Haberler

Kocaeli'deki Cinayet Davası

Kocaeli'nin Gölcük ilçesinde annesinin birlikte yaşadığı kişiyi bıçakla öldürdüğü ileri sürülen kadının yargılanmasına devam edildi.

Kocaeli'nin Gölcük ilçesinde annesinin birlikte yaşadığı kişiyi bıçakla öldürdüğü ileri sürülen kadının yargılanmasına devam edildi.

Kocaeli 7. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu sanık Şerife A, avukatı Ömer Yiğit Akçay, maktul Yaşar K'nin oğlu Ali K. katıldı.

Sanık Şerife A, savunmasında üzerine atılı suçlamaları kabul etmeyerek, maktulün, annesiyle yaklaşık 20 yıldır resmi nikahsız yaşadığını söyledi.

Küçük yaşlarda annesiyle babasının ayrılması nedeniyle yurda verildiklerini ifade eden Şerife A, 4-5 yıl yurtta kaldıktan sonra annesiyle maktulün yaşadığı eve geçtiğini kaydetti.

Şerife A, bu dönemde maktulün kendisine cinsel tacizde bulunduğunu iddia ederek, konunun adli makamlara yansıdığını ve maktulün 6 ay hapiste kaldıktan sonra delil yetersizliğinden beraat ettiğini anlattı.

Bunun etkisiyle evden yeniden ayrıldığını dile getiren sanık Şerife A, "Birden fazla kişinin cinsel saldırısına uğradım. Hamile kaldım, kızım doğdu. Kızım 9 yaşına kadar annem tarafından büyütüldü. Annemin maktulden ayrıldığını söylemesi üzerine yanına gittim. Ancak sonra maktulle annem barıştı. Eve geldi ve yeniden maktulün tacizine uğradım. Evden ayrıldım, gayriresmi evlilik yaptım ve 2 çocuğum oldu." diye konuştu.

Şerife A, maktulün kendisini sürekli arayarak tehdit ettiğini ve hakarette bulunduğunu, kız kardeşini de taciz ettiğini ileri sürdü.

Tanıklar dinlenildi

Duruşmada, sanığın eski eşi Güngör M, kız kardeşi Hilal Z. ve maktulün komşusu Ziynet U. tanık olarak dinlenildi.

Hilal Z, maktulün hem ablasına hem de kendisine tacizde bulunduğunu iddia ederek, şunları kaydetti:

"Bir tarihte maktulü ablamın odasından çıkarken gördüm. O dönemde ablam maktulün kendisine cinsel yönden saldırdığı gerekçesiyle şikayette bulunmuştu. Ancak yaşım küçük olduğu için mahkemede tanıklık yapamadım. Bundan sonraki dönemlerde de ablam maktulün kendisine cinsel tacizlerde bulunduğunu anlattı. Maktul birlikte yaşadığımız dönemde bana da cinsel tacizde bulunmuştur. Bu olaylar sırasında ben de evden ayrılarak bir dönem yurtta kaldım. Maktul yabancı uyruklu kadınlara fuhuş yaptıran biriydi. Doğrudan görmemekle birlikte ablam maktulün kendisine de fuhuş teklif ettiğini söylemişti. Hatta bir keresinde dışarı çıktıklarında ablam bana gelip, 'beni sattı' dedi."

Tanık Ziynet U, maktulün üst katında oturduğunu ve olay günü bağrışma üzerine dışarı çıktığını dile getirerek, "Maktul böğrünü tutar şekilde yatıyordu. Ne olduğunu sorduğumda bıçaklandığını söyledi ve ambulans çağırmamı istedi. Ben de derhal ambulans çağırdım. Daha sonra kendisini götürdüler. Sanığı tanırım. Ancak sanık ile maktul arasındaki olaylara ve geçimsizliklerine dair herhangi bir bilgim yoktur." ifadelerini kullandı.

Sanığın imam nikahlı eski eşi olduğunu belirten tanık Güngör M, cezaevinden SEGBİS aracılığıyla duruşmaya katıldı.

Sanıkla 8 yıl beraber yaşadıklarını ve iki çocukları olduğunu aktaran Güngör M, şöyle devam etti:

"Maktulü tanırım. Kendisi fuhuş yaptıran birisidir. Sanıktan da fuhuş yapmasını istiyordu. Ancak sanık bunu kabul etmeyince ona olumsuz davranışlar gösteriyordu. Sürekli olarak çocuğu göstermemekle tehdit ediyordu. Esasen ayrılmamıza neden olan kendisidir. Maktulün Şerife'ye bizzat tacizde bulunduğunu görmedim. Ancak Şerife'den bunu duydum."

Duruşmada söz alan maktulün oğlu Ali K, tanık beyanlarını kabul etmeyerek, "Madem babam sanığı ve dinlenilen tanığı fuhşa zorluyordu, neden oğlu olarak bana gelip durumu anlatmadılar? Gerekli müdahaleleri yapardık." dedi.

Mahkeme heyeti, eksiklerin giderilmesine, sanığın kızının ve diğer tanıkların dinlenilmesine, sanığın tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı 1 Ağustos'a erteledi.

- Olay

Kocaeli'nin Gölcük ilçesinde, 14 Ekim 2018'de Şehitler Mahallesi 171. Sokak'ta, Yaşar K. ile birlikte yaşadığı kadının kızı Şerife A. arasında bilinmeyen nedenle tartışma çıkmış, Şerife A. bıçakla Yaşar K'yi yaralamıştı.

Kocaeli Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan Yaşar K, 9 gün süren yaşam mücadelesini kaybetmişti.

Olay yerinden kaçan ve polis ekiplerinin çalışması sonucu yakalanan şüpheli, çıkarıldığı hakimlikçe tutuklanmıştı.

Kaynak: AA / Güncel

Gölcük Güncel Haberler

title