Haberler

Şentop: Bir Milletvekili ile İlişkilendirilmesi Yanlış Olur

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, dün TBMM'de gerçekleşen saldırı girişimi ile ilgili, "Burada milletvekillerimize çeşitli bölgelerden talep geliyor.

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, dün TBMM'de gerçekleşen saldırı girişimi ile ilgili, "Burada milletvekillerimize çeşitli bölgelerden talep geliyor. Bunlar arasında tanıdığınız da olabiliyor, tanımadığınız da olabiliyor. Böyle bir olayın bir milletvekili ile ilişkilendirilmesi yanlış olur" dedi.

TBMM Başkanı Mustafa Şentop,  Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı çerçevesinde Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu ile birlikte KKTC, Almanya, Fransa, Avusturya, Hollanda, Azerbaycan, Kırgızistan, Kazakistan, Özbekistan ve 81 ilden gelen temsilci gençlerle bir araya geldi. TBMM Başkanı Şentop, Meclis Tören Salonu'dan yapılan programın ardından, gazetecilerin dün TBMM'de gerçekleşen saldırı girişimine ilişkin sorularını yanıtladı. Şentop, Meclis'te güvenlik önlemlerinin en üst seviyede olduğuna dikkat çekerek şöyle dedi:

"Meclis'te güvenlikle ilgili iyi işleyen bir sistem var. Giriş yaptıkları andan itibaren kendileriyle ilgili birimlerimiz tarafından öğreniliyor ve gereken yapılıyor. Bekleme salonunda kadın-erkek birlikte 1- 1,5 saat vakit geçiriyorlar. Sonra tekrar birlikte giriş yapmak istediklerinde kadın olanın Meclis'e giriş yasağı olduğu ortaya çıkıyor. Meclisimizde güvenlikle ilgili iyi işleyen bir sistem var. Güvenlik görevlisi arkadaşlarımızı da tebrik ediyorum. Savcılık soruşturması devam ediyor."

'BİR MİLLETVEKİLİ İLE İLİŞKİLENDİRİLMESİ YANLIŞ OLUR'

Şentop, erkek şahıs ile ilgili herhangi bir arama kararı olmadığını ifade ederek, "İçeriye giriş yapan şahıs aranan bir şahıs olsa güvenlik görevlilerimizin önüne düşecektir. Erkek olanla ilgili herhangi bir arama yok. Kadın olan kişinin hakkında da örgüt üyeliğinden değil başka bir suçtan arama var. Burada milletvekillerimize çeşitli bölgelerden talep geliyor. Bunlar arasında tanıdığınız da olabiliyor, tanımadığınız da olabiliyor. Böyle bir olayın bir milletvekili ile ilişkilendirilmesi yanlış olur. Böyle bir ilişkinin şu anda bir kıymet oluşturduğunu düşünmüyorum. Ama şöyle bir şey öneririm; hem milletvekili arkadaşlarımız hem de danışman arkadaşlarımız biraz daha dikkatli olmalı. Alınan tedbirlerle ilgili kimse rahatsız olmasın. Buranın güvenliği için alınan tedbirlerdir bunlar. Bütün ihtimalleri değerlendiriyor güvenlik görevlilerimiz. Soruşturma sırasında amaçları da ortaya çıkacaktır" dedi.

Görüntü DÖKÜMÜ:

-Şentop'un açıklaması

Haber:  Besti KARALAR- İbrahim KÖRDEMİRCİ/ANKARA, -

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mustafa Şentop Milletvekili Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title