Haberler

Spor Fatih Terim Galatasaray Pazar Günü de Kazanmak İçin Oynayacak

Spor Fatih Terim Galatasaray pazar günü de kazanmak için oynayacak

Eraydın AYTEKİN - Hüsnü Ümit AVCI - İrfan ÖZŞEKER SİVAS (DHA) - Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, kupayı kazandıkları için mutlu olduklarını ve hafta sonu oynayacakları Medipol Başakşehir maçını düşündüklerini belirterek "50-55 bin kişiyle beraber Galatasaray takımı Ali Sami Yen'de kazanmak için oynayacaktır" dedi.

Galatasaray'ın 18'inci kez kazandığı Ziraat Türkiye Kupası maçının ardından basın toplantısı düzenleyen teknik direktör Fatih Terim, Bir daha saymak lazım. 'Kupalara layıksın sen şanlı Galatasaray' diyerek yola çıktık çok şükür kupayı da aldık. Bizimle berber yol arkadaşlığı yapan tüm Galatasaraylılara armağan olsun. Maç beklediğimizin dışında geçmedi. Bizim kontrolümüz altında, Akhisar'ın da bizim kaybettiğimiz yakaladığı toplarla kontra atak beklediği tehlikeler adı altında söyleyebiliriz. İlk yarı gol bulabilirdik, bayağı pozisyon kaçırdık. Oyun kontrolümüz altındaydı ama ikinci yarı, dün de söyledim en büyük tehlike pazara konsantre olup dikkatsiz davranmak. Nitekim golü yedikten sonra işin biraz daha vitesi artırmak lazım noktasında oyuncularımızın biraz daha baskılı, rakibi rahatsız eden, rakibi hatayla zorlayan oyun çıktı. Normali böyle olması lazım. Gol bulundu, onlar eksik kaldılar. Tabii ki kolay değil. Ondan sonrası 2'den sonra daha kolay oldu. Oyuncularımı kutluyorum. Kolay değil. 1 puan kaybetseniz dışarıda kalacağınız, bir mağlup olsanız dışarıda kalacağınız, 1 gol yiyip bunu kaybedebilirsiniz. Bu kadar gerilimli, bu kadar stres yüklü, bu kadar sorumluluk almanız gereken maçları oynamak kolay değil. Allah nasip ederse sonuncusuna geldik. 8-9 günde 3 tane final oynuyoruz, rakibimiz dinlenirken. Onun için oyuncularımı ne kadar kutlasam azdır. Bu gece Florya'da kalacağız. Sabah antrenman yapıp sonra izin vereceğiz. Teklif onlardan geldi, ayrıca sevindirici bir şey. Geçen yıl alamadığımız Süper Kupa ve alamadığımız Türkiye Kupası'nı bu sene Türkiye Kupası olarak aldığımız için son derece memnunum. Bunu Cumhuriyet şehri Sivas'ta almanın da mutluluğunu yaşıyoruz. Cumhuriyetin kurulmasında çok önemli katkısı olmuş bu şehirde almanın da mutluluğunu yaşıyoruz dedi.

GALATASARAY YENMEK İÇİN OYNAYACAK

Futbolcuların daha çok Başakşehir maçına konsantre olmuş görüntüsü ile ilgili soru üzerine de, Hangi sonuçların neye mal olacağı, hangi sonuçların ne getireceği çok açık. 50-55 bin kişiyle beraber Galatasaray takımı Ali Sami Yen'de kazanmak için oynayacaktır. Biz her rakibimize saygı duyuyoruz. Hiçbir rakibimizle ilgili de herhangi bir şey söylemiyoruz. İnşallah hem güzel bir maç olur, hem de bizim galibiyetimizle biter. Biz bu hafta 2 kupa haftası olabilir demiştik. 1 tanesini aldık şükür. Allah nasip ederse ikincisini almak de mümkün. Zor maç, kolay değil. Ama ben takıma da, oyuncularıma da her türlü etkene de güveniyorum diye konuştu.

Feghouli'nin bu yılki artan performansı hakkında bir soru üzerine de, İyi bir profesyonel ve iyi bir aile reisi. Bu sene diyaloğumuz, yaklaşımımız, onun çabası, onun isteği ve gayreti ve artı taktiksel manada bizim için önemli de bir oyuncu. Çok yoruldu, tam biterken de golü attı. Galatasaray'ın sistemi ve taktik anlayışında hem içerde ve hem kenarda oynayabilen her işi yapabilecek oyunculardan birisi, yeter ki güçlü ve diri olsun. Memnunum ve geçen sene belki bu kadar değil de ama bu sene Belhanda ile özel ilgi alanımızdaydı. Onlar da mutlu biz de mutluyuz. Daha da iyi işler yapmalıyız bence ifadelerini kullandı.

Kırmızı kart pozisyonunda rakip oyuncu ile bir diyaloğu olup olmadığı sorulan Fatih Terim, Lopes ile bir diyaloğum olmadı. Lopes iyi bir çocuk. Kırmızı kart ile ilgili izah ediyorduk. Ben de sakin olması yönünde bir şeyler söyledim. Olmayan şeyleri olmuş gibi anlatmanın da manası yok. Bu kadar maçta dikkatinizi o mu çekti dedi.

Akhisar'ın seremoniye çıkmamasıyla ilgili de, İçeride beklediler bizi. Biz geçen sene onları dışarıda alkışladık. Normaldir. Ben ayrıca takdir ediyorum. Küme düşmüş bir takımın gelip finalde mücadele etmesi kolay değil. Pozisyonları izleyince belki daha rahat analiz etme imkanı olacaktır. Sonuç olarak bir direktif gelmiştir ki çıkmamışlardır. Jest yaptılar, bizi koridorda beklediler. O da anlayışla karşılanacak bir şey. Hem geçmiş olsun diyorum hem başarılar diliyorum. Bulundukları ortam içinde çok kolay değil diye konuştu.

KAHYAOĞLU İKİNCİ PENALTI KARARI AĞIR

Akhisarspor Teknik Sorumlusu Ercan Kahyaoğlu ise Türkiye Kupası'nı kazanmayı çok istediklerini ancak ikinci penaltı kararının oyunun akışını değiştirdiğini ve sahadan mağlup ayrıldıklarını söyledi. Akhisarspor Teknik Sorumlusu Kahyaoğlu, maç öncesi hazırlık yaparken karşılaşmayı 11'e 11 oynamayı planladıklarını, dışarıdan müdahale olmamasını arzuladıklarını söyleyerek şöyle konuştu Olmaması gereken şeyler bunlar. Bizim Galatasaray ve başka takımlarla işimiz yok. Biz oyun oynamaya geldik. Kupayı çok istiyorduk, iyi de oynadık, kötü oynamadık ama maalesef hele hele ikinci penaltı kararı çok ağır oldu. Bu da maçın seyrini değiştirdi. Bizim oyunda kalmamızı zorlaştırdı, bu sonuç gerçekleşti, üzgünüz.

FOTOĞRAFLI

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Fatih Terim Galatasaray Sivas Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title