Haberler

The Taste Türkiye Jüri Üyesi Ali Ronay Kimdir?

Güncelleme:

Dünyaca ünlü şef Ali Ronay, 12 yarışmacının şef olmak için kıyasıya mücadele edeceği The Taste Türkiye'de jüri koltuğunda oturuyor. Peki, Ali Ronay kimdir ve nereli? İşte Ali Ronay hakkında merak edilenler…

ALİ RONAY KİMDİR?

Ronay, Amerika'ya gittiği sırada Mutfak Sanatları Bölümü ile tanıştı. Bilgi Üniversitesi Görsel İletişim Tasarımı Bölümünü okurken, bu mesleği yapmak istemediğini anlayarak Ankara ya geri döndü ve Gazi Üniversitesi Vakfının Ah&Ma Otel İşletmeciliği okuluna kaydoldu. Hilton Otelinde stajını yapan Ali Ronay, bir süre burada çalıştıktan sonra İstanbul'da Chef's Restauran'da stajına devam etti. Bu sırada Fransız Kültürü ve mutfağı kurslarına katıldı.

The Taste Türkiye Jüri Üyesi Ali Ronay Kimdir?

BAKU EXCELSİOR HOTEL'İN AÇILIŞINDA EKİP LİDERİ OLARAK ÇALIŞTI

Chef Aret'in eğitiminden geçen Ali Ronay Azerbaycan da açılan Baku Excelsior Hotel'in açılışında ekibin başında görev yaptı. Halen Bakü'de çalışmalarını sürdüren şef, en çok Akdeniz ve Latin Amerika yemeklerinden hoşlanıyor. 27 yaşında aşçıbaşı oldu, 10 yıldan beri de Anadolu Yemekleri üzerine araştırmalar yapıyor. Beş dil bilen Ali Ronay, Gazi Üniversitesi & Amerikan AHMA ve Paul Bocuse Enstitüsü'nden mezun oldu. Ali Ronay, Lala Ronay ile evli ve 2 çocuk sahibidir.

The Taste Türkiye Jüri Üyesi Ali Ronay Kimdir?Ali Ronay ile oğlu Alihan

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title