Haberler

    Malezya'da Bir Genç Kız, Instagram Anketi Sonucu İntihar Etti

    Malezya'da yaşayan bir genç kız, Instagram hesabından yaptığı paylaşımla takipçilerinden yaşaması ya da ölmesi için oy vermelerini istedi. Çoğunluğun kararı ölüm şeklinde çıkınca genç kız hayatına son verdi.

    Sosyal medya gençleri oldukça fazla etkiliyor. Çevrenin etkisine daha açık olunan bu yaşlarda gençler, sosyal medyadan gelen etkileşimlerden daha çok etkileniyor.

    Malezya'da yaşanan bir olay, bu durumun ne kadar ileri gidebileceğini de açık şekilde gözler önüne serdi. Ülkenin doğusunda yer alan Salavak eyaletinde yaşanan olayda, adı açıklanmayan 16 yaşındaki bir genç kız, Instagram hesabından yaptığı anket sonucunda intihar etti.

    Bir anket paylaşan genç kız, takipçilerine "Gerçekten önemli. Bana ölüm ya da yaşamı seçme konusunda yardım edin" dedi. Şıklara ise ölüm ve yaşamı koydu. Ankete katılan kullanıcıların çoğu tercihini ölümden yana kullandı.

    İddialara göre genç kız bu anket sonucu üzerine intihar etti. Polisin yaptığı incelemelerde ankete katılanların %69'unun ölümü seçtiği belirlendi.

    Olayın duyulması ülkede büyük tartışmalar da başlattı. Avukat ve milletvekili olan Ramkarpal Singh, genç kızın ölmesine oy veren kişilerin intihara teşvik ile suçlanmaları gerektiği yönünde görüş bildirdi.

    Singh, insanların yaşam seçeneğini tercih etmeleri durumunda genç kızın hayatta olacağına inandığını belirterek, "Kullanıcıların çoğu, kendi hayatına son vermek konusunda cesaret vermeseydi genç kız bugün yaşıyor olur muydu? Eğer profesyonel yardım alması önerilseydi bunu yapar mıydı? Gerçekten kullanıcıların yüreklendirmesi hayatına son verme kararını etkiledi mi?" sorularını sordu.

    Singh, intihara teşebbüsün ülkede suç olduğunu ve bu yüzden insanları intihara teşvik etmenin de suç olması gerektiğini söyledi.

    Malezya'nın Gençlik ve Spor Bakanı Syed Saddiq Abdul Rahman, yaşanan trajedinin ülkedeki ruh sağlığının tartışmaya açılması gerektiği ihtiyacını ortaya koyduğunu söylüyor. Rahman, gençlerin ruh sağlığından endişeli olduğunu ve bu konunun ulusal çapta tartışılması gerektiğini söyledi.

    Yaşanan olay bir kez daha gözlerin sosyal medya mecralarına çevrilmesine sebep oldu. Instagram, şubat ayında bir açıklama yapmış ve kendine zarar verme fikri içeren içeriklerin gizleneceğini söylemişti. Bu gelişme, 2014'te intihar eden 14 yaşındaki Molly Russell'in vakasından sonra gündeme gelmiş bir özellikti.

    Kaynak: WebTekno / Teknoloji

    Instagram Malezya Haberler

    Bakmadan Geçme

    İnci Taneleri 12. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 18 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 18-19 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak 66. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 18 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kül Masalı 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 18 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 18-19 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda CANLI izle! Hudutsuz Sevda 28. Bölüm FOX TV CANLI izle! 19 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 19 Nisan Cuma burç yorumları nedir? Sakla Beni CANLI İzle! Star TV Sakla Beni 24. Bölüm HD CANLI izleme linki! İnci Taneleri CANLI izle! 18 Nisan İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Aldatmak canlı izle! 18 Nisan ATV Aldatmak 65. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 18 Nisan günün maçları nereden izlenir? SURVIVOR NEDEN YOK? Bu akşam Survivor yok mu? Yeni bölüm ne zaman yayınlanacak? İbrahim Hacıosmanoğlu kimdir? TFF Başkan adayı İbrahim Hacıosmanoğlu kaç yaşında, nereli? Gelinim Mutfakta çeyrek altının kim aldı? 18 Nisan Gelinim Mutfakta kim kazandı? Puan durumu nedir? Gelinim Mutfakta Rabia Kimdir? Gelinim Mutfakta Rabia kaç yaşında, nereli?
    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title