Haberler

Dha İstanbul Bülteni - 3

(GENİŞ HABER) 1- KADIKÖY, MALTEPE VE ATAŞEHİR'DEKİ TÜM SANDIK GÖREVLİLERİNE İNCELEMEHaber: Yüksel KOÇ / DHAİstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, 31 Mart tarihinde yapılan yerel seçimde usulsüzlük yapıldığına ilişkin yürüttüğü çok sayıda soruşturmayı, "Kadıköy soruşturması",...

(GENİŞ HABER)

1- KADIKÖY, MALTEPE VE ATAŞEHİR'DEKİ TÜM SANDIK GÖREVLİLERİNE İNCELEME

Haber: Yüksel KOÇ / DHA

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, 31 Mart tarihinde yapılan yerel seçimde usulsüzlük yapıldığına ilişkin yürüttüğü çok sayıda soruşturmayı, "Kadıköy soruşturması", "Maltepe soruşturması" ve "Ataşehir soruşturması" adı altında üç ayrı soruşturmada birleştirdi.

Bu üç ilçedeki tüm sandıklarda görevli personelin kimlik bilgilerini isteyen başsavcılık, oyların sayımı, birleştirme tutanakları ve sisteme girişinde usulsüzlük yapılıp yapılmadığının tespiti için çalışma başlattı. Bu amaçla üç ilçenin seçim kurullarından istenen bilgi ve belgeler 26 klasör halinde başsavcılığa gönderildi.

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, Kadıköy, Maltepe ve Ataşehir ilçelerinde yapıldığı iddia edilen usulsüzlüklere ilişkin yürüttüğü çok sayıda soruşturmayı, "Kadıköy Soruşturması", "Maltepe Soruşturması" ve "Ataşehir Soruşturması" adı altında 3 ayrı soruşturmada birleştirdi.

ÜÇ İLÇEDEKİ TÜM SANDIKLAR İNCELEMEYE ALINDI

Bu üç ilçedeki tüm sandıklarda usulsüzlük yapılıp yapılmadığının tespiti için başlatılan soruşturma kapsamında bu ilçedeki tüm sandıkların tek tek inceleneceği, sandık kurullarında görev alanların yasal şartları taşıyıp taşımadığı araştırılacak.

SANDIKLARDAKİ TÜM GÖREVLİLERİN KİMLİK BİLGİLERİ İSTENDİ

Soruşturma kapsamında, bu sandıkların bağlı bulunduğu Kadıköy, Maltepe ve Ataşehir İlçe Seçim Kurulu başkanlıklarına bir yazı yazarak istediği evrakları 7 madde halinde sıraladı:

1- Başkanlığınız bünyesinde kurulu sandık başkan ve üyelerinin atanmasına esas işlemlerde görev alan tüm kişilerin kimlik ve iletişim bilgileri,

2- Başkanlığınız bünyesinde kurulu sandık başkan ve üyelerinin atanmasına esas işlemlerde görev alan tüm memurların kimlik ve iletişim bilgileri,

3- Başkanlığınız bünyesinde kurulu sandıklardan çıkan oyların sisteme girişinde görevli tüm personelin kimlik ve iletişim bilgileri,

4- Sandık kurullarının oluşumu için mülki idare amirliklerince/siyasi partilerce gönderilen listelerin örneği,

5- Başkanlığınızca atanan kişilerin mazeret vesaire bir sebeple değiştirilmiş olması halinde, bu işlemlere esas dilekçeler ve alınan kararların örneği,

6- Atamayla belirlenen sandık kurullarında seçim günü göreve gelmeme gibi bir sebeple oluşan değişiklikleri içerir evrakın örneği,

7- Başkanlığınız bünyesinde kurulu sandıklarda seçim sonuçlarına yapılan itirazların, itiraz üzerine verilen kararların ve bu işlemlere esas tüm evrakın (sandık sonuç tutanakları, yeniden sayım sonrası tanzim edilen tutanak vs. örneği)

İSTENEN EVRAKLAR 26 KLASÖR HALİNDE BAŞSAVCILIĞA ULAŞTI

Başsavcılığın bu yazısı üzerine Kadıköy İlçe Seçim Kurulu'ndan 13, Ataşehir İlçe Seçim Kurulu'ndan 9 ve Maltepe İlçe Seçim Kurulu'ndan 4 klasör halinde evrağın Başsavcılığa ulaştığı öğrenildi.

Görüntü Dökümü:

-------

-Arşiv

15.05.2019 - 13.08 - Haber Kodu : 190515110

===========================

(ÖZEL)

2- ARNAVUTKÖY'DE ÖĞRENCİYE DAYAK İDDİASI

Müslim SARIYAR-Harun UYANIK/İSTANBUL

Arnavutköy'de bir ilköğretim okulunda öğretmenin, sıranın üstüne çıktığı gerekçesiyle bir öğrenciyi dövdüğü öne sürüldü.

Arnavutköy'de bir ilköğretim okulunda önceki gün meydana gelen olay iddialara göre şöyle gelişti:  6'ncı sınıf öğrencisi 11 yaşındaki B.K., pencereyi kapatmak için sıra üstüne çıktığı sırada öğretmen O. S., sınıfa girdi. O.S. yanına çağırdığı öğrencisini arkadaşlarının önünde önce tokatladı sonra yumruk ve tekme attı.

Okuldan dönen çocuğunun öğretmen tarafından dövüldüğünü öğrenen anne Nimet Göçer ise hemen okula gitti. Öğretmenin okulda olmadığını öğrenen Göçer, Arnavutköy İlçe Emniyet Müdürlüğü Çocuk Büro Amirliği'ne giderek şikayetçi oldu

Annesiyle birlikte polis merkezine giderek ifade veren B.K.'nin  "Son iki derse öğretmenden önce sınıfa girdim. sıranın üzerine çıkarak pencereyi kapatıyordum. bu sırada öğretmen içeri girdi. Beni sıranın üzerinde gördü ve tahtaya çağırdı. 'Gerizekalı, mal gel buraya' dedi. Ben de dediğini yaptım. Tahtanın önünde dururken öğretmen bana vurmaya başladı. Yüzüme en az 5-6 tokat attı. Sonra kafamın çeşitli yerlerine sağlı sollu 10-15 defa yumruk attı. Ben kendimi korumak için ellerimle kafamı kapattım. Öğretmen sonra benim bacağıma tekme attı. Ben ağlamaya başlayınca da sınıftan çıktı ve bir daha geri dönmedi. Bende müdür yardımcısının yanına giderek durumu anlattım. O da öğretmeni çağırttı. Ancak gelmeyince de beni eve gönderdi. Abim hastaneye götürdü. Sonra da annemle şikayete geldik" dediği öğrenildi.

Anne Nimet Göçer, "Ben işyerindeyken aradılar. Gelene kadar abisi hastaneye götürmüş. Öğretmen yok. Arka kapıdan öğretmeni de kaçırmışlar. Şikayetçi oldum. Hem öğretmenden hem de okul müdüründen. Dün müdüre sordum. Böyle bir olay olmuş öğretmeni neden bıraktınız diye bana mesaisi bitmişti gitti dedilerö diye konuştu.

Ailenin avukatı Burak Temizer ise, "B.K., 11 yaşında ve maalesef bahsi geçen olay kasten yaralamadan daha çok kasten atam öldürmeye teşebbüs noktasına dahi varabilecek bir olay. Çünkü B.K.'nin baş bölgesine yaklaşık 2 dakika süren şekilde aldığı 15-20 yumruk darbesi var. B.K., can havliyle başını korumasaydı belki de şu an çok acı bir olay ortaya çıkmış olacaktı. Bugün çocuğun başına gelen bu olay bir daha kimsenin başına gelmesin diye konunun takipçisi olacağız" açıklamasını yaptı.

Okul yönetimi ise olayla ilgili görüşme taleplerine olumsuz yanıt verdi

Görüntü dökümü:

---------------

-B.K. ile röp

-B.K.'nın izleri göstermesi

-Okuldan detaylar

-Anne ile röp

-Genel ve detaylar

15.05.2019 - 13.17 - Haber Kodu : 190515116

==========================

3- İSTANBUL'DA TERÖR OPERASYONU: 8 GÖZALTI

İstanbul DHA

İstanbul'da terör örgütü PKK'ya yönelik düzenlenen operasyonda 8 kişi gözaltına alındı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Teröle Mücadele Şube Müdürlüğü'nce PKK/KCK terör örgütüne yönelik operasyon düzenlendi. Örgüt adına kırsal alanda faaliyet gösterdikten sonra bir süre önce geldikleri Esenyurt'ta yasadışı gösteriye katıldıkları tespit edilen şüphelilerin yakalanması için 14 adrese eş zamanlı baskın yapıldı. Operasyonda 8 kişi gözaltına alınarak emniyet müdürlüğüne götürüldü. Şüphelilerin sorgusunun devam ettiği öğrenildi.

Görüntü Dökümü:

---------------

ARŞİV

15.05.2019 - 12.26 - Haber Kodu : 190515091

==================================

(GENİŞ HABER)

4- HAYDARPAŞA'DA KAZI ALANINDA TOP MERMİSİ BULUNDU

Haber-Kamera: Cengiz ÇOBAN - Çağrı ÇALIŞKAN - İstanbul DHA

Haydarpaşa Garı çevresindeki arkeolojik kazı alanında yapılan çalışmalarda top mermisi bulundu. Eski top mermisinin bulunması üzerine olay yerine bomba uzmanı ekip çağrıldı. Bomba imha ekipleri etkisini yitirmiş top mermisini incelemek üzere araçlarına koyarak olay yerinden ayrıldı.

Edinilen bilgiye göre öğlen saatlerinde Haydarpaşa Garı çevresindeki arkeolojik kazı sırasında top mermisi bulundu. Yetkliler mermiyi alarak kazı alanından çıkan malzemelerin incelendiği alana götürdü. Burada yapılan incelemenin ardından mermi kayıt altına alınarak durum polise bildirildi. Polis ekipleri tarafından kazı alanına bomba imha ekipleri çağrıldı. Bomba imha ekipleri eski dönemden kalma, etkisini yitirmiş  mermiyi incelemek üzere araçlarına koyarak olay yerinden ayrıldı.

Görüntü dökümü:

----------------------

-Kazı alanından görüntü

-Polis ekiplerinden görüntü

-Bomba imha ekibinin görüntüsü

-Top mermisinin görüntüsü

-Araca konması

-Genel ve detay görüntüler

15.05.2019 - 13.00 - Haber Kodu : 190515106

15.05.2019 - 13.01 - Haber Kodu : 190515107

=============================

5- İSTİNAT DUVARININ ALTINDA CAN VEREN KİŞİNİN CENAZESİ ADLİ TIP'TAN ALINDI

İş çıkışı evine dönüyordu, istinat duvarı altında kaldı

Yılmaz BEZGİN, İSTANBUL, BAŞAKŞEHİR Kayaşehir'de çöken istinat duvarının altında kalan araçta can veren kişinin cenazesi Adli Tıp Kurumu'ndan alındı.

Edinilen bilgilere göre, İSKİ'de çalışan Fatih Göztepe (40), Fatih Çukur ve Adem Şahin dün akşam iş çıkışı evlerine gitmek üzere yol çıktılar. Fatih Çukur'un kullandığı araçtan evine yaklaşan Adem Şahin indi. Fatih Göztepe ile Fatih Çukur ise evlerinin bulunduğu karşı siteye yöneldiler. Tam bu sırada  sitenin istinat duvarı çöktü ve duvar altında kaldılar.  Aracı kullanan Fatih Çukur enkazdan yaralı olarak kurtarılırken, aracın arka sağ koltuğunda oturan  Fatih Göztepe hayatını kaybetti.

2 çocuk babası Fatih Göztepe'nin cenazesi,  Adli Tıp Kurumu'ndaki işlemlerinin ardından  ailesine teslim edildi. Göztepe'nin cenazesi, bugün Çatalca Kabakça Köyü Camii'nde  ikindi namazının ardından kılınacak cenaze namazı ile toprağa verilecek.

Görüntü Dökümü:

-------------

-Cenazenin alınması

-Ölen kişinin fotoğrafı

-Çökme anı

-Yaralının çıkarılması

15.05.2019 - 13.06 - Haber Kodu : 190515108

=============================

6- BAĞDAT CADDESİ'NDE TRAFİK MAGANDASI KAMERADA

İstanbul DHA- KADIKÖY Bağdat Caddesi'nde zikzaklar yaparak ilerleyen sürücü kameraya yansıdı.

Bağdat Caddesi'nde dün gece bir sürücü bir anda zikzaklar yapmaya başladı. Akan trafiğe rağmen tehlikeli hareketini sürdüren sürücü, arkadan gelen araçtakiler tarafından cep telefonu kamerasıyla görüntülendi. Tehlikeli hareketlerini bir süre daha sürdüren sürücü hızla ilerleyerek gözden kayboldu.

Görüntü Dökümü:

-------------

-Sürücünün tehlikeli hareketleri

15.05.2019 - 11.58 - Haber Kodu : 190515080

====================

7- İSTANBUL BOĞAZI'NDA YUNUS ŞÖLENİ

Hakan KAYA-Hasan YILDIRIM/İSTANBUL,

İstanbul Boğazı'nda ortaya çıkan yunus sürüsü DHA kamerası tarafından kaydedildi.

Bebek sahili açıklarında ilerleyen yunus sürüsü sahildeki vatandaşlara  görsel şölen sundu. Yunusların suyun üzerinde adeta dans etmeleri kameralara yansıdı. Yanlarından geçen gemilere aldırış etmeyen yunuslar, boğazın güzelliğine renk kattı. Yunus sürüleri bir süre sonra gözden kayboldu.

Görüntü dökümü:

----------------------

-Boğazdaki yunus sürüleri

-Vatandaşların yunusları izlemesi

-Genel ve detaylar

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İstanbul Maltepe Kadıköy DHA Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title