Haberler

Dha Yurt Bülteni-2

1)EVDEKİ YANGINDA BİRİ BEBEK 4 KİŞİ, DUMANDAN ETKİLENDİ ADANA'da, apartmanın zemin katında başlayıp, üs katındaki daireye sıçrayan yangında, biri bebek 4 kişi dumandan etkilendi.

1)EVDEKİ YANGINDA BİRİ BEBEK 4 KİŞİ, DUMANDAN ETKİLENDİ

ADANA'da, apartmanın zemin katında başlayıp, üs katındaki daireye sıçrayan yangında, biri bebek 4 kişi dumandan etkilendi. İtfaiye erlerinin yaklaşık yarım saatte söndürdüğü yangın, hasara neden oldu.

Saat 07.15 sıralarında merkez Seyhan ilçesi Yenibaraj Mahallesi 68048 Sokak'taki apartmanın zemin katında yangın çıktı. Alevlere uyanan ev sahibi, torunu ve kızını yanına alarak dışarı çıktı. Evden yükselen alevleri görenlerin ihbarı üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi. Bazı apartman sakinleri yoğun duman nedeniyle binayı boşaltırken, evlerinde kalmayı tercih eden bazı apartman sakinleri ise söndürme çalışmalarını korkulu gözlerle izledi. Hızla tüm evi saran ve bir üst kata sıçrayan alevlere müdahale eden itfaiye erleri, yangını yaklaşık yarım saatte söndürdü.  Zemin katta başlayıp, üst kata sıçrayan yangında dumandan etkilenen biri bebek 4 kişiye, olay yerine gelen ambulanslarda ilk müdahaleleri yapıldı. Sağlık durumlarının iyi olduğu belirtilen 4 kişi, tedbir amacıyla hastaneye kaldırıldı. Uzman itfaiye erleri, her iki evde ve bina önüne park edilen araçlarda hasara yol açan yangının çıkış nedeni belirlemek için çalışma başlattı.

Görüntü Dökümü

-----------------------

İtfaiye erlerinden görüntü

Evin içindeki alevlerden görüntü

İtfaiye erlerinin yangına tazyikli su sıkması

İtfaiye erinin araç üzerinden merdiven indirmesi

Merdivene çıkan itfaiye erinin üst kata tazyikli su sıkması

Yangında dumandan etkilenen kişilerin yakınlarının telaşla ambulanslara koşması

Ambulansta müdahalesi yapılan kadından görüntü

Ambulanslardan görüntü

Yanan evin içinde soğutma çalışması yapan itfaiye erinden görüntü

Genel ve detay görüntüler

Süre: 03'20" Boyut: 370 MB

Haber - Kamera:   Gökhan KESKİNCİ/ADANA,

======================================================

2)KOYU RENKLİ ARAÇLARA DİKKAT

Bursa'da Veysel Karani Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Motorlu Taşıtlar Bölümü öğrencileri ile bölüm öğretmeni Muharrem Karapınar yaptıkları ölçüm ve araştırmalar sonucunda aynı marka ve modele sahip koyu renkli araçların açık renkli araçlara göre daha fazla yakıt yaktığını tespit etti. Beyaz renkli araçları tercih etmemiz gerektiğini belirten Karapınar, "Açık renkli araçlar hem ekonominize hem de çevreye yararlı" dedi.Eğitim öğretim faaliyetine 2011 yılında başlayan Veysel Karani Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde 3 bölümden biri olan Motorlu Taşıtlar bölümü öğrencileri, 2 ay süren ölçüm ve araştırmalardan sonra milyonlarca araç sahibini ilgilendiren bir sonuca ulaştı. Eşit hava koşullarında farklı araçların iç kabin sıcaklıklarını ölçen bölüm öğrencileri ile bölüm öğretmeni Muharrem Karapınar, koyu renge sahip araçların açık renge sahip araçlara göre daha fazla ısındığını tespit etti. Özellikle yaz aylarında aynı marka ve modele sahip olan siyah renkli aracın, beyaz renkli araca göre 10-12 derece daha fazla ısındığını kanıtlayan öğrenciler, araç sahiplerini koyu renkli araç almaktan kaçınmalarını belirtti. 10-12 derece daha fazla ısınan araçta daha güçlü ve daha uzun süre klima kullanılacağını için yakıt kullanımının açık renkli araçlara göre yaklaşık yüzde 30 daha fazla olacağını belirten öğrenciler, daha fazla yakıt yakıldığında aynı zamanda doğaya salınan egzoz gazının artacağına dikkat çekti.

'KOYU RENKLİ ARAÇLARDAN UZAK DURUN'

Araştırma hakkında açıklamada bulunan Veysel Karani Meslek Lisesi Motorlu Araçlar Teknolojisi Öğretmeni Muharrem Karapınar, "Öğrencilerim bana farklı renklerdeki araçların kabin içi sıcaklıklarıyla ilgili çeşitli sorular getirdiler ve ölçümler yapmak istediklerini söylediler. Bizde bununla ilgili 2 ay boyunca çeşitli hava koşullarında ölçümler yaptık. Bu ölçümler neticesinde özellikle 30 derecenin üstündeki hava sıcaklıklarında kabin içi sıcaklığın aracın rengine göre 10 ila 12 derece fark ortaya çıktığını tespit ettik. Park, kırmızı ışık gibi çeşitli sebeplerle araç durduğunda koyu renkli araçlarda ısı oldukça yükseliyor ve sürücüler klima açmaya yöneliyorlar. Bu klima kullanımı hem yakıt sarfiyatını arttırmakta hem de zararlı gazların doğaya salınımını arttırmaktadır. Bu dünya çapında düşünüldüğünde doğaya büyük bir zarar da demektir. Ayrıca klima kullanılan araçlarda yakıt sarfiyatı yüzde 30 civarında artmaktadır. Aracın kullanım tarzına bağlı olmakla birlikte klima yakıt sarfiyatını en çok etkileyen sebeplerden biridir. Özetle; aynı hava sıcaklığında ve eşit konfor şartlarında kullanıldığında siyah bir araç, beyaz bir araca göre yazın yaklaşık yüzde 30 daha fazla yakıt sarf etmektedir. Bu yüzden size tavsiyem araç alırken koyu renkli araçlardan uzak durmanızö dedi.

Görüntü Dökümü:

-------------------------

-Araç sıcaklık ölçümlerinden detaylar

-Klima çalıştırılması

-Beyaz ve siyah araçlardan detaylar

-Karayolunda seyir halinde araçlardan detaylar

-Oto pazarından DRONE görüntüler

-Oto pazarından aktüel detaylar

-Projede çalışan öğrenciler ile röportaj

-Proje öğretmeni Muharrem Karapınar ile röportaj

Süre: 5.40 Boyut: 635 MB

Haber: Muammer İRTEM-Kamera: Enver Fatih TIKIR/BURSA,

================================================

LARINI ÇEKTİKLERİ YARIŞ ATLARINA ELME VE ŞEKER YEDİRDİLER

MUŞ Alparslan Üniversitesi Kredi Yurtlar Kurumu'nda fotoğraf kursu gören öğrenciler, çiftlikteki yarış atlarını fotoğrafladı, elma ve şeker yedirdi. Halk Eğitim Merkezi, Alparslan Üniversitesi tarafından kredi yurtlar kurumuna ait yurtlarda kalan kız öğrencilere fotoğrafçılık kursu düzenledi. Muşlu Fotoğrafçılar Topluluğu Başkanı Kenan Demir'in usta öğreticiliğini yaptığı kursa 20 öğrenci katıldı. Yaklaşık 6 ay süreyle fotoğrafçılığın teorik bilgisini alan öğrenciler, sahana indi. Dizdaroğlu Çiftliğine giden öğrenciler, yarış atlarını fotoğrafladı. İlk kez gördükleri yarış atlarının fotoğraflarını çeken öğrenciler, daha sonra elme ve şeker yedirdi. Öğrencilerin çiftlikte güzel fotoğraflar çektiklerini belirten Kenan Demir, pratik eğitimin ilk gününün başarılı geçtiğini söyledi.

Yarış atlarını ilk kez yakından gördüklerini söyleyen kız öğrenciler, objektifleriyle güzel kareler yakaladıklarını söyledi. Fotoğrafını çektikleri atlara elme ve şeker yedirdiklerini de anlatan öğrenciler, hem öğrendiklerini tatbik ettiklerini him de güzel bir gün geçirdiklerini anlattı.

Görüntü Dökümü:

-------------------------

-Atlardan detaylar

-At çiftliğinden detaylar

-Öğrencilerin atlara elma, şeker yedirmeleri

-Atları okşamaları

-Atlarla fotoğraf çektirmeleri

-Röportaj

Haber-Kamera: Mehmet AYDIN / MUŞ,

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Karapınar Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title