Haberler

Tunceli İstanbul'da Yaşayan İşadamından Memleketi Tunceli'ye Yol

İstanbul'da yaşayan işadamından memleketi Tunceli'ye yolİSTANBUL'da yaşayan işadamı Kazım Demirtaş, memleketi Tunceli'nin Nazımiye ilçesinde bulunan ve her yıl binlerce kişinin ziyaret ederek adak adadığı Düzgün Baba dağ yolunu kendi imkanlarıyla genişletmeye başladı.

İstanbul'da yaşayan işadamından memleketi Tunceli'ye yol

İSTANBUL'da yaşayan işadamı Kazım Demirtaş, memleketi Tunceli'nin Nazımiye ilçesinde bulunan ve her yıl binlerce kişinin ziyaret ederek adak adadığı Düzgün Baba dağ yolunu kendi imkanlarıyla genişletmeye başladı.

Tuncelili işadamı Kazım Demirtaş, çocukluluğunun geçtiği ve yıllarca ibadet için gittikleri Düzgün Baba dağ yolunun dar ve yetersiz olması nedeniyle Tunceli Valiliği ve Nazımiye Kaymakamlığı ile görüştü. Yolu genişletmek istediğini belirten Demirtaş'ın talebini olumlu karşılayan valilik, iş makinesi desteği verdi. Bunun üzerine Demirtaş, 9 kilometrelik yolun genişletilip, yenilenmesi için çalışma başlattı.

Kazım Demirtaş, 40 yıldır ilçemde yani Nazimiye'den uzakta İstanbul'da yaşıyorum. Çocukluluğum burada geçti. Ben de çocukluğumda Düzgün Baba'ya yaya olarak gelip, gidiyordum. İçimde bir inanç vardı. İnşallah bir gün Allah bana nasip eder de Düzgün Baba'ya hizmet ederim diyordum. Geçen yıl çocuklarımla buraya gelmiştim. Dernek başkanıyla görüştüm. Buranın yolunun çok kötü olduğunu gördüm. Kendisine yolu yapacağımın sözünü verdim. Bu sözümü de yerine getirdiğim için çok mutluyum dedi.

Düzgün Baba Tanıtım Yatırım Kalkınma ve Dayanışma Derneği Başkanı Habip Açıkgöz ise işadamı Demirtaş'a yolu yaptığı için bölge sakinleri adına teşekkür etti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Tunceli Valiliği İstanbul Tunceli Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title