Haberler

Dha Yurt Bülteni-20

Tokat'ta okula gitmek için evden çıkan Sefa'dan haber alınamıyorTOKAT'ta bu sabah okula gitmek üzere evden Sefa Barış Susmaz'dan(12) haber alınamadı.

Tokat'ta okula gitmek için evden çıkan Sefa'dan haber alınamıyor

TOKAT'ta bu sabah okula gitmek üzere evden Sefa Barış Susmaz'dan(12) haber alınamadı. Ailenin başvurusu üzerine kayıp çocuğun bulunması için Jandarma ve AFAD ekipleri arama çalışması başlattı.

Tokat merkeze bağlı Küçükbağlar köyünde yaşayan Sedat ve Sevil Susmaz çiftinin 3 çocuğundan en büyüğü olan Sefa Barış Susmaz bu sabah evden 'Okula gidiyorum' diyerek ayrıldı. Ailesi, Sefa'nın köydeki okula hiç gitmediğini öğrenince çocukları bulmak için arama çalışması başlattı. Ancak ailenin yaptığı aramadan bir sonuç alınamadı. Aile akşam saatlerinde durumu Jandarma ekiplerine bildirdi. Jandarma ekiplerinin köyde araştırma yaptı. Bazı köylülerin çocuğu son olarak Tokat-Pazar yolu yakınlarında gördüğünü söylemesi üzerine bölgede AFAD ekiplerinin de katılımıyla arama çalışması başlatıldı. Bölgedeki arama çalışmaları sürüyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-----------------------------

-Bölgeden görüntüler

-Arama çalışmalarından görüntüler

Haber-Kamera:  Halil İbrahim YEL/TOKAT

==============

Ecrin'in kaybolduğu evin yakınında kazı başlatıldı

SAMSUN'un Vezirköprü ilçesinde evinin önünde oyun oynarken kaybolan 1,5 yaşındaki Ecrin Kurnaz'ı arama çalışmaları sırasında kadavra köpeği 'Abrek', evin yaklaşık 70 metre aşağısındaki bir ağacın dibinde tepki verdi. Savcılık kararı ile küçük kızın gömülü olabileceği şüphesi üzerine alanda gece yarısı kazı çalışması başlatıldı.

Vezirköprü ilçe merkezine yaklaşık 32 kilometre uzaklıktaki Alancık Mahallesi'nde oturan Kurnaz ailesinin kızları Ecrin, geçen hafta salı günü öğle saatlerinde evlerinin önünde oynarken kayboldu. 9 gündür sürdürülen aramalarda 16 kilometrekarelik alanı didik didik tarayan ekipler, Ecrin'e dair bir iz bulamadı. Bölgede sürdürülen aramalar sırasında akşam saatlerinde AFAD'a ait 'Abrek' isimli kadavra köpeği, küçük kızın kaybolduğu evin yaklaşık 70 metre aşağısında bir ağacın dibinde tepki verdi. Bunun üzerine durum kayıp Ecrin soruşturmasını yürüten savcılığın kararı ile alanda kazı yapılması kararlaştırıldı. Gece yarısı bölgeye gelen jandarma ekipleri kadavra köpeğinin tepki verdiği alanda önce kazma küreklerle ardından ise iş makinesi ile kazıya başladı. Kazı çalışması sürüyor. Kazı çalışmalarını küçük kızın dedesi Nuri Kurnaz da izliyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

Ekiplerin kazı bölgesine gidişi

Kazı yapılması

Detaylar

Haber-Kamera: Yaprak Koçer-Hüseyin KALAY SAMSUN-DHA

=================

Otomobiliyle seyir halindeyken silahlı saldırıya uğrayan gece kulübü sahibi yaralandı

BURSA'da, gece kulübü sahibi Ali C. (40), otomobiliyle seyir halindeyken kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce silahlı saldırıya uğrayarak vücuduna isabet eden 4 kurşunla ağır yaralandı.

Olay, akşam saatlerinde Bursa'nın Nilüfer ilçesine bağlı Görükle Mahallesi'nde meydana geldi. İddiaya göre 16 ADP 659 plakalı otomobiliyle seyir halinde olan Ali C.'nin aracının önü kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce kesildi. Şüpheli ya da şüpheliler tabanca ile Ali C.'nin otomobiline ateş açarak olay yerinden plakasız bir otomobil ile kaçtı. Çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine gelen sağlık ekipleri, vücuduna isabet eden 4 kurşunla ağır yaralanan Ali C.'yi Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesine kaldırdı. Polis ekipleri ise olay yerinde yaptığı incelemede çok sayıda boş kovan ele geçirdi. Ali C.'nin gece kulübü işettiği öğrenilirken, polis olayla ilgili soruşturma başlattı.

Görüntü dökümü

-------------------------

-Kurşunlanan araçtan detaylar

-Hastaneden detaylar

-Olay yeri inceleme ekiplerinden detaylar

-Genel detaylar

Süre: 01.36 Boyut: 180 MB

Haber: İsmail Hakkı SEYMEN - Kamera: Semih ŞAHİN/BURSA,

==============================

Polisten kaçarken 3. kattan düştü

MANİSA'da devriye gezen polisler, atıl durumdaki eski ilahiyat fakültesinden hırsızlık yapmak istedikleri iddia edilen zanlıların peşine düşünce kaçmaya çalışan şahıslardan biri 3. kattan düşerek ağır yaralandı.

Olay,  bugün saat 22.00 sıralarında Manisa'nın Şehzadeler ilçesi Şehitler Mahallesi Turgutlu Caddesi üzerinde bulunan eski ilahiyat fakültesi binasında meydana geldi. Devriye gezen polis ekipleri atıl durumda bulanan eski ilahiyat fakültesi binasında hırsızlık yapmak isteyen 3 kişiyi fark etti. Polisi gören zanlılar kaçmaya çalışırken içlerinden M.D.(13) isimli şahıs 3. kattan düşerek ağır yaralandı. Olay yerine gelen sağlık ekipleri yaralıya ilk müdahale olay yerinde yaptıktan sonra Manisa Şehir Hastanesine kaldırdı. Yaralının ciddiyetini koruduğu öğrenilirken, diğer iki şüpheli polisler tarafından kıskıvrak yakalanarak gözaltına alındı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-Olay yerinde polis ekiplerinin çalışması

-Olay yerinden genel ve detay görüntüler

Haber – Kamera: Cemil SEVAL/MANİSA,

==============================

Ordu'da heyelan; 3 ev çöktü, mahalleli evlerini boşaltıyor

ORDU'nun Aybastı ilçesinde 3 ay önce meydana gelen ve riskli olduğu gerekçesiyle 17 binanın tahliye edildiği Sağlık Mahallesi'nde bu akşam saatlerinde yaşanan yeni heyelanda, daha önce boşaltılan iki katlı üç ev yıkıldı. Mahallede sağlam evlerde kalanlar, meydana gelen yeni heyelanla birlikte korku ve panik yaşayarak evlerini boşaltmaya başladı.

Ordu'nun Aybastı ilçesine bağlı Sağlık Mahallesi'nde 3 ay önce heyelan meydana geldi. Heyelan nedeniyle binaların duvarlarında çatlaklar, tarım arazilerinde de yarıklar oluştu. İl Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürlüğü ekipleri mahallede teknik ekip inceleme yaptı. AFAD ekiplerinin incelemesinde mahalle zemininde kayma tespit edildi. Bunun üzerine 26 evin bulunduğu mahallede 17 bina tahliye edildi. Yakınlarının yanına yerleşen mahalle sakinlerine ise kira yardımı yapıldı.

YENİ HEYELANDA BOŞALTILAN ÜÇ EV YIKILDI

Heyelandan boşaltılan evlerin yıkımı için karar alınırken, bu akşam saatlerinde mahallede yeniden heyelan meydana geldi. Heyelanda daha önce boşaltılan evlerdeki çatlaklar artarken, boşaltılan üç ev kendiliğinden yıkıldı. Mahallede sağlam evlerde kalanlar ise yaşadıkları korku ve panik nedeniyle evlerini boşaltmaya başladı. Eşyalarını tahliye eden vatandaşlar mahalleden ayrılıyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-------------------------

-Heyelandan yıkılan evlerden görüntü

-Heyelan bölgesinden görüntü

-Vatandaşlardan görüntü

-Eşya taşıyan vatandaşlardan gece görüntüsü

-Hayvanlarını taşıyan vatandaşlardan gece görüntüsü

-Diğer detaylar

Haber: Nedim KOVAN Kamera: Yavuz ŞEN-ORDU-DHA

=================================

Otomobilin kaputunun üzerinde yolculuk, hastanede son buldu

KARAMAN'da  otomobilin kaputunun üzerinde yolculuk yapan Dalyan A., sürücünün aniden fren yapması üzerine düşüp, başına yere çaptı. Ağır yaralanan Dalyan A., hastaneye kaldırıldı. Sürücü olan arkadaşı Enes Z.'ye (19) 'trafik güvenliğini tehlikeye sokmak' suçundan 108 lira para cezası uygulandı.

Olay, saat 22.00 sıralarında Yunus Kent Mahallesi Alparslan Türkeş Bulvarında meydana geldi. Dalyan A,  arkadaşı Enes Z.(19)'nin kullandığı 70 AL 826 plakalı otomobilin kaputunun üzerine oturarak seyahat etmeye başladı. Enes Z., Alparslan Türkeş Bulvarı'nda frene basıp aracı durdur. Dalyan A. da kaputun üzerinden fırlayıp yere düştü. Başını yere çarpan ve ağır yaralanan Dalyan A., ambulansla Karaman Devlet Hastanesine kaldırıldı. Sürücü Enes Z.'ye de 'trafik güvenliğini tehlikeye sokmak' suçundan 108 lira para cezası uygulandı. İfadesi alınmak üzere de polis merkezine götürüldü.

Görüntü Dökümü

----------------------

-Olay yerinden detay

Genel ve detay

Haber- Kamera: Muammer ŞEN / KARAMAN

=========================================

Engelli gençlerin asker kınasında duygusal anlar yaşandı

MUĞLA'da 1 günlük temsili askerlik yapacak olan engelli gençler için asker kınası etkinliği düzenlendi. Statü gereği askerlik yapamayan engellilere unutamayacakları bir eğlence düzenlenirken, omuzlarında ay-yıldız işlemeli tülbentler ve ellerinde kınaları gören aileleri de gözyaşlarını tutamadı.

Muğla'nın merkez ilçesi Menteşe'deki Öğretmenevi'nde 'Engelliler Haftası' kapsamında asker kınası etkinliği düzenlendi. Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Engelliler Derneği Başkanı Emine Çakıroğlu, amaçlarının engelli bireylerin kendilerine güven duygularını pekiştirerek, toplumla iç içe olmalarını sağlamak olduğunu belirterek, "Programda hem aileler bir araya geliyor hem de çocuklarımız güzel bir gece geçiriyor. Bu tür programlarla engellileri topluma kazandırmayı amaçlıyoruzö dedi.

Konuşmaların ardından 1 gün askerlik yapacak 31 engellinin kınaları, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Coşkun Sel, İl Emniyet Müdürü Hakan Çetinkaya, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdür Yardımcısı Seda Cesur, Menteşe Belediye Başkanı CHP'li Bahattin Gümüş, Engelliler Derneği Başkanı Emine Çakıroğlu ile Zihinsel Engelliler Derneği Başkanı Menderes Çetinözlü tarafından yakıldı.

Kınaları yakılan ve Muğla İl Jandarma Komutanlığı'nda 1 günlük temsili askerlik yapacak olan engelli gençlerin, protokol üyeleri ile birlikte Harmandalı zeybeği oynaması büyük alkış aldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-Engelli gençlere  kına yakılmasından genel ve detay görüntüler

-Engelli gençlerin kına yakılmasının ardından canlı müzik eşliğinde oynamaları

-Engelli gençlerin, protokol üyeleri birlikte Harmandalı zeybeği oynaması

Haber – Kamera: Cavit AKGÜN / MUĞLA,

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Tokat DHA Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
title