Haberler

Edirne'den Kısa Kısa

Macaristan İstanbul Başkonsolos Vekili Tamas Torma beraberindeki heyetle Trakya Üniversitesini (TÜ) ziyaret etti.

Üniversiteden yapılan açıklamaya göre, ziyaret kapsamında TÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Osman Hatipoğlu, Macar heyetiyle görüştü.

Ziyarette, TÜ'de önümüzdeki dönemde öğrenci alımına başlaması planlanan Macar Dili ve Edebiyatı Bölümüne dair bilgi alışverişinde bulunuldu.

Rektör Vekili Prof. Dr. Hatipoğlu, Edebiyat Fakültesine bağlı Balkan Dilleri ve Edebiyatları Bölümünde önemli çalışmalar yapıldığını belirterek,

"Bu bölümde verilen eğitim ile ülkemizin Balkan araştırmalarında ihtiyaç duyduğu insan gücünü yetiştirmekteyiz. Macar Dili ve Edebiyatı Bölümünün aktifleşmesi, sadece Türkiye ve Macaristan ilişkilerinin gelişmesine katkı sağlamayacak aynı zamanda Macaristan ile Türkiye'nin de içinde olduğu Balkan coğrafyası arasındaki ilişkilerin daha da güçlenmesine vesile olacaktır" ifadelerini kullandı.

Macaristan Başkonsolos Vekili Torma da üniversite ile yapılan ortak çalışmaların artarak devam edeceğini kaydetti.

Görüşme sonunda Macaristan Büyükelçisi Viktor Matis'in de destekleri ile İstanbul'daki Macaristan Kültür Merkezi ve Trakya Üniversitesi arasında aktif hale getirilecek bölümde kullanılmak üzere eğitsel materyallerin oluşturulması ve sağlanması konusunda yeni görüşmeler yapılması kararı alındı.

Enez'de 1 ton kum midyesi ele geçirildi

Enez ilçesine bağlı Çeribaşı Köyü'nde, yaklaşık 1 ton kum midyesi ele geçirildi.

Alınan bilgiye göre; Jandarma ekipleri, Çeribaşı Köyü yakınlarında, E.D. yönetimindeki 34 GT.. plakalı aracı şüphe üzerine durdurmak istedi. Dur ihtarına uymayarak kaçan araç, bir süre sonra durduruldu.

Araçta yapılan aramada, 53 torba içerisinde, yaklaşık 1 ton kum midyesi yakalandı. Kum midyeleri muhafaza altına alınırken, sürücü hakkında 1380 Sayılı Su Ürünleri Kanunu'na Muhalefet suçundan işlem yapılarak serbest bırakıldı.

Belediyeden ramazan denetimi

Edirne Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü'ne bağlı İşyeri Denetim Birimi ve Zabıta ekipleri, esnafları denetledi.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, ekipler, ramazan ayında fırın, lokanta ve gıda üreten imalathanelere yönelik denetimlerini artırdı.

Denetimlere katılan Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Ertuğrul Tanrıkulu, hijyene ve gıda güvenliğine önem verdiklerini belirtti.

Tanrıkulu, fiyat etiketlerine Türk lirası ibaresi koyulması yönünde esnafları uyararak, yabancı turistlerin bu yönde şikayetlerde bulunduğunu kaydetti.

THK Edirne Şubesi sergi açtı

Türk Hava Kurumu (THK) Edirne Şubesi, Milli Mücadele'nin 100. yılı dolayısıyla kurumun faaliyetlerinin yer aldığı fotoğraflardan oluşan sergi açtı.

THK Edirne Şube Başkanı Coşkun Molla, Saraçlar Caddesi'nde düzenlenen serginin açılışında gazetecilere yaptığı açıklamada, sergiyi THK'nın kurucusu olan büyük önder Atatürk'e "saygı duruşu" olarak nitelendirdiğini söyledi.

THK'nın kurulduğu günden bu yana Türk milletinin yararına faaliyetlerde bulunduğunu belirten Molla, "Ramazan ayı dolayısıyla toplanan fitre ve zekat gelirleri, kurban bayramında toplanan derilerden elde edilen gelirlerle şehit ve gazilerimizin çocuklarımıza burs imkanı sağlıyoruz. Bunun dışında dünyanın en büyük ikinci hava söndürme filomuz var. Tabi burada en önemlisi havacılık anlamında verdiğimiz kurslar. Bunların hepsi ücretsiz şekilde veriliyor. Tabi bunları halkımızın kuruma yaptığı destekler sayesinde yapabiliyoruz." şeklinde konuştu.

Sergi açılışına katılan Edirne Barosu Başkanı Alper Pınar da Atatürk'ün kurucusu olduğu THK'nın başarılı çalışmalar yaptığını belirtti.

Kaynak: AA / Güncel

Macaristan İstanbul Haberler

title