Haberler

İşçilerin Ramazan Mesaisi

Bitlis'te alt yapı işçileri, geçimlerini sağlayabilmek için ramazanda da iftara kadar kazma kürekle çalışıyor.

Belediye tarafından kentte başlatılan alt yapı çalışmalarında çalışan işçiler, toz toprağın içinde akşama kadar işlerini aksatmadan yapıyor.

Farklı il ve ilçelerden gelerek Bitlis'te çalışan işçiler, oruç ibadetlerini yerine getirmeyi de ihmal etmiyor.

Kazma, kürek ve beton kırıcıları alarak sabahın erken saatlerinde iş başı yapan işçiler, akşama kadar kentin dar sokaklarında betonları kırıp kanal açıyor, sırtlarından taşıdıkları boruları döşüyor.

İşçilerden Salih Ketmen, yaptığı açıklamada, kentin alt yapısında işçi olarak çalışmak için Van'ın Erciş ilçesinden geldiğini söyledi.

Sabah erkenden kalkıp çalıştıklarını ifade eden Ketmen, "Bitlis halkının daha iyi hizmet alması için ramazan ayında oruçlu çalışıyoruz. Ramazan ayı dolayısıyla insan biraz kuvvetten düşüyor. Aç ve susuz çalışıyoruz. Bu da bizi biraz yoruyor." dedi.

İşçilerden Şahin Fidan da Erciş'ten geldiğini ifade ederek, "Sabah 07.00 gibi iş başı yapıyoruz. Akşama kadar çalışıyoruz. Ailemin geçiminin sağlamak için mecbur çalışıyorum. Kepçelerin girmediği yerlerde el kazısı olarak bizler çalışıyoruz. Hem işimi yapıyorum hem de orucumu tutuyorum." diye konuştu.

İşçilerin şefi Yunus Erdoğan da kazı ekibinde 45 kişinin çalıştığını söyledi.

Erdoğan, "Bitlis'in kanalizasyon ve içme suyunu yapıyoruz. Ramazan ayı olmasına rağmen arkadaşlarımız işlerini aksatmadan en iyi şekilde yapıyor. İşçilerimiz şehir dışından geliyor. Ailelerinden uzaklar. Bizler de onlara evlerini aratmamaya çalışıyoruz. Sahur, iftar ve yerlerini en işi şekilde ayarlamaya çalışıyoruz. Onlar işlerini yapıp ibadetlerini yerine getiriyorlar." ifadesini kullandı.

Kaynak: AA / Güncel

Bitlis Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title