Haberler

Gençler Ramazanda "Gönül Sofralarına" Konuk Oluyor - Düzce

Düzce'de ramazan ayında yardım kolileri dağıtan gençler, her akşam bir ihtiyaç sahibi ailenin evinde orucunu açıyor.

Düzce Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'ne bağlı Gençlik Merkezi'nde ramazan kolisi dağıtan gönüllü yaklaşık 190 genç, "Gönül Sofrası Kuruyoruz" sloganıyla ailelere misafir olup iftar sofraları kuruyor.

Hazırladıkları yemeklerle ailelerin sofrasına ortak olan gençler, ailelerle sohbet edip paylaşma ayı olan ramazanda sosyal dayanışma ve yardımlaşma örneği sergiliyor.

"Ailelerle hemhal oluyoruz"

Gençlik ve Spor İl Müdürü Feyzullah Dereci, AA muhabirine yaptığı açıklamada, gençlerin örnek bir projeye imza attığını ve gönüller inşa ettiğini söyledi.

Dereci, ramazan ayının belli duyguları filizlendirme ayı olduğunu belirterek, "Sevgi paylaştıkça çoğalır diyerek yola çıktık. 3 yıldan beri arkadaşlarımız tasarladıkları bu proje ile yardım yapmak isteyen vatandaşlarımızdan aldığımız ve hazırladığımız ramazan kumanyalarını ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırıyoruz. Tüm ailelerle hemhal oluyoruz." diye konuştu.

Dereci, belirledikleri ailelerle iftar sofrasında bir araya geldiklerini kaydederek, şunları söyledi:

"Ailelerimizin yanına gidiyoruz, kumanyaları teslim ediyoruz. Daha sonra yanımızda götürdüğümüz yemeklerle 'Misafirliğe geldik ama yiyeceklerimizi yanımızda getirdik' diyoruz. Gençlerimizle soframızı kurup aile bireyleriyle birlikte orucumuzu açıyoruz."

Gençlerin telefon ve internet ortamından ayrılması için de bu sofraların bir fırsat olduğunu vurgulayan Dereci, "Telefon, internet derken insanlar bazı duygularını kaybetti. Biz bu duyguların yeni baştan filizlenmesini istiyoruz. Gençlerimiz bu durumdaki aileleri görsün istiyoruz, bu ayı ramazanın özüne uygun şekilde izah etmek, onlara anlatmak istiyoruz." ifadesini kullandı.

Kaynak: AA / Güncel

Düzce Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title