Haberler

Dha Yurt Bülteni - 4

'Pişman değilim, 280 kilometre hızla bana çarptılar'Adana'da kadranı 280 kilometrede takılı kalan motosiklette 2 kişinin öldüğü kazaya karışan hafif ticari araç sürücüsü Mustafa B., "Pişman değilim onlar 280 kilometre hızla bana çarptılar" dedi.

'Pişman değilim, 280 kilometre hızla bana çarptılar'

Adana'da kadranı 280 kilometrede takılı kalan motosiklette 2 kişinin öldüğü kazaya karışan hafif ticari araç sürücüsü Mustafa B., "Pişman değilim onlar 280 kilometre hızla bana çarptılar" dedi.

Kaza, 14 Mayıs'ta Yüreğir ilçesi D-400 karayolunda meydana geldi.  İddiaya göre, Ömer Kaya (30) yönetimindeki 01 BDJ 96 plakalı motosiklet 280 kilometre hızla giderken, kaldırımdan ana yola çıkan Mustafa B. (62) yönetimindeki 01 LJ 166 plakalı hafif ticareti araca çarptı. Kazada metrelerde savrulan ve kadranı 280 kilometrede takılı kalan motosiklet sürücüsü  Ömer Kaya ile yanındaki Nurullah Kaya (25) ağır yaralandı. Yaralılar götürüldüğü hastanede yapılan müdahaleye karşın kurtarılamadı. Gözaltına alınan Mustafa B. ise işlemlerinin ardından bugün adliyeye sevk edildi.

Mustafa B., sağlık kontrolüne getirildiği Adli Tıp Birimi çıkışında gazetecilere, "Pişman değilim, onlar çok hızlıydı. 280  kilometre hızla gelip bana çarptılar" dedi.

Görüntü Dökümü

-----------

-Kazanın zanlısının adli tıp biriminden çıkarılması

-Zanlının konuşması

-Polis aracına bindirilmesi

-Polis aracının gidişi

-Adli tıp birimi detay

-Kaza yerinden görüntüler

-Kazaya karışan otomobil ve motorsiklet

SÜRE: 02'40" BOYUT: 295 MB

Haber: Çağlar ÖZTÜRK-Kamera: ADANA,

==========================

Okulda yangın paniği

Düzce'de sahur vakti bir lisenin zemin katında elektrik tesisatının tutuşması sonucu yangın çıktı. Yangın alarm zili çalınca, bahçedeki yurtta kalan öğrenciler, panik içinde dışarı çıktı.

Şıralık Mahallesi'ndeki Cumhuriyet Anadolu Lisesi'nin zemin katında, elektrik tesisatından yangın çıktı. Tutuşan kablolardan çıkan duman kısa sürede okulu sardı ve yangın alarmları çalmaya başladı. Okulun bahçesindeki yurtta kalan öğrenciler, panik içerisinde dışarı çıktı. İhbar üzerine bölgeye sevk edilen itfaiye ekipleri yangını söndürüp, duman tahliyesi yaptı. İtfaiyenin çalışmasının ardından öğrenciler yurda döndü.

Görüntü Dökümü

-----------

İtfaiye ekiplerinin okulu kontrol ederken görüntüsü

İtfaiye ve polis ekiplerinin görüntüsü

Öğrencilerin bahçede beklerken görüntüsü ve detaylar

Haber-Kamera: Tezcan SOLMAZ/DÜZCE,

=========================

Lice'de minibüste 346 kilo esrar ele geçirildi

Diyarbakır'ın Lice ilçesinde, jandarmanın düzenlediği operasyonda, minibüsle metropol şehirlere götürülmek istenen 346 kilo esrar ele geçirildi. Operasyonda 2 kişi gözaltına alındı.

İl Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince yapılan istihbari çalışmayla, Lice'de oturan 2 kişinin, metropol şehirlere sevk etmek için nakliyeci aradıkları bilgisine ulaştı. Şüphelileri takibe alan ekipler, uyuşturucunun Lice'nin Yolçatı köyü kırsalında nakliye minibüsüne yüklediklerini tespit etti. Ekipler, takibe aldıkları minibüsü, Arıklı köyü yol ayrımında durdurup, arama yaptı. Aramada, minibüsün arka bölümünde 346 kilo esrar ele geçirildi. Uyuşturucuyla ilgili 2 kişi gözaltına alındı.

Görüntü Dökümü

-------

-Operasyondan görüntü

-Şüphelinin yakalanması

-Araçta ele geçirilen esrar

-Esrarın narkotik köpeğiyle sergilenmesi

-Genel ve detay görüntüler

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 14 MB

Haber-Kamera: DİYARBAKIR,

======================

Ortaokul öğrencisi üst geçit kazalarını önleyen projeyle Türkiye 3'üncüsü oldu

Antalya'da 6'ncı sınıf öğrencisi Egemen Doğan Canpolat (12), Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu'nun (TÜBİTAK) 13. Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Final Yarışması'nda Teknolojik Tasarım alanında, 'Kara Yollarında Yüksek Araçları Önceden Tespit Eden Üst Geçit Kazalarını Önleyen Sistem' projesiyle Türkiye 3'üncüsü oldu.

TÜBİTAK tarafından 5, 6, 7 ve 8'inci sınıf öğrencilerine yönelik düzenlenen 13. Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Final Yarışması, Elazığ'da Fırat Üniversitesi'nde yapıldı. Türkiye genelinden 500 ortaokul öğrencisinin 180 projeyle katıldığı yarışmada farklı kategorilerde dereceye giren 90 proje sahibi ödüllendirildi. Yarışmaya 'Kara Yollarında Yüksek Araçları Önceden Tespit Eden Üst Geçit Kazalarını Önleyen Sistem' projesiyle katılan Konyaaltı Bahçeşehir Koleji 6'ncı sınıf öğrencisi Egemen Doğan Canpolat, Teknolojik Tasarım alanında Türkiye 3'üncüsü oldu.

SÜRÜCÜLERİ ERKENDEN UYARACAK

'Kara Yollarında Yüksek Araçları Önceden Tespit Eden Üst Geçit Kazalarını Önleyen Sistem' projesi hakkında bilgi veren Egemen Doğan Canpolat, trafik kazalarının etkilerinin, hem bireysel hem toplumsal hem de ekonomik olması nedeniyle çok büyük problem olduğunu, geçici önemler yerine kalıcı ve köklü tedbirler alınmasına yönelik bu projeyi geliştirdiğini anlattı. Projede Arduino kart kullandığını ve C dilinde kod yazılarak erken uyarı sisteminin prototipinin tasarlandığını anlatan Canpolat, erken uyarı sistemi geliştirdiğini, kızılötesi sensörlerle yazılım gerçekleştirdiğini söyledi. Canpolat, "Sistemimiz içerisine kurulan devre elemanları ele alındığında 20 metre genişliğe kadar gerçek boyutta bir yolda da yeterli olmaktadır. Geliştirdiğimiz sistem, karayollarında hareket halinde olan yüksek araçların, üst geçitlere veya tünellere çarpma durumunu önceden fark edip, sürücüleri erkenden uyararak kazaların önüne geçebilecek kapasitede" dedi.

PROJEYİ HAYATA GEÇİRMEK İSTİYOR

Mart ayında yapılan TÜBİTAK 13. Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Konya Bölge yarışmasında birinci olan Egemen Doğan Canpolat, yarışmanın finali için projesini geliştirdi. Projenin işlevini artırdığını, artık hayata geçirmek istediğini anlatan Canpolat, "Daha çok işlevsel olması amacıyla projeye LCD ekran koydum. Sürücüleri hem görsel hem de işitsel olarak uyarıyoruz. Gördüğünüz tüm aletler normalde alttan kabloyla bağlıydı. Ancak ben bunu final yarışmasına gitmeden önce monte edilebilir hale getirdim. Projenin önemli bir kısmı sokak lambalarıdır. Sokak lambaları üzerindeki yuvarlak aygıtlar kızılötesi bariyer sensörüdür. Bunlar karşı karşıya geldiğinde kızılötesi bir alan yaratılıyor. Eğer bu alanın içinden kamyon gibi büyük bir cisim geçerse uyarı sistemi sürücüye bildirmek amaçlı hemen devreye giriyor. Bir kuşun uçarak geçmesi veya kar ve dolu yağması gibi olaylarda sistem kesinlikle devreye girmiyor. Ben kızılötesi bariyer sensörüne boş bir silindir ekleyerek sadece doğru durumlarda sistemin çalışmasını sağladım" diye konuştu.

Görüntü Dökümü

--------------

Projeden genel görüntüler

Projede kullanılan cisimlerden detay görüntüler

Röp1: Egemen Doğan Canpolat

Projeden detay görüntüler

253 MB /// 02.55"

HABER- KAMERA: Aslı DURAN/ANTALYA,

======================

Kanola tarlasına selfie akını

Samsun'un 19 Mayıs ilçesinde bulunan kanola tarlası sosyal medyada hızla yayılan fotoğrafları ile birlikte ilgi odağı oldu. Fotoğrafları gören çok sayıda kişi araçlarıyla birlikte tarlaya gelip fotoğraf çektiriyor, selfie yapıyor.

Türkiye'nin ham yağ açığının giderilmesine sağlayacağı katkı nedeniyle ekimi özendirilen ve ayçiçeğine alternatif olarak ekilen bitkisel yağ üretiminde kullanılan kanolalar çiçek açtı. 19 Mayıs ilçesinde, Samsun-Sinop karayolu kenarında bulunan kanola tarlası sosyal medyada hızla yayılan fotoğrafları ile birlikte ilgi odağı oldu. Fotoğrafları gören çok sayıda kişi araçlarıyla birlikte sarı renge boyanan tarlalara gelip fotoğraf çektiriyor, selfie yapıyor. Özellikle evlenen veya nişanlanan çiftler de fotoğraf çekimi için kanola tarlalarını tercih ediyor. Sosyal medyada ünü hızla yayılan kanola tarlası fotoğraf çektirmek için gelenlerin akınına uğruyor.

Ailesi ile birlikte fotoğraf çektirmek için kent merkezinden kanola tarlasına gelen Emin Ökten, "Eşim ve çocuklarımızla birlikte gezmek için yola çıktık ve bu tarlayı duyduğumuz için görmek ve fotoğraf çekinmek için geldik. Anı ölümsüzleştirmek için buradayız. Sapsarı bir tarla gökyüzü masmavi gerçekten çok güzel bir görüntü var. Bizim gibi birçok kişinin daha buraya fotoğraf çektirmek için geldiğini gördükö dedi.

Murat Mirza Özdemir de "Çok güzel bir görüntü var. Sarı bir tarla çok güzel görünüyor. Bol bol fotoğraf çekindik. Herkese gelmelerini tavsiye ediyorumö diye konuştu.

Türkiye'de bitkisel yağ üretilen kanola, yağlı tohumlu bitkiler olan ayçiçeği, soya, pamuk ve yer fıstığı arasında üretim açısından üçüncü sırada yer alıyor.  Dünyada ise yıllık üretiminin yaklaşık 22 milyon ton olduğu öğrenildi.

Görüntü Dökümü

----------

-Kanola tarlasından detay

-Kanola tarlasında fotoğraf çektirenlerden detay

-Tarladan drone ile detaylar

-Röportajlar

Haber-Kamera: Yaprak KOÇER-Hüseyin KALAY/ONDOKUZMAYIS(Samsun),

=================

Turistler köpük partisinde eğlendi

Hissedilen hava sıcaklığının 30 derecenin üzerine çıktığı Antalya'nın Kemer ilçesinde, turistlere yönelik köpük partileri de başladı.

Kemer'de hava sıcaklığının son dönemde 4 derece birden artmasıyla hissedilen hava sıcaklığı 34 dereceyi, nem oranı da yüzde 50'leri buldu. Normalin üzerindeki hava sıcaklığı nedeniyle oteller tatil için gelen turistleri serinletmek için köpük partilerine başladı.

İlçe merkezindeki Asdem Park Otel'de konaklayan Rus, Ukraynalı ve Kazak turistler düzenlenen köpük partisinde eğlendi. Köpük içerisinde çalan müziklerle eğlenen turistler yaklaşık 1 saat süren partinin ardından animatörlerin hortumla sıktığı suyla köpükten kurtulup, kendilerini havuza attı.

Otelin eğlence müdürü Hamza Kubal, "Bölgemizde sıcakların artmasıyla turistlerimizin serinlemesi için köpük partileri yapıyoruz"  dedi.

Görüntü Dökümü

-------------

Şezlong üzerinde dans eden kadın detay

Havuzdaki turistler detay

Özçekim yapan bayanlar detay

Havuz kenarından detay

DJ detay

Köpük partisinden detaylar

Hamza Kubal röportaj

Köpük partisinden detaylar

301 MB /// 02.43"

HABER- KAMERA: Levent YENİGÜN/KEMER (Antalya),

====================

Mersin'deki tatbikat nefes kesti

Mersin'de, Sahil Güvenlik Akdeniz Bölge Komutanlığı koordinesinde gerçekleştirilen bölgesel arama-kurtarma eğitimi tatbikatı nefes kesti. Hava destekli tatbikatta denize düşen göçmenler, uçaktan paraşütle atlayan ekiplerce kurtarıldı.

200'ün üzerinde personelin katılımı ile 15 deniz mili açığında 2 sahil güvenlik korveti, 5 bot, 3 helikopter ve 2 uçak ile gerçekleştirilen tatbikatın senaryosu gereğince, içinde çok sayıda göçmenin bulunduğu bir yat battı. Denizde mahsur kalan göçmenlerin konumları uçaklar tarafından tespit edilirken, helikopterden denize inen askeri personel, göçmenleri helikoptere çekip TCG Yaşam isimli gemiye teslim etti.

Çarpışma sonucu batma tehlikesi geçiren bir kuru yük gemisinin güvertesinde çok sayıda göçmen olduğunu belirleyen güvenlik güçleri, operasyon için düğmeye bastı. Önleme manevraları ile tamamen durdurulan gemideki göçmenler, Sahil Güvenlik Özel Harekat Timi'nin de desteği ile bir başka tekneye alındı. Gemide çıkan yangın da hazır bulunan diğer askeri botların müdahalesi ile söndürüldü.

Askeri uçakların tespiti ile denizdeki göçmenler de 5 bin feet yükseklikten paraşüt ile atlayıp belirlenin noktaya inen askeri personel tarafından kurtarılırken, tatbikatı Sahil Güvenlik Akdeniz Bölge Komutanı Albay Oğuz Bavbek de izledi. Bavbek, başarılı bir şekilde tamamlanan tatbikatın ardından askeri personeli tebrik etti.

Görüntü Dökümü

------------

-Denize açılan unsurların genel ve detay görüntüsü

-Uçak tarafından kazazedelerin yerlerinin belirlenmesi

-Görevlilerin helikopterden denize atlaması

-Göçmenlerin görüntüleri ve helikoptere çekilmeleri

-Göçmenlerin sahil güvenlik korvetine indirilmeleri

-Botların ilerlemesi ve sudaki göçmenleri kurtarması

-Paraşüt ile atlanması

-Helikopterin yük gemisine yaklaşması

-Askerlerin helikopterden gemiye inmesi

-Sahil güvenlik botunun önleme manevrası

-Bottaki askerlerin gemiye çıkması

-Tatbikata katılan deniz araçlarının selamlama görüntüsü

SÜRE: 03'30"     BOYUT: 380 MB

Haber-Kamera: Adnan AÇIKGÖZ/MERSİN,

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title