Haberler

11 Bin Suriyeli Birlikte İftar Açtı

İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Genel Müdürlüğü, Türk Kızılayı iş birliğiyle düzenlenen iftar programında, 11 bin Suriyeli birlikte oruç açtı.

İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Genel Müdürlüğü, Türk Kızılayı iş birliğiyle düzenlenen iftar programında, 11 bin Suriyeli birlikte oruç açtı.

Elbeyli Geçici Barınma Merkezinde öğle saatlerinde başlayan iftar hazırlıkları kapsamında 10 bin 500 kumanya konteynerlere dağıtıldı. İç savaşta yakınlarını kaybeden 500 kişi yönetim binası önünde kurulan sofraya davet edildi. Vatandaşlara iftarda salata, pilav, patlıcan tava, ayran ve tatlı ikramında bulunuldu.

Göç İdaresi Genel Müdür Yardımcısı Gökçe Ok, gazetecilere yaptığı açıklamada, nerede bir mazlum ve mağdur varsa orada bulunmayı kendisine misyon ve vazife edinmiş Türk Kızılayı ile böyle bir organizasyonda birlikte olmanın sevincini yaşadığını belirtti.

Bakanlığın talimatıyla ramazan gecelerini değerlendirmek adına evinden, yurdundan zulümle koparılan ve Türkiye'ye gelerek geçici barınma merkezinde yaşam mücadelesi veren misafirlerle iftar ve sahurları birlikte geçirdiklerini anlatan Ok, şunları dile getirdi:

"Dün ilkini Gaziantep'in Nizip ilçesindeki barınma merkezinde gerçekleştirdik. Bugün Elbeyli geçici barınma merkezindeyiz. Ramazan sonuna kadar bu şekilde geçici barınma merkezlerimizi ziyaret edip buradaki kardeşlerimizle birlikte olacağız. Onların kanaat önderleriyle görüşüp, konuşacağız. İftardan sahura kadar devam eden bir programımız var. Ülkemizde 11 geçici barınma merkezi var ve buralarda 130 bin civarında Suriyeli kardeşlerimiz kalıyor. Devletimle şeref duyuyorum. Dünyada hiç bir ülkenin geliştiremeyeceği ve geliştirmediği bir kapasiteyi geliştirmiş vaziyetteyiz."

Ok, oluşturulan geçici barınma merkezlerindeki misafirlerin ikamet, sağlık, eğitim gibi tüm ihtiyaçlarının en üst düzeyde karşılandığını sözlerine ekledi.

Programa, İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Genel Müdürlüğü Uluslararası Koruma Daire Başkanı Harun Başıbüyük, Kilis Vali Yardımcısı Fehmi Sinan Niyazi ile Kilis İl Göç İdaresi Müdürü Hasan Kahraman ve ilgililer katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

CEO Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title