Haberler

    Büyük altılı sezon değerlendirmesi - Chelsea

    Geçtiğimiz sezon oyuncu grubuyla bağları tamamen koparan Antonio Conte’nin kovulmasının bir gün ardından bir başka İtalyan, Londra’nın mavi kutbunun başına getirildi: Maurizio Sarri. Napoli’de oynattığı keyifli futbolla herkesin gönlünü kazanan Sarri’yle ilgili soru işaretleri de elbette vardı.

    Geçtiğimiz sezon oyuncu grubuyla bağları tamamen koparan Antonio Conte’nin kovulmasının bir gün ardından bir başka İtalyan, Londra’nın mavi kutbunun başına getirildi: Maurizio Sarri. Napoli’de oynattığı keyifli futbolla herkesin gönlünü kazanan Sarri’yle ilgili soru işaretleri de elbette vardı. 28 yıllık kariyerinde herhangi bir kupada finale yükselememiş olması ve İtalya dışında ilk kez takım çalıştıracak olması bu soru işaretlerinin başındaydı. Sezon öncesinde üç önemli oyuncu transfer edildi: Thibaut Courtois’nın Real Madrid’e gidişinin ardından 80 milyon euro bonservis bedeliyle tarihin en pahalı kalecisi unvanını alan Athletic Bilbao’nun kalecisi Kepa Arrizabalaga, 57 milyon euro’ya Sarri’nin Napoli’den öğrencisi Jorginho ve Real Madrid’den Mateo Kovacic.


    Sezonun ilk resmi maçı olan Community Shield’da alınan 2-0’lık Manchester City mağlubiyetinin ardından Sarri “daha çok çalışmaları gerektiğini” söyledi. Sezonun ilk maçı olması itibarıyla Chelsea’deki yeni hava dağılmamıştı. Ligin ilk haftasında Huddersfield’ı mağlup eden maviler, ikinci hafta oynanan Londra derbisinde Arsenal’ı 3-2 mağlup etti. Oynanan futbol göz dolduruyordu. Ligde ilk beş haftayı kayıpsız geçen Chelsea, 13’üncü haftadaki Tottenham maçına kadar ligdeki namağlup unvanını korudu. Bu maça kadar UEFA Avrupa Ligi’nde kayıpsız ilerleyen ve Lig Kupası’nda Liverpool’u eleyen mavilerde her şey yolunda gibiydi. Chelsea, aralık ayında Wolverhampton ve Leicester City’ye mağlup olmasına rağmen aldığı Manchester City galibiyetiyle herkesin beğenisini kazanmış, şampiyonluk yarışında geride kalınmasına rağmen Sarri’ye duyulan güven artmıştı.

    2019’un ilk iki ayı ise bu olumlu havayı tamamen dağıttı. Chelsea, üst üste alınan Arsenal ve Bournemouth yenilgileriyle ligde ilk dördün dışına çıktı. Özellikle Bournemouth karşısında alınan 4-0’lık yenilgi, Sarri’ye yapılan eleştirileri artırdı. Ancak tablo hâlâ tamamen olumsuz değildi. Bu iki yenilginin arasında mavilerin Tottenham’ı penaltılar sonunda eleyip Lig Kupası’nda finale yükselmesi, Sarri’nin kariyerindeki ilk final anlamına geliyordu.

    Devre arası transfer döneminde bekleneni veremeyen Morata’yı Atletico Madrid’e kiralayan Chelsea, İspanyol hücum oyuncusunun yerini Gonzalo Higuain ile doldurdu. Christian Pulisic için Borussia Dortmund’a 64 milyon euro ödeyen Chelsea, ABD’nin en büyük yıldızını sezon sonuna kadar Dortmund’a geri kiraladı. 4.5 sezon Chelsea forması giyen Fabregas da İngiltere’ye veda etti ve Monaco ile anlaştı.

    Şubat ayı ise daha ağır geçecekti. 10 Şubat’taki lig maçında Manchester City’nin Chelsea’den intikamı ağır olacaktı: 6-0. Bir hafta sonra FA Cup’ta Ole Gunnar Solskjaer’in Manchester United’ına elenen Chelsea ve Sarri için dip noktası hâlâ görünmemişti. Çünkü sonraki hafta yine Manchester City’e karşı oynanan Lig Kupası finalinde ender rastlanan bir şey yaşandı. Maç penaltılara gitmek üzereyken Sarri, penaltı atışları için oyuna Kepa’nın yerine Willy Caballero’yu almak istedi. Ancak Kepa oyundan çıkmayı reddetti ve Sarri çıldırdı. Penaltıları ve kupayı kaybeden Chelsea’de Sarri döneminin sona yaklaştığı söyleniyordu. Maçın ardından iki taraf da ortada bir yanlış anlaşılma olduğunu söyledi. Bu finalden sonra evinde Tottenham’ı mağlup eden Chelsea, UEFA Avrupa Ligi’nde de yoluna devam ediyordu.

    Ligde şampiyonluk şansını yitirmesiyle UEFA Avrupa Ligi’ne odaklanan maviler; Malmö, Dinamo Kiev ve Slavia Prag engellerini aşıp yarı finale geldi. Ligde 6-0’lık City mağlubiyetinin ardından Everton ve Liverpool’a yenilen Chelsea’de tek hedef Kupa 2 idi. Büyük sürpriz yaparak yarı finale gelen Eintracht Frankfurt, Chelsea ile Bakü’deki final arasındaki tek engeldi. 1-1 biten ilk maçın ardından ikinci maç da aynı skorla sona erdi ve finalisti penaltılar belirledi. Kalede yine Kepa vardı ve bu sefer kazanan Chelsea oldu. Sezon sonunda ligde de işler yoluna girmiş gibiydi. Sezon boyu inanılmaz performanslara imza atan Manchester City ve Liverpool’un ardından ligi üçüncü sırada tamamlayan Chelsea’nin elinde şimdiden Şampiyonlar Ligi bileti bulunuyor.

    29 Mayıs’ta Arsenal’la UEFA Avrupa Ligi finalinde karşılaşacak olan Chelsea’nin önünde sezonu mutlu sonla bitirmek için büyük bir fırsat var. Ancak Eden Hazard’ın transfer dedikoduları, Sarri’nin kulüpteki belirsiz geleceği ve şubat ayında FIFA’nın verdiği transfer yasağı cezası şu an için mavilerin gelecek sezona umutla bakması önünde engel gibi duruyor.


    Hazırlayan:Anıl Baran DOĞAN

    Kaynak: EuroSport.com / Spor

    Antonio Conte Chelsea Napoli Haberler

    Bakmadan Geçme

    Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title