Haberler

Hayaller Gerçek Oldu, Eymen Hindistan'a Tedavi Olmaya Gitti

İZMİR'de doğuştan serebral palsi (SP) hastası 5 yaşındaki oğlu Eymen'in tedavisi için yardım çağrısında bulunan anne Bahar Bulut'un çağrısı karşılık buldu.

İZMİR'de doğuştan serebral palsi (SP) hastası 5 yaşındaki oğlu Eymen'in tedavisi için yardım çağrısında bulunan anne Bahar Bulut'un çağrısı karşılık buldu. Kesin bir tedavisi bulunmayan serebral palsi hastaları için son yıllarda uygulanan kök hücre tedavisini denemek için Hindistan'a giden Eymen'e kök hücre nakli yapıldı. Anne Bahar Bulut, "En büyük hayalimiz gerçek oldu. Şu anda bile durumunda gelişme var, kendisini daha iyi tutabiliyor, algısı daha iyi açıldı ve bağdaş kurabiliyor" dedi.

Bayraklı'da yaşayan Bahar Bulut ve Gökhan Bulut çiftinin oğulları Eymen, 8 ay 1 haftalıkken özel bir hastanede normal doğum ile dünyaya geldi. Anne Bahar Bulut, doğumdan sonra kuvöze alınan Eymen'in, geriye doğru yattığını gördü, ancak iddiaya göre hemşireler bebeğin sağlıklı olduğunu söyledi. Hastane çıkışı da Eymen'in sürekli olarak geriye doğru kasılmaya devam etmesi üzerine aile, Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne gitti. Yapılan tahliller sonucunda, Eymen'in doğum sırasında oksijensiz kalarak beyin kanaması geçirdiği belirlendi ve selebral palsi (SP) teşhisi konuldu. Yaklaşık 4 ay önce, anne Bahar Bulut, Eymen'in Hindistan'da kök hücre tedavisi olabilmesi için hayırseverlere çağrıda bulundu.

Yapılan çağrının ardından, yardımseverlerin desteğiyle, tedavi için gereken yaklaşık 50 bin TL toplandı. Bunun üzerine Bahar Bulut ve oğlu Eymen, iki hafta önce Hindistan'a gitti. Hindistan'da bulunan Neurogen Hastanesi'nde Eymen'in kalça kemiğinden alınan hücre, omurilik sıvısına nakledildi.

Tedavi sürecinin henüz çok yeni olduğunu belirten anne Bulut, "3 ila 6 ay arasında tedavinin etkilerini görebileceğimizi söylediler. Şu anda bile durumunda gelişme var, kendisini daha iyi tutabiliyor, algısı daha iyi açıldı ve bağdaş kurabiliyor. En büyük mucizemiz gerçekleşti" dedi.

FİZİK TEDAVİ İÇİN DE DESTEĞE İHTİYACI VAR

Böyle bir mucizenin gerçekleşeceğini hiç beklemediğini ifade eden Bahar Bulut, "Eymen'in tedavisi için çıkan haberlerden sonra birçok kişi sosyal medyadan bize ulaştı. Hayırseverlerin yaptığı yardımla biz Hindistan'a gittik. Eymen'in kalça kemiğinden alınan hücre, omurilik sıvısına nakledildi. Aynı zamanda Eymen'in şu an ekstra fizik tedavi ihtiyacı var. Bunun için de devlet büyüklerimizden yardım bekliyoruz. İnşallah Allah'ın izniyle o da çözülecektir. Medikal ortopedi konusunda Eymen'in eksikleri var. Maddi durumumuz kötü olduğu için tıkandığımız noktalar oluyor. Bir doktorun hatası sonucu yaşadıklarımız inşallah geçecek. Bundan sonra her şey oğlum için daha iyi olacak. O hayırseverlere her gün dua ediyorum. Allah hepsinden razı olsun. Eymen'in 6 ay sonra ikinci kür için tekrar Hindistan'a gitmesi gerekiyor, ancak bu ilk tedavi kadar pahalı olmayacak. Yarı fiyatı kadar olacak, onun için de bize destek olmak isteyen hayırseverlere çağrıda bulunuyorum" diye konuştu.

- İzmir

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İzmir Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Resmi Gazete bugün (20 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Konyaspor - Alanyaspor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Konyaspor - Alanyaspor maçı şifreli mi, nereden izlenir? İstanbulspor küme mi düştü? İstanbulspor küme düşecek mi, son durum ne? Hasan Can Kaya sağlık durumu nasıl? Hasan Can Kaya sakatlandı mı, neden sakatlandı? Hasan Can Kaya hastalığı ne? Kargolar Cumartesi açık mı 2024? Kargolar Cumartesi günü çalışıyor mu, dağıtım yapıyor mu? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 20 Nisan Cumartesi Survivor yeni bölüm! AZ ÖNCE DEPREM NEREDE OLDU SON DAKİKA! AFAD Kandilli Rasathanesi son depremler 20 Nisan! Malatya deprem mi oldu? SON DAKİKA az önce Malatya'da deprem mi oldu, kaç büyüklüğünde deprem oldu? 20 Nisan Malatya depremi! Ihlara Vadisi nerede? Ihlara Vadisi hangi şehirde, ilde? Ihlara Vadisine nasıl, nereden gidilir? Gaziosmanpaşa Belediyesi hangi parti? Gaziosmanpaşa Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı kaç kaç? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı bitti mi, ilk yarı mı, ikinci yarı mı? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı hangi kanalda, saat kaçta? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı şifreli mi, nereden izlenir? Bandırmaspor - Tuzlaspor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Bandırmaspor - Tuzlaspor maçı şifreli mi, nereden izlenir? 23 Nisanda noterler açık mı? 23 Nisanda noterler çalışıyor mu, kapalı mı olacak? 23 Nisan 2024 Salı günü noterler çalışıyor mu? Pazar günü noter açık mı? Pazar günü noterler saat kaça kadar açık? 2024 noter mesai saatleri!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title