Haberler

Milliler, Avrupa Yürüyüş Kupası'nda Mücadele Edecek

ANKARA / DHAİki yılda bir gerçekleşen Avrupa Yürüyüş Kupası'nın 13'üncüsü, Litvanya'nın Alytus kentinde 19 Mayıs Pazar günü yapılacak.

ANKARA / DHA

İki yılda bir gerçekleşen Avrupa Yürüyüş Kupası'nın 13'üncüsü, Litvanya'nın Alytus kentinde 19 Mayıs Pazar günü yapılacak. Son üç yılda bu branşta önemli atılım yapan Türkiye, U20 ve büyüklerde toplam 10 yürüyüşçüyle organizasyona katılıyor. U20 kadınlarda altın madalya favorisi olan Dünya U20 ikincisi Meryem Bekmez'in yanı sıra Salih Korkmaz, Ayşe Tekdal, Evin Demir gibi isimler de podyum zorlayacak. Türkiye, U20 kadınlarda takım sıralaması için kupaya yakın ekipler arasında gösteriliyor.

1996'dan bu yana yapılan kupada daha önce 10 kez yer alan Ay-yıldızlı takım, Avrupa Kupası'ndaki tek madalyasını iki yıl önce Meryem Bekmez ile elde etmişti. Bekmez, 17 yaşındayken yürüdüğü U20 mücadelesini ikinci bitirerek podyuma çıkmış ve bir ilke imza atmıştı.

Bu yılki organizasyon öncesinde Avrupa sezon listesinde Türk yürüyüşçülerin üst düzey grafiği de dikkat çekiyor. Kupa öncesinde, Avrupa U20 kadınlar sıralamasında Meryem Bekmez ikinci, Evin Demir üçüncü, Kader Dost ise altıncı durumda. Büyük kadınlarda ise Doha 2019 barajını geçen Ayşe Tekdal, 11'incilikte yer alıyor. U20 erkeklerde ise Selman İlhan Avrupa listesinde dördüncü olarak Alytus'a giderken, büyük erkeklerde Salih Korkmaz 12'ncilikte bulunuyor.

19 Mayıs'ta tek gün yapılacak müsabakalarda büyükler 50 kilometre ve 20 kilometre, U20 atletleri ise 10 kilometre yarışacak. Her takımın büyüklerde ilk üç, gençlerde ise ilk iki finiş gören sporcusunun derece toplamı, takım sıralamasını oluşturacak.

Uzun bir süredir bu şampiyona için hazırlanan yürüyüşçülerine çok güvendiğini söyleyen Türkiye Atletizim Federasyonu (TAF) Başkanı Fatih Çintimar, "Çocuklarımız Türkiye Şampiyonası'nda çok iyi dereceler yürüdüler. Favori olan yürüyüşçülerimiz var, U20 takımlar sıralamasında da iddialıyız. Ama ben burada her birinden en iyi derecesini yürümesini, ayrıca Dünya Şampiyonası barajını zorlayan sporcularımızdan da bunu yakalamasını bekliyorum. İnşallah yürüyüşte bugüne kadar görülmemiş bir başarı yakalayacağız" diye konuştu.

Milli Takım'ın Alytus 2019 Avrupa Yürüyüş Kupası'nda yarışacak atletleri ve kişisel en iyi dereceleri şöyle:

U20 KADINLAR - 10 KİLOMETRE

Meryem Bekmez - PB 44: 24

Evin Demir - PB 45: 54

Kader Dost - PB 46: 46

U20 ERKEKLER - 10 KİLOMETRE

Selman İlhan - PB: 43: 10

Özgür Topsakal - PB: 44: 00

Mustafa Tekdal - PB: 44: 10

BÜYÜK ERKEKLER - 20 KİLOMETRE

Salih Korkmaz - PB: 1: 21: 37

Şahin Şenoduncu - PB: 1: 24: 40

Abdülselam İmuk - PB: 1: 26: 52

BÜYÜK ERKEKLER - 50 KİLOMETRE

Mert Atlı - (Bu mesafeyi ilk kez yürüyecek)

BÜYÜK KADINLAR - 20 KİLOMETRE

Ayşe Tekdal - PB: 1: 32: 01

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Spor

Litvanya 19 Mayıs Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title