, Türkiye ortak paydasında buluşturmanın mücadelesini veriyoruz. Hırsları için Türkiye gemisinin altını oyanlara inat, hangi siyasi görüşe mensup olursa olsun, teröre ve şiddete tavır alan tüm vatandaşlarımızı, asgari müştereklerde bir araya getirmeye çalışıyoruz. Ataların dediği gibi, 'Aynı gökte uçarlar ama karganın dünyası başkadır, şahinin dünyası başkadır' bizim dünyamızda kardeşlik, muhabbet var" diye konuştu.

'YARATILANI YARATANDAN ÖTÜRÜ SEVDİK'

'Türkiye İttifakı' söylemi üzerine gelen yorumlara değinen Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Çünkü yaratılanı yaratandan ötürü seviyoruz da onun için. Bizde Türk, Kürt, Laz, Çerkez, Gürcü, Abaza, Arnavut, Boşnak, Roman ayrımı olabilir mi, hayır. Bizim dinimizde, inancımızda böyle bir şey yok. Çünkü biz ezelden, ebede yaratılanı yaratandan ötürü sevdik. Onun için bizde ayrım asla olmaz. Ülkemizi bölmeye çalışıyorlar ama biz bunu böldürmeyeceğiz. Ben Kürt'ü de seviyorum, Türk'ü de seviyorum. Laz'ı da seviyorum, Çerkes'i de, Gürcü'yü de, Abaza'yı da, Roman'ı da, Arnavut'u da. 32 değil, 82 milyonu aynı şekilde seviyorum. Karşımızdakilerin dünyası ise sadece gerilimden, kavgadan. İşte geçenlerde bir milletvekili çıkmış, 'Kazanı kaynatarak darbelere ortam hazırlamaktan' bahsediyor. Meclis kürsüsünden yaptıkları kışkırtmalarda da ülkeyi kendi seviyelerine doğru çekmeye çalışıyorlar. Bu topraklardan darbe çıkmaz, bu topraklardan bereket çıkar, bereket. Biz bu kifayetsizlerin sığ dünyalarına hapsolmayacağız. Demokrasinin kalitesini, kalibresini yükseltmeyi sürdüreceğiz."

'SANDIK MİLLETİN ONURUDUR'

Son 17 yılda ortaya çıkan katma değerden vatandaşların tamamının hak ettikleri payı aldığını ifade eden Erdoğan, "Bugün birileri dışarıdan, birileri içeriden Türkiye'ye diz çöktürmek, kazanımlarını heba etmek için çalışırken, milletimiz her zamanki ferasetiyle bu oyunu da bozacak iradeyi ortaya koydu. Milletimizin söz söylediği en büyük arena sandıklardır. Sandık demokrasinin namusu, milletin onurudur. Bugüne kadarki mücadelelerimizin hepsini sandıktan çıkan iradeden aldığımız güçle kazandık" dedi. İstanbul seçimlerine değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü:

"Hiç kimsenin sandığın mahremiyetine el uzatmasına, tıpkı tek parti döneminde olduğu gibi, sandık sonucunu kendi keyfine göre dizayn etmesine izin vermedik. Bugün de vermeyeceğiz. Sandığa gölge düşmüşse, en doğru yol yeniden milletin hakemliğine başvurmaktır. Hiç kimsenin milletin hakemliğinden kaçmaya, sabah akşam mızıkçılık yapmaya, bu yol açıldığı için karşısındakileri ve yargıyı suçlamaya hakkı yoktur. Hukuka uygun karar aldıkları için YSK üyelerine 'çete' demek, demokrasiden nasibini almamaktır. Türk demokrasisinin tüm kurul, kural ve teamülleriyle işlemesinden kimse korkmamalıdır. Milletimiz, ülkemiz ve şehirlerimiz için en doğru kararı verecektir. Toprağın canlandığı, işlendiği, ürünlerin boy verdiği şu günlerde, seçimin de demokrasimizi bereketlendireceğine inanıyorum."

'İNSANIMIZA ETİ UYGUN FİYATTAN YEDİRMEYE KARARLIYIZ'

Et fiyatlarının yüksekliğinden duyduğu rahatsızlığı dile getiren Erdoğan, "Halen et fiyatlarının arzu ettiğimiz seviyelerde olmadığını biliyorum. İnsanımıza eti uygun fiyattan yedirmeye kararlıyız. Bununla ilgili siz üreticilerimizin taleplerinizi de dikkate alarak, maliyetlerinizi düşürecek, üretimi teşvik edecek politikalara daha fazla ağırlık vereceğiz" dedi.

Bayrama kadar, 2,4 katrilyon kütlü pamuk desteği, 662 trilyon yağlık ay çiçeği desteği, 385 trilyon çiğ süt desteği ödemelerinin yapılacağını açıklayan Erdoğan, "Böylece toplamda ise 3 milyar 447 milyon lira destek ödemesi yapmış olacağız" diye konuştu.

PAKDEMİRLİ: PERAKENDE VE HAL YASASI'NI ÜRETİCİMİZİN LEHİNE MECLİS'E GÖNDERECEĞİZ

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli ise Ticaret Bakanlığı ile hal ve perakende yasaları üzerinde çalıştıklarını belirterek, "Bazı ürünlerde bazen şuna rastlıyoruz, bazı ürünler tarlada 1 lirayken sofraya 4 liraya gelebiliyor. Biz diyoruz ki; ürün tarlada 2 lira olsun, sofrada 4 değil 3 lira olsun. Ticaret Bakanlığımızla hem perakende yasasını, hem de hal yasasını beraber çalışıyoruz. Bundan sonra üreticimizin lehine bu yasayı Meclis'e göndereceğiz. Hızlı bir şekilde çiftçimizin alın terinin karşılığını alacağız" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------------

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklaması

Bekir Pakdemirli'nin konuşması

Haber: Arda ERDOĞAN / ANKARA,

*GÖRÜNTÜNÜN TAMAMI FTP'DE

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Türkiye Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Otobüs biletlerine zam gelecek mi? Otobüs biletleri ne kadar? Arefe günü resmi tatil mi? Arefe günü yarım gün mü, tam gün mü tatil olacak? 9 Nisan Salı Arefe günü tatil var mı? Serkan Sezgin kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yenişarbademli Belediye Başkan adayı Serkan Sezgin kaç yaşında, nereli? Süleyman Yalvaç kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yalvaç Belediye Başkan adayı Süleyman Yalvaç kaç yaşında, nereli? Tamer Yalçın kimdir? Zafer Partisi Isparta- Şarkikaraağaç Belediye Başkan adayı Tamer Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhterem Arslan kimdir? Zafer Partisi Isparta- Sütçüler Belediye Başkan adayı Muhterem Arslan kaç yaşında, nereli? Sami Eroğlu kimdir? Memleket Partisi Yozgat Bahadın Belediye Başkan Adayı Sami Eroğlu Kaç yaşında, nereli? Seçimden sonra dolar yükselir mi? Dolar ne kadar olacak, artar mı? Burhan Karakoç kimdir? Memleket Partisi Sivas Sarıkışla Belediye Başkan Adayı Burhan Karakoç Kaç yaşında, nereli? İdil Özkan kimdir? Memleket Partisi Kırklareli Lüleburgaz Belediye Başkan Adayı İdil Özkan Kaç yaşında, nereli? Sultanbeyli Belediyesi hangi parti? Sultanbeyli Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İşte 2019 İstanbul Sultanbeyli yerel seçim sonuçları! Selahattin Baygın kimdir? Memleket Partisi Kastamonu Cide Belediye Başkan Adayı Selahattin Baygın Kaç yaşında, nereli? Gökhan Erinkarlı kimdir? Zafer Partisi Isparta- Senirkent Belediye Başkan adayı Gökhan Erinkarlı kaç yaşında, nereli? Salim Özmen kimdir? Zafer Partisi Isparta- Keçiborlu Belediye Başkan adayı Salim Özmen kaç yaşında, nereli? Fatih Erbakan İstanbul'dan adaylarını çekiyor mu? Fatih Erbakan'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'a 3 şartı ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title